התבגרות מוקדמת

יערה138

New member
התבגרות מוקדמת

שלום,
אני כותבת אליכם בתור אמא מאמצת לילדה בת 8.

אשמח לדעת האם יש פה הורים המתמודדים עם חשש להתבגרות מינית מוקדמת.
ידוע שילדות מאומצת נוטות להתפתח מוקדם יותר מבחינה סטטיסטית (לפחות לפי הרופאה שלנו) ואנו נמצאים במעקב, אבל אני מודה שאני דואגת מכיוון שחסר לי כול כך הרבה מידע על הרקע הגנטי ועל מהלך ההריון של ביתי.

אשמח לשמוע מניסיונכם.
תודה

אני מכירה את התופעה

גם בבנים. הניסיון הוא מהקליניקה שלי ולא מסטטיסטיקה.
השאלה שלי- מהיכן נובע החשש?
למשל ,כשלקחתי את בני [המאומץ] לרופא השיניים לראשונה שהיה בן 5 ,הרופא אמר שמראה הפה שלו כמו של ילד בן 8,וייתכן שזה רמז לאפשרות של התבגרות מוקדמת בכלל. אבל זה לא קרה. הוא נראה גבוה וחסון אך לגמרי כפי גילו.
להתבגרות מינית מוקדמת יש השלכות פסיכולוגיות על הנער או הנערה,כפי שגם לעיכוב התפתחותי ישנן השלכות אחרות עליהם. אני חושבת שחשוב שיהיה לנער ולנערה עם שוני התפתחותי מקום חם שבו יוכלו להתייחס לכך בפתיחות ,להיעזר ולהתייעץ.באופן אישי,כנטיית לב אישית,אני פחות אוהבת התערבויות פיסיות [כמו מתן הורמונים- הן לגדילה במקרים מסויימים,הן לעיכוב מחזור חודשי לבנות במקרים אחרים.]

משתפרת

New member
בקבוצה של משפחות אמריקאיות שאימצו בגוואטמלה

הנושא נידון לאחרונה. ראשית, אצל ילדים היספאנים ההתבגרות מתחילה מוקדם יותר מאשר אצל ילדים ממוצא אירופי. זאת- גם ללא קשר לאימוץ.
בין המשפחות המאמצות היו כמה מקרים של התבגרות מוקדמת במיוחד. למשל- ניצני שדיים שהופיעו בגיל 7. למשל- ילדונת בת 10 (גיל לא חריג לתחילת ההתבגרות) שהיתה קטנטונת במיוחד, ונכנסה בסערה להתפתחות גופנית. למשל ילד בן 10 שהתחיל התבגרות גופנית, כשהגובה שלו ממש גמדי.
הטיפול- עצירת ההתבגרות כדי לתת עוד איזה שנה-שנתיים-שלוש של גדילה רגילה לפני הצמיחה של ההתבגרות. אצל בנות- ע"י שתל שמשחרר את החומרים מעכבי ההתבגרות בהדרגה, לא קראתי על טיפול דומה אצל בנים (זה לא אומר שאין, לא התעמקתי בנושא). בחלק מהמקרים משלבים גם טיפול בהורמון גדילה כדי להרויח עוד כמה ס"מ (וכדאי להזכיר שבגוואטמלה הגובה הממוצע של האנשים נמוך בהרבה ממה שרגילים אליו בארה"ב או אצלנו).
אני מצרפת קישור לשתי הודעות בשרשרות שונות. בתחתית כל הודעה יש לחצן שמאפשר פתיחת כל ההודעות בנושא, כך שאפשר לקרוא עוד הודעות בנושא.
בקישור השלישי- מאמר על התפתחות מוקדמת CPP.
בבדיקות מתקבל גיל עצמות גבוה באופן ניכר מהגיל הכרונולוגי. חלק מהאמהות מספרות על התחלפות מוקדמת של השיניים (שיני חלב שמתחלפות בגיל 4, למשל), לא אצל כל הילדים זה כך.
ההמלצה היא לא להסתפק בבדיקת רופא ילדים, אלא להגיע למומחה: אנדוקרינולוג ילדים.

התבגרות מינית מוקדמת בקרב ילדים מאומצים תופעה

מוכרת. אנחנו עוד לא שם כי הבובה עוד קטנה ודוקא סובלת מאחורים התפתחותיים-גופניים בגלל התסמונת שלה, אך אם מעניין אותך יש מספר מחקרים ומאמרים אקדמיים מובילים בנושא, גם על התופעה עצמה וגם על דרכי הטיפול בה, כשבכלל מחליטים לטפל.
אחת הסכנות היא שהליך ההתבגרות המינית יעצור את הליכי הגדילה, וזה אחד השיקולים להתערבות תרופתית.

למשל: Early Puberty in Adopted Children
http://www.karger.com/Article/Abstract/57939 (פה מובאים רק התקצירים)

Precocious puberty in girls adopted from developing countries‏
http://adc.bmj.com/content/78/2/152.abstract

Psychological assessments before and after treatment of early puberty in adopted children‏
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1651-2227.2001.tb01349.x/abstract

נעמי*

New member
אנחנו עברנו את זה

התחלנו טיפול מעכב התבגרות (הורמונלי) אצל אנדוקרינולוג שאמר שבעזרת הטיפול הבת שלי תגיע לגובה 1.55 מ'. גיל העצמות שלה הקדים בכ-3 שנים ויותר את הגיל הביולוגי שלה.
היום היא יפיפיה בגובה של כ-1.70, קיבלה את המחזור החודשי בגיל שבו פחות או יותר יכולה היתה להתמודד אתו ואנחנו מאוד מאושרים שלא נמנענו מלטפל.
אני ממליצה מאוד להגיע לאנדוקרינולוג ילדים טוב, לעשות את הבדיקות, אפילו שזה כרוך בהרבה שעות ובהרבה דגימות דם ולטפל בהתאם להמלצות.
יתכן שלמתן הורמונים יש מחירים, אבל גם להמנעות מהן יש.

יערה138

New member
תודה על המידע

תודה על התגובות והמסרים. עוד לא הספקתי לקרוא את הקישורים.

נעמי, תודה על השיתוף. זאת פעם ראשונה שאני ממש שומעת על ילדה שקיבלה טיפול מעכב. כול הילדות האחרות שפגשתי היו מהצד השני של הסקלה וקיבלו מעודדי צמיחה. הדאגה שלי קשורה לזה שבבדיקת גיל עצמות ביתי נמצאת מעל הגיל הביולוגי שלה. צילומי כף יד הראו גיל של ילדה הגדולה ב 3 שנים והיא גם מאד מאד גבוהה וגדולה . אבל בדיקות הדם לא הראו שום שינוי הורמונלי. אז הרופאה האנדרוקרינולוגית המליצה לא לעשות כלום עדיין, מצד שני אני מפחדת שיום אחד בקרוב הא תקבל מחזור...איך קיבלתם את ההחלטה? והאם דיברו אתכם על המחיר של הורמונים.

תודה יערה

מחירים

אני מכירה ילד שהוריו החליטו שהם לא מוכנים שיהיה נמוך במידה שהם. ההורים האלה ,כמובן בגיבוי רופא אנדוקרינולוג,מזריקים לו יום יום זריקה ביתית. אין לך מושג עד כמה הוא חש שחייו משתבשים כתוצאה מהצורך להזדמן אל הזריקה בבית בשעה קבועה .
ודיברתי עם אישה כבר בוגרת שאמרה לי שהיא מרגישה גם אם זה לא הגיוני ,שהזריקות שקיבלה בעבר רחוק עיכבו גם את התפתחותה בכמה וכמה תחומים ולא רק בתחום הפיזי.
יש אספקט בעייתי שחשוב לדבר בו והוא הקורלציה בין הורמונים לסרטן.יש נשים שטיפול הורמונאלי לפוריות וכן גם טיפול הורמונאלי חליפי בגיל המעבר לא מומלצים להן בשל הסטוריה של תחלואה בסרטן במשפחה המורחבת. לגבי ילדינו ,אספקט זה בעייתי בגלל היעדר המידע על מחלות במשפחה הביולוגית.אולם יש לזכור שמחלת הסרטן על גווניה אינה כל כך נדירה בימינו...
אני חושבת שחשוב להתייעץ ולא רק בגורם אחד.משום שמדובר בהתערבות במסלול הטבעי של הילד. ברור שזה נעשה ממקום שרוצה להיטיב,אבל זה בכלל לא פשוט וכמו שאמרה נעמי בחכמה יש השלכות למתן הורמונים וגם להימנעות מהם.

נעמי*

New member
מצטערת, אני לא זוכרת את הססמא לכניס למסרים

וגם המייל שהיה מקושר אליה כבר אינו פעיל
אפשר לכתוב לי ל[email protected]

למעלה