התארגנות עם הילד הבכור ללידת בית

אמאשלטל

New member
התארגנות עם הילד הבכור ללידת בית

אני צריכה ללדת עוד שבוע ועדיין עסוקה בנושא הסידור לטל בזמן הלידה. אני לא רוצה שטל תהיה בבית, זה ברור לי. אם זה במשך היום אז יש כמה אופציות גיבוי. עכשיו דווקא מטריד אותי מה קורה אם זה בלילה - היא ישנה מאד קל, כך שלא נראה לי שתהיה מהילדים שפשוט ישנו כל הלידה. מצד שני, אני לא יכולה להוציא אותה באמצע השינה שלה. מה קורה אם היא מתעוררת באמצע הלידה? זה רק אני ובעלי עם המיילדת והוא לא יהיה מספיק פנוי לטפל בה מבחינת להקפיץ מישהו זה גם לוקח איזשהוא זמן. אשמח לשמוע מבעלות הניסיון - איך התארגנתן על מי ואיך יבוא לקחת את הילד/ים הגדולים ועוד דבר - אין לנו סבא וסבתא זמינים, כאלה שנמצאים בסביבה ובאים במהירות.

גם לנו לא היו סבאסבתא זמינים...

ומכיון שתל"מ הוא רק משוער, לא היינו בטוחים שהם יספיקו להגיע (אנחנו גרים בארה"ב, הם גרים בשוייץ, והם הגיע שבוע לפני התל"מ עם היסטוריה שלי של לידה שבועיים לפני התל"מ). לכן התארגנו על כמה חברות שגרות במרחק של עד 20 דקות מאתנו, שהיו בסטנד ביי להגיע בכל שעה של היום או הלילה (או ללכת להחזיר מהגן וכו'). כמו כן, בתם של השכנים הצמודים אלינו בת 20 ומשמרטפת אצלנו מדי פעם, והילדות אוהבות אותה מאד. היא הביעה נכונות ורצון להגיע בכל שעה (כמובן בתשלום) כך שגם זו היתה אופציה. בסוף ילדתי בדיוק בתל"מ
והוריי היו כאן, כך שלא דאגנו (וגם ילדתי בדיוק לפני שהן חזרו מהגן - יצא טוב). לא התכוונתי להוציא את הילדות מהבית בשעות הלילה אבל אני בהחלט חושבת שחשוב שיהיה בהיכון אדם שתפקידו להיות אחראי אך ורק על הילדים, ויודע שהוא אמור להיות בהיכון כך שיוכל להגיע במהירות (בין אם זה חבר או חברה קרובים, או שמרטפית בתשלום). כך אם היא מתעוררת יהיה מי שיגש אליה, ואם לא - אז הם בינתיים יכולים לישון לידה (אם זה בלילה).

mise

New member
התארגנות עם הבכורה.

אין שינה קלה כמו של הגדולה שלי. היא מתעוררת מכל איוושת סדין, מרחש הקל שבקלים. כשאבא שלה היה משתעל בחדר השני היא היתה מתעוררת. מרגע שהיא היתה הולכת לישון, לא הייתי פותחת את המים בשירותים שנמצאים מחוץ לחדר (אני יודעת שזה נשמע מגעיל, אבל מה לא נעשה בשביל קצת שקט?) כי זה היה מעיר אותה. בלידה הופתעתי. היא אמנם התעוררה (פעמיים, או שלוש), לא בגלל הרעש (כנראה, זה פשוט לא הפריע לה, מסתבר) אלא להנקה וגם את זה עברנו בשלום. אבא שלה הצליח להרגיע אותה בתחומי חדר השינה בזמן שאני ילדתי בחדר השני.

mamadan

New member
קודם כל שיהיה בהצלחה ../images/Emo24.gif

אני גם צריכה ללדת בקרוב - התל"מ שלי הוא היום אבל אצלי הם לוקחים את הזמן שלהם, אז אולי אני אפילו אגיע עד ספטמבר.. אני גם עוד לא סגורה על מה יהיה עם שני הילדים בזמן הלידה, יש לנו כל מיני אפשרויות- דודות, סבתות וכו'. מה שכן אני דווקא מאוד מעדיפה שזה יהיה בלילה ואז רוב הסיכויים שהם יוכלו להשאר בבית (מקסימום, אם הם יתעוררו, בעלי יגש להרגיע). מה היית עושה אם היית יולדת בבית חולים? גם היה צורך לדאוג לסידור- לא?

אמאשלטל

New member
גם לך בהצלחה!!

יפה שאת מגייסת את הסבלנות שלך כך עד לספטמבר, לי נדמה כל יום שאני יולדת... ההבדל בין זה לבית חולים הוא שאם היינו יוצאים מהבית, מישהו היה בא לשמור עליה (כנראה אח שלי) בכל שעה שהיינו מקפיצים. אבל - אני לא רוצה אותו בבית איתי בזמן הלידה ואני לחוצה מה אני עושה אם היא פתאום מתעוררת לי לפנות בוקר, אני בלידה פעילה ולו לוקח עוד לפחות שעה להגיע. אני כנראה צריכה בכלל להירגע קצת, אני מרגישה המון מתח ופחדים פתאום (בניגוד לכך שהייתי הכי רגועה בעולם כל ההריון עם ההחלטה ללדת בבית).

mamadan

New member
הצעה-

אולי מישהו יכול לקחת אותה לטיול, לפחות בשלב השני של הלידה? בלידה הקודמת הייתי עם הבכור שלי ברוב הלידה, רק כשהצירים ממש הצטופפו- נפרדנו. בכל מקרה, אני מאמינה שכשיגיע הרגע- תדעי מה הכי טוב.

אמאשלטל

New member
תודה על ההצעה

נשמע לי דווקא רעיון טוב. אני מאמינה שאוכל לעבור איתה ביחד חלק מהשלב הראשון ואז נוכל להיפרד. מקווה שנדע ביחד מה הכי טוב לכולנו...

הילהל

New member
בת כמה טל?

גם בלידת בי"ח צריך עזרה עם הבכור/ה (ואולי אפילו יותר מבלידת בית, הרי לא תשאירי ילדונת קטנה בבית לבדה כשההורים נוסעים לבי"ח...) יונתן היה בן 4.5 ככשמיה נולדה. ואנחנו שיתפנו אותו בשאלה - איפה תרצה להיות שאמא תלד? כמובן לא באופן פתוח, אלא העמדנו בפניו את האפשרויות: חברה אחת שלי שיש לה בן גדול והוא כבר ישן שם בעבר חברה שניה שיש לה ילדים קטנים והוא מעולם לא ישן שם סבא וסבתא יבואו מב"ש אלינו להיות איתך הוא ביקש מאוד להיות אצל החברה עם הילדים הקטנים, והבין יפה שאם זה לא יסתדר נעזר באחת האפשרויות האחרות. למרבה השמחה בערב, כשהיה ברור שאני אלד הלילה, הרמנו טלפון לחברה והיא היתה פנויה מוכנה ומזונה לקלוט אותו. הוא מעולם לא ישן שם בעבר, ובכך זאת היה לו ערב נעים ולילה שקט של שינה, וגם בבוקר הוא קיבל את הרעיון שהבעל שלה לוקח אותו לגן בלי להתרגש מי יודע מה. האמת שהוא מת שאני אלד שוב רק כדי לישון שם... הלידה לא התפתחה במהירות הבזק. התיק עבורו היה מוכן ממילא (אמא שלי צחקה שגם ליונתן יש "תיק לידה"). ולא היה לי לחץ בזמן שבעלי קילח אותו ולקח אותו - פשוט עשיתי את זה בשלב די מוקדם (7 דקות בין הצירים)

אמאשלטל

New member
טל בת 3

כבר דיברנו איתה על זה והכנו אותה לאפשרויות של מי יקח אותה. איכשהוא, אני עדיין לא שקטה עם זה.

למעלה