התבור

Ralliart6

New member
התבור

מישהו יודע איך קוראים לקצין הקליעה הראשי של צה"ל? האמריקאי ההוא אומרים שהוא מסתובב עם התבור יצא לי לראות אותו בביסל"ח לפני כחודש אבל לא יצא לי לראות מקרוב אם מה שהוא נשא היה באמת תבור

נריה_ה

New member
תבור? מה זה זה סוג של נשק?

ישראלי, אני מניח, נכון? מה מאפייניו, ומי נושא אותו?

profil45

New member
התבור

לפי מה שאני יודע: התבור זה הרובה שיחליף בסוף את הM16 יש כל מיני סוגים של תבורים לצלפים לסיירות, מיני תבור וכל מיני דברים כאלה. אם אני לא טועה אז המנגנון של הרובה הזה הוא בכת שלו ובגלל זה או שלא בגלל זה אין לו רתע(מקווה שככה כותבים את זה) אם תסתכל טוב יש כמה שוטרים שמסתובבים עם הרובה הזה הוא לא דומה בכלל לM16 אז כל להבחין בו. וזהו בערך

נריה_ה

New member
התבור...

זה רובה ישראלי? אם כך, אז הוא לא יחליף את הM16 ולא מפני שאני מזלזל בישראלים, פשוט אנו תלויים בכספי הסיוע האמריקאים... ולא ראיתי אף רובה כזה, מעודי, יש סיכוי שאשתמש בו?

תבור

זה הצעצוע החדש של תע"ש, שמנסה (די נואשות) למכור אותו לצה"ל, כדי שגם צבאות אחרים ירצו אותו. בינתיים הוא מפגין ביצועים לא רעים (חילקו אותו למסייעת 13 של גולני בתור ניסוי- אם אני זוכר נכון). יש לו באמת כמה גרסאות (צליפה, סער, "קומנדו" וכו´) והייחוד הגדול בו הוא המעטפת הפלסטית (המעולה!) ושיטת ההזנה של הכדורים: כל המנגנון (כולל פתח המחסנית) נמצא בקת ליד הכתף, וככה הם השיגו קנה ארוך יותר (יעני-יותר מדויק), והרתע פחות משפיע על מיקום הקנה (יעני אפשר לירות צרורות קצרים בלי שהקנה כמעט יסטה מהמטרה). הבעיה שאתה מרגיש כל נקירה (יריה) כאילו היא בתוך הראש שלך) בקשר למה שפרופיל 45 כתב- הרובה שאתה רואה שוטרים מסתובבים איתו זה בכלל "מגל"- שזה גירסה עלובה (למרות המראה המרשים) ובקוטר קטן ו"אזרחי" של הגליל..

נריה_ה

New member
עוד שאלה...

אחת הבעיות של הM16, ככה סיפרו לי, היא חוסר יכולתו להתמודד עם האבק והלכלוך. הנשק לא יורה, כי יש מעצורים. אך התבור מתמודד איתם?

חול ואבק...

חול אבק ולכלוך (בצירוף הקבוע של שמן רובים או לחות) הם מתכון בטוח למעצור. נכון שבמקרה של ה M16 הבעיה תפסה מימדים חריגים (לא תאמינו כמה בדיחות יש על הM16 בצבא) וזה בגלל שחלקי המנגנון שלו יושבים "אחד ליד השני", ולא "אחד על השני". בכלל, המנגנון שלו קטן ועדין מידי (תשוו פעם שושנה של M16 לשל קלאצ´ לדוגמה..) וזה יוצר הרבה מקום לכלוך בין החלקים הנעים. אין לי הרבה נסיון עם התבור, ומה שיש לי זה רק במטווחים, ככה שאני לא יכול להגיד שניסיתי אותו בתנאי קרב, אבל המנגנון שלו מזכיר מבפנים את הקלאצ´ והגליל (רובים שיורים גם אחרי שקוברים אותם בחול). נ.ב. - "מעצור" לא תמיד נגרם רק מלכלוך וכאלה.. אבל במעצורים טכניים הרבה יותר קל לטפל מיידית (תוך כדי ירי) מאשר במעצור שנגרם בגלל שבריר חצץ שנכנס דרך התריס או פתח המחסנית

Ralliart6

New member
חיקוי של ה-AUG האוסטרי

עם כל הכבוד לתע"ש התבור יותר מידי מזכיר בעיצוב הכללי את ה-Steyr AUG האוסטרי לפי מה שהבנתי ה-AUG באוסטריה מקביל למקוצר בישראל (ז"א דיי נפוץ...)

קוראים לו מייקי. והוא לא....

הוא לא קצין קליעה ראשי של צה"ל. אין דבר כזה. הוא ראש מדור קליעה במתקן אדם.

תבור (לכומתה אדומה)

קודם כל יש עמוד מפורט ב - isayeret.com על התבור צירפתי קישור למטה. שנית, הבעיה העיקרית של כל הרובים מסוג זה כולל התבור וה -AUG זה שהפתח תרמילים נמצא בקת מה שאומר שאי אפשר להתשמש בנשק בשתי הכתפיים, לדוגמא בלש"ב, בו זמנית מבלי שיכנסו לך תרמילים לוהטים לפרצוף. שאלה - שמעתי שהתחילו להכניס את ה - MP5SD (התת המקלע הגרמני המושתק) לצה"ל. יצא לך לירות בו?

Casus Belli

New member
MP5SD?!?!?!

ברצינות??? אם כן... הגיע הזמן. שמעתי רק דברים טובים על התת מקלע האגדי הזה
חוץ מזה ש Heckler & Koch אחלה חברה! ולמי שלא יודע מה זה MP5SD (ואני מאמין שישנם מעטים) - תקחו מבט חטוף באתרים למטה.

הנה עוד אתר מצויין.

אתר הכי טוב על HK. הכניסה היא מצד שמאל למטה כתוב "ברוך הבא לעולם הנפלא של HK". תסתכל בגלריית התמונות בפעולה שם. חבל על הזמן... שמעתי שה MP5SD נכנס כבר ליחידות מטכל"יות כמו מטכ"ל, שלדג ושייטת. אגב, לפי isayeret.com גם ה- PSG1 של HK נמצא בשימוש. כל מי ששיחק בריינבו 6 מכיר...

למעלה