התבוננתי בשני הפרקים הראשונים של האמריקאים

xbuffalomen

New member
התבוננתי בשני הפרקים הראשונים של האמריקאים

הסדקה , עד כה , אינה לטעמי אבל ...נגעלתי ממולדתי - הדרתם של האחרים וליקוק התחת לעשירים גרמו לי לבחילה קשה , מופע ההתרמה לחילי צה"ל הוא בבחינת "הדובדבן על הקצפת" או גועל הנפש בהתגלמותו
https://www.mako.co.il/news-world/2...f61027.htm?sCh=31750a2610f26110&pId=173113802

danakama10

New member
לא היה לי סבלנות לצפות בהכל

אבל אני ממש לא מבינה מה גועל נפש בהתרמה לחיילי צה"ל. אם יש דבר ראוי שיתרמו לו בישראל הרי זה צה"ל (בניגוד לקרן הישראלית החדשה לדוגמה).

vinney

Well-known member
אף פעם לא הבנתי למה צריך לתרום לצה"ל

בתור חייל לא הבנתי למה הצבא מתחנן באופן פאטתי (אם לצטט מישהי פה שדיברה על בקשות לתרומות) לכסף מעשירי ארה"ב כשיש לו מליארדים מתקציב המדינה...
&nbsp
&nbsp

Boston Guy

New member
לא צה"ל - אלו כל מני "קצינים לשעבר" שחיים על חשבונו

המנכ"ל של עמותת ה FIDF - דגנרל בדימוס בשם אלוף (מיל') מאיר כליפי-אמיר - מושך משכורת של יותר ממליון דולר לשנה מה"עמותה" הזו, כבר כמעט עשור.
כלומר - מקבל פנסייה תקציבית של אלוף בצה"ל (33 שנות ותק בצה"ל, דרגת אלוף, תוספת "קרבי", תוספת מב"ל... מדובר על פנסיה של יותר מ 50,000 ש"ח בחודש) - ובנוסף מכניס יד לתוך הכסף שאנשים תורמים לחיילי צה"ל ולוקח לעצמו עוד מליון דולר.
נו, טוב - זה עסק יקר להיות שכן של נתניהו בקיסרייה.

זו הסיבה שלמרות שאני תורם להרבה אירגונים - גם בישראל וגם בארה"ב - אני לא תורם ל FIDF. יש לי עיקרון בחיים - אם האדם שבראש עמותה מושך יותר מחצי מליון דולר תיגמול לשנה - אני לא נותן להם מכספי. על אחת כמה וכמה אדם שיש לו הכנסה מכובדת ומובטחת לכל החיים גם בלי זה.

metm98

New member
(בעצם מנצל לתזכורת, לא לשאלה)

בעמותת חיים, המוכרת במס בארה"ב, המנכ"ל וכל חברי הוועד המנהל עושים עבודתם בהתנדבות מלאה. הכי קרוב שאפשר ל 100% מכספי התרומות מגיעים למיטת הילד החולה.
http://hayim.org

___
גילוי נאות - גם אני חבר בעמותה, בהתנדבות כמובן.

danakama10

New member
זו בהחלט סיבה לא לתרום להם. חבל.

אפשר לשאול לאיזה ארגונים אתה תורם?

vinney

Well-known member
וואו איזה סיבוב פרסה תוך יומיים...

מ"אם יש דבר ראוי שיתרמו לו בישראל הרי זה צה"ל" ל"זו בהחלט סיבה לא לתרום להם. חבל."...
&nbsp
אם בוסטון לא היה אומר לך את זה - היית ממשיכה לתרום להם? את בעצמך לא טורחת לבדוק מה קורה עם הכסף שאת תורמת?

debby12

New member
מנהל
וואו כמה שנאה ושיפוטיות

בהתחשב במידת ה"אהבה" שאתה רוכש לה - מ'כפת לך מה דנהקמה עושה עם הכסף שלה?

ובהנחה שכמות הכסף שלה מוגבלת - לא עדיף לך שתתרום ל"צה"ל"/מאיר כליפי-אמיר מאשר לטראמפ "אהובך" השני? (ע"ע שימוש אלטרנטיבי בכסף)

vinney

Well-known member
למה את רואה שנאה בכל דבר?

פעם שניה שאת מגיבה לי ופעם שניה שאת מייחסת לי שנאה. למה?
&nbsp
בהנחה שכמות הכסף של דנה מוגבלת, לא הגיוני לשאול אם דנה טורחת לבדוק לאן היא שופכת אותו לפני שהיא מטיפה על כך לאחרים? ראי את ההודעה הראשונה שלה בשרשור, למשל. זה נראה שלדנה יש דעות מאוד מוצקות על פעילות ארגון צדקה שהיא בוחרת שלא לתרום לו, אבל אין מושג וחצי לגבי פעילות של ארגון צדקה שהיא בוחרת כן לתרום לו.
&nbsp
רציתי בסך הכל לאושש או להפריך את הרושם הזה, למה זה בעינייך "שנאה" ו"שיפוטיות" ולמה את לא תוקפת באותה אגרסיביות את דנה כפי שאת בוחרת לתקוף אותי?

Boston Guy

New member
אני תורם לאירגונים שאני מעוניין לתמוך בעשייה שלהם

ואם הם נמצאם ברשימה של האירגונים שהמעביד שלי נותן MATCH של דולר על כל דולר שאני תורם - עוד יותר טוב.

לא חושב שזה עניינך לאן הכסף שלי (ושל המעביד שלי...) הולך - אבל סתם כקוריוז - אחד האירגונים הקטנים יותר שלהם אני תורם כל שנה כמה מאות דולארים הוא אירגון ISRAELI GUIDE DOG CENTER. התרומה היא בשמן ולעילוי נשמתן של שפלוקי ז"ל (כלבתו של ג'ון הפרא) ונונה (הלברדרית של משפחתי ז"ל). המעביד הקודם שלי עשה לזה MATCH, וכך התרומה שלי יחד עם ה MATCH הספיקה כדי לממן את השנה הראשונה של גור כלב נחיית עוורים אחד.
אני עובד כרגע על הכנסת האירגון לרשימה של המעביד הנוכחי שלי.
התחלתי במנהג הזה כששפלוקי הלכה לעולמה, והכפלתי את הסכום כשנונה נפטרה.

danakama10

New member
שאלתי כדי לקבל רעיונות

ולכן שאלתי "אם אפשר", בצורה עדינה. לא חייבים לענות בגסות "זה לא עניינך". כמובן שזכותך המלאה לא לציין, ולכן מראש שאלתי אם אפשר, אבל תשובה נעימה יותר היתה תורמת יותר.
בכל מקרה תודה על התשובה.

vinney

Well-known member
זוכרת את הלל הזקן?

תראי איך את נוהגת באחרים, למה את מתפלאת על היחס שאת מקבלת?
&nbsp
בתור מי שמקללת בכל הודעה שניה שלה, מוזר לי שאת מצפה ל״עדינות״ ו״נעימות״ ומתפלאת על יחס גס כלפייך...

Boston Guy

New member
לא חושב שיש צורך במישהו אחר עבור "רעיונות למי לתרום"

את מן הסתם יודעת אילו מטרות קרובות לליבך - וכל מה שאת צריכה זה למצוא אירגון פילנטרופי שפעיל בתחום כזה. ואת מן הסתם רוצה לדעת שיש לך עסק עם אירגון אמין ושהכסף שאת תורמת הולך למטרות שבהן את מעוניינת לתמוך.
אז תודה לאל - כיום יש אתרי אינטרנט כדוגמת CHARITY NAVIGATOR או GUIDESTAR שאנשים רבים - אני ביניהם - מסתכלים בהם בכדי לבדוק אם אירגון פילנטרופי מתאים להגדרות האישיות שלהם בנושא.

לכל אחד יש את ה CAUSES שחשובים לו.
יש מי שמחפש לתמוך באג'נדה פוליטית כלשהיא,
יש מי שמחפש לתמוך במציאת מזור לחולי כלשהוא,
יש מי שמעוניין לתמוך בצרכים של אוכלוסייה נזקקת כזו או אחרת - אם זה בשרותי בריאות נפש, סעד כלכלי, סיוע במקרי אסון... יש אלפי אירגונים שמתעסקים בתחום הזה.

ולכל אחד יש "אמות מידה" שונות לפיהן הוא מחליט אם אירגון ראוי או לא ראוי לקבל סיוע ממנו.
לדוגמא ה"רגישות" שלי לרמת התיגמול שראשי האירגון לוקחים לעצמם.

למרבה המזל - רוב האירגונים הפילנטרופיים שמעוניינים לקבל סטטוס "פטור ממס הכנסה" נדרשים לדווח דיווח שנתי לרשויות המס שמפרט את הכנסותיהם, על מה הכסף יוצא והתיגמול של נושאי התפקידים הבכירים. המידע הזה כפוף ל "חוק חופש המידע" - ולכן אתרי האינטרנט שאת שמותיהם הזכרתי יכולים להציג את המידע הזה לציבור, וגם לחשב "ציון הגינות" לגבי כל קרן שדיווחה.

במקרה של ה FIDF - זה אירגון שמגייס בגיזרת ה 400 מליון דולר בשנה, והדגנרל שבראשו מושך לעצמו תיגמול של מליון דולר.
יש להבין שבחישוב ה
אם נשווה את זה לאירגון בסדר גודל דומה (הכנסות של 340 מליון דולר): המייסדת והמנכ"לית לשעבר של אירגון המלחמה בסרטן השד על שם SUSAN G. KOMEN - הגברת ננסי ברינקר - נאלצה ב 2014 להתפטר בבושה מהאירגון כי התגלה שהיא מושכת תגמול של 680 אלף דולר לשנה.

הקו המנחה שאני קבעתי לעצמי הוא השכר של המנכ"ל של "הצלב האדום".
זה אירגון שמגייס תרומות והכנסות בסדר גודל של 3.6 מיליארד דולר לשנה.
המנכ"לית שלו מושכת תיגמול של $673K לשנה, נכון ל 2018.
אני לא חושב שאדם שמנהל אירגון שההכנסות שלו הן עשירית מההכנסות של הצלב האדום אמור למשוך מהאירגון כמעט כפול תיגמול מהמנכ"לית של הצלב האדום.

Ani15

New member
כמה נחמד

יש סיכוי סביר שאירחתי בכיתה שלי כמה וכמה כלבי נחיה בהתלמדות שמימנת... רוב הכלבים שלהם עושים את השנה הראשונה לחייהם אצל סטודנטים שלנו, ומכיוון שהם הולכים איתם לכל מקום, כולל הרצאות, אני אשמח להעביר להם ד"ש.

למעלה