לא חושב שיש צורך במישהו אחר עבור "רעיונות למי לתרום"
את מן הסתם יודעת אילו מטרות קרובות לליבך - וכל מה שאת צריכה זה למצוא אירגון פילנטרופי שפעיל בתחום כזה. ואת מן הסתם רוצה לדעת שיש לך עסק עם אירגון אמין ושהכסף שאת תורמת הולך למטרות שבהן את מעוניינת לתמוך.
אז תודה לאל - כיום יש אתרי אינטרנט כדוגמת CHARITY NAVIGATOR או GUIDESTAR שאנשים רבים - אני ביניהם - מסתכלים בהם בכדי לבדוק אם אירגון פילנטרופי מתאים להגדרות האישיות שלהם בנושא.
לכל אחד יש את ה CAUSES שחשובים לו.
יש מי שמחפש לתמוך באג'נדה פוליטית כלשהיא,
יש מי שמחפש לתמוך במציאת מזור לחולי כלשהוא,
יש מי שמעוניין לתמוך בצרכים של אוכלוסייה נזקקת כזו או אחרת - אם זה בשרותי בריאות נפש, סעד כלכלי, סיוע במקרי אסון... יש אלפי אירגונים שמתעסקים בתחום הזה.
ולכל אחד יש "אמות מידה" שונות לפיהן הוא מחליט אם אירגון ראוי או לא ראוי לקבל סיוע ממנו.
לדוגמא ה"רגישות" שלי לרמת התיגמול שראשי האירגון לוקחים לעצמם.
למרבה המזל - רוב האירגונים הפילנטרופיים שמעוניינים לקבל סטטוס "פטור ממס הכנסה" נדרשים לדווח דיווח שנתי לרשויות המס שמפרט את הכנסותיהם, על מה הכסף יוצא והתיגמול של נושאי התפקידים הבכירים. המידע הזה כפוף ל "חוק חופש המידע" - ולכן אתרי האינטרנט שאת שמותיהם הזכרתי יכולים להציג את המידע הזה לציבור, וגם לחשב "ציון הגינות" לגבי כל קרן שדיווחה.
במקרה של ה FIDF - זה אירגון שמגייס בגיזרת ה 400 מליון דולר בשנה, והדגנרל שבראשו מושך לעצמו תיגמול של מליון דולר.
יש להבין שבחישוב ה
אם נשווה את זה לאירגון בסדר גודל דומה (הכנסות של 340 מליון דולר): המייסדת והמנכ"לית לשעבר של אירגון המלחמה בסרטן השד על שם SUSAN G. KOMEN - הגברת ננסי ברינקר - נאלצה ב 2014 להתפטר בבושה מהאירגון כי התגלה שהיא מושכת תגמול של 680 אלף דולר לשנה.
הקו המנחה שאני קבעתי לעצמי הוא השכר של המנכ"ל של "הצלב האדום".
זה אירגון שמגייס תרומות והכנסות בסדר גודל של 3.6 מיליארד דולר לשנה.
המנכ"לית שלו מושכת תיגמול של $673K לשנה, נכון ל 2018.
אני לא חושב שאדם שמנהל אירגון שההכנסות שלו הן עשירית מההכנסות של הצלב האדום אמור למשוך מהאירגון כמעט כפול תיגמול מהמנכ"לית של הצלב האדום.