התבטאות מיזוגנית מחליאה

augustus

New member
התבטאות מיזוגנית מחליאה

יוחסה למנכ"ל משרד רה"מ, אביגדור איצחקי. על פי יו"ר איגוד המורים, אמר המנכ"ל שהמצב הירוד של מערכת החינוך נובע מכך שרוב המורות, המחנכות ומנהלות בתי הספר הן נשים. הוא אף השווה את המצב הקשה בבתי הספר למצב הקשה בפרקליטות המדינה, גם שם "יש יותר מדי נשים". המנכ"ל התכחש לאמירות הללו, וטען שכל מה שהוא אמר זה שתנאי השכר הנהוגים בבתי הספר מאפשרים רק מישהו שהוא המפרנס השני במשפחה לעצמו לעבוד שם (טיעון שגם הוא חוצפה מדגרה ראשונה בעיניי. באיזו זכות הוא קובע שאשה היא "מפרנסת שנייה"? כשמפלים אותה ומשלמים לה מעט מדי, בלית ברירה היא הופכת למפרנסת משנית... מה אני אגיד לכן, לו התבטאות מאין זו הופנתה ללסביות והומואים, כבר היינו מפגינים ליד משרד רה"מ. למה נשים שותקות? מקור הידיעה - ווינט.

המשפט האחרון שלך הוא בדיוק

טענתי וטענתנו החוזרת ואולי בסאב-קונטקסט מטרת הדיונים פה - היכולת שלנו לראות בעצמינו קבוצה בעלת זכות+יכולת+רצון+לגיטימציה מלאה (עצמית) להתארגן ולמחות. אנחנו עוד רחוקות משם, למרות שאורין אופטימית ממני וענתה לי לאחרונה על משפט דומה שאנחנו בדרך לשם... אשמח לעידוד דומה מחדש אבל המציאות לפעמים די מבאסת.

גיסתי היא מורה

והיא לא מי יודע מה חכמה. והוא צודק בעניין שמערכת החינוך נשלטת ע"י נשים. הנה קיבלנו מערכת שרובה נשית, מערכת חשובה מאוד שממנה יוצאים הילדים עם ערכים. ואני לפחות מגלה שהילדים יוצאים יותר אלימים. הערכים הלכו לפח. המוסר ירד לשפל חסר תקדים. אז, אז מה עוסים כשהוא צודק? מקטרים? בוכים? או עוכים חשבון נפש ומנסים לבדוק היכן נשיפ פישלו. ילדים אלימים הופכים למבוגרים אלימים עוד יותר. אם רוב המחנכים הם נשים, זה רק מעיד שנשים, עם כל הכאב שכרוך בכך, אינם יודעות לחנך. ואם חינוך מכשיר את הדור הבא, אז הפשלה של האלימות הגואה נגד נשים היא אשמת מערכת החינוך. מה שבאמת מעניין אותי יהיה לראות, זה שכאשר עוד מערכות במדינה יהיו בידי נשים כמעט כליל כפי שמערכת החינוך כעת. מעניין לראות את מערכת בתי המשפט בידי נשים! לפי הנתונים המדאיגים ממעל. זה יהיה כנראה סוף העולם. כאישה אני אחוזת בושה.

האם אינטלגנציה היא בסיס

למורה טוב? יש גילאים לא מעטים שבהם הילד לא צריך גאון כדי ללמדו, אלא אדם בעל רגיושת, בעל ננוחות, בעל אופקים רחבים, הגם שאפלטון וסוקרטס הם לא בדיוק המקרא האהוב עליו. עם זאת אני סבורה שיש מעט התעלמות מהטענות שהועלו כאן בעבר (או בקרירה) לגבי איכות המורות ביחס לגובה המשכורת שלהן. האם על אדם בדרגת מנכ"ל משרד ראש הממשלה, להעלים עין מהתופעה המבישה, שילדי ישראל מחונכים ע"י א/נשים שאינם ראויים לחנך כלב? האם על מנכ"ל משרד ראש הממשלה לא להצביע על הסיבה לכך? האם אין הוא צודק שרוב רובן של המשפחות בישראל המשכורת של הבעל היא הגבוהה יותר? העובדה שיש שאיפה לשנות את המציאות, עדיין לא אומר שצריך להחביא אותה. מערכת החינוך מוצפת בכח אדם המוכן לעבוד במשכורות נמוכות, ואלו בד"כ נשים, ולא תמיד מהעידית שבעידית. לגבי הפרקליטות - אני חייבת לציין, שכשאני למדתי משפטים בהחלט לא רציתי ללכת לשם, כי יצא למוסד שם של אשה את אחותה בלעה חיים. כלומר שום פרגון ושום כבוד הדדי ,במוסד שרובו המין הנשי.

אמיר.

New member
והפוליטקאים שלנו .... ../images/Emo32.gif

ראוים לנהל מדינה ??? למיטב הכרתי הם ברמה נמוכה משל המורים.

sista

New member
ההיקש שלך תמוה מאוד מאוד בעיני

זה שיש נשים במערכת החינוך זה מה שמוביל לילדים אלימים ולרמה לימודית ירודה? האם זה נובע ממעורבותן הנמוכה יותר סטטיסטית של נשים במעשי אלימות או מאיזה מחקר ענף שערכת, ואם כן, אנא קשרי אותנו אליו. איך בדיוק הסקת את זה? אם לרוב המורות היו קוראים רחל, גם הן היו אשמות באופן ישיר בכך שיש יותר ילדים בעונש? מה זה "יותר מדי נשים" ומה ההבדל בינו לבין "פחות מדי גברים"? הבעיה לדעתי אינה בעודף נשים אלא בכך שמערכת החינוך לא מהווה כל משיכה עבור גברים שרואים עצמם כמפרנס ראשי ומחפשים קריירה משגשגת. אין מקום לאפליה מתקנת בתחום אלא להעלות את הרמה במשכורות המורים ובכל המשאבים המשמשמים לחינוך, כולל טיפול באלימות בבתי הספר.

tookmy

New member
את לחלוטין מתעלמת מהשפעת הבית

השפעות של פערים כלכליים בין ילדים, השפעת האלימות בבית, והשפעת הצפיה בטלויזיה האלימה ומשחקי מחשב אלימים מאד. רק המורות אחראיות לחברה? אולי פני הילדים הם כפני החברה כולה? המורות הן חלק קטן מאד מהעניין, והן לא מקבלות גיבוי בדרך כלל, לא מההורים, לא ממשרד החינוך, אז איך ניתן לצפות שהדברים יראו אחרת?! הכי קל להאישם את מערכת החינוך, אבל החשוב ביותר זה הבית, מה שהורים רבים שוכחים כשהם רצים להאשים את המורות. לכן אני לא בעד פמיניזם כזה בו נשים ירדפו אחרי קריירה בהכרח, אלא כזה שיאפשר לגברים להיות בבית, יתן תמיכה חברתית גדולה יותר למשפחה עם כל מה שהיא דורשת, כדי שהחברה שלנו לא תסבול מהתוצאות של אנשים בעלי קריירות שפצים את הילדים רק בכסף ואחר כך מתלוננים שהנשים הן מורות והן לא משכילות ועוד ועוד. וכן, כמובן שכדאי ומיד להעלות את משכורות המורות וגם עובדים סוציאליים וגם פסיכולוגים בשירות הציבורי, אולי החברה שלנו תיראה יותר טוב...

אנה בלק

New member
גיסה אף פעם לא חכמה...אבל

אם כל הכבוד ההתנפלות על האיש מוגזמת:כאשה הייתי רוצה שיהיו יותר גברים במערכת החינוך,שלא יהיו מקצועות מגדריים כל כך. הייתי רוצה שמורה יעמוד בראש הפירמידה מבחינת השכר והסטטוס ושהמקצוע לא יהיה נחות ובשל כך "נשיי". אגב מערכת החינוך מופעלת עי נשים אך נדמה לי שיוצרי התוכן וכותבי הספרים הם גברים,והם גם הנחילו את הערכים. ואגב החינוך התורני:רוב המורים גברים,מה זה אומר?

אמיר.

New member
לגבי החינוך הדתי..

יש המון מורים זכרים. בבתי הספר שבו אני מלמד כולם ברמה גבוהה. גם הנשים כמובן (תארים מתקדמים והשכלה תורנית)... רק התלמידים מפרים את האידליה...
או שמא

דסי אשר

New member
מאי אפריל - לא מסכימה ליחס

אלימות הילדים לעובדה שהם מחונכים על ידי נשים, שנכשלות בחינוך. לצעאנו, העומס המוטל על מורי /מורות בתי הספר הוא בלתי נסבל, ואינו מאפשר להם אפילו ללמד כראוי. אז לצפות גם לחינוך? אני, שבילדותי גדלתי בהתישבות העובדת(מושב שיתופי), ובכתה ששלימדו בה גברים ונשים, מעט ילדים(24 חברה), ההני מה שאני בזכות הורי והאווירה הכללית שהיתה סביבי, ולא בזכות מורי. את המחנך שלי, שלווה אותי שנים רבות, לא הערכתי כאדם ולא כמורה, כנ"ל לגבי מורים אחרים. כאשר את לא מעריכה משהו, וכאשר גם הבית שלך לא מעריך את אותה דמות שצריכה להוות לך דמות מופת, במקרה הזה המורה, אין סיכוי שהיא תוכל להעביר לך איזה שהם ערכים, אפילו יהיו חיוביים ביותר. זו טעות של הרבה הורים לצפות מבית הספר לפעול במקומות בהם הם לא הצליחו. ילדי מתנהגים כפי שמתנהגים, ומאמינים בערכים שנרכשו מהדמיות הכי משמעותיות עבורם, ונמצאו לידם כל הזמן -הוריהם. גם אם יש לילדים הורים נפלאים, עם ערכים חיוביים, אך ההורים אינם נגישים כי הם עסוקים בתחרות המטורפת על ההישגיות בחרה הישראלית, או נאבקים על פת לחם, אין לילדים מי שיהווה להם מודל לחיקוי, ואז האווירה הסביבתית, כולל כל מה שאנחנו יודעים(סרטים אלימים, גם לילדים, כותרות ותכנים אלימים בטלוויזיה, התנהגות אלימה בנסיעה בכבישים וכו´) זהו המודל של הילדים. לא כישלון מערכת החינוך. זו דעתי דסי, חדשה כאן

אמיר.

New member
המורים הם החומה האחרונה...

מהיכן מגיע שטף האלימות ? מאותו מקום שממנו מגיע שטף השובניזם - התקשורת והרחוב. אני חושב (כמי שמגיע מתוך המערכת) שמערכת החינוך היא החומה האחרונה נגד כל הגזענות, האלימות וכו´. אבל תאמינו לי - קשה להאבק מול בעלי ההון והכוח הפוליטי-חברתי. (ראו למשל את הלחץ שהפעילו נגד חוק הבזק)

דסי אשר

New member
אני חושבת שיש ציפיות לא ריאליות

ממערכת החינוך, משום השם שניתן לה, משום שם המשרד. היום, המורים אינם כמו המורים שהיו לפני 50-100 שנה, שהנחילו ערכם בנוסף לידע, כמו שהרופאים היום אינם הרופאים הביתיים/משפחתיים כפי שהיום אנחנו רואים את הרופאים. ולא רק משום עולם הידע העצום שיש להם בהשוואה לרופאים של פעם והצורך להתעדכן, אלא גם משום אירגון לקוי של המערכת וגם משוםשינוי טוטאלי בערכים של הרופאים היום, אוניברסית בן גוריון, בה פועל בית ספר לרפואה, שמה דגש רב על נושא יחסי רופא חולה, בהבדל משמעותי מאד משאר המקצועות, ולא במקרה שם ישנה מגמה/מסלול הנקרא "רופא משפחה" ולא רפואה פנימית. לא המורות הביאו את האלימות ולא המורות יכולות למנוע. כל אחד בביתו שלו. דסי

נעמי*

New member
אני רוצה לצטט את אראלה שדמי

שאמרה אפרופו מורים מורות, שבמשטרה רוב המשרתים הם שוטרים (גברים), המשטרה לא מצליחה במילוי משימותיה של הורדת הפשיעה וכו´. אף אחד לא טוען שהמשטרה נכשלת במילוי משימותיה בגלל שאלו גברים. (ציטוט מהזיכרון)

בואו נחזור לשפיות!

ותודה על האיזכור של דברי אראלה שדמי - הצודקים! בואו נעצור את עצמינו לפני שאנחנו מאבדים את עצמינו לדעת: הכשלונות של מש´ החינוך ופרקליטות המדינה לא באו בגלל שהם מרובי-נשים, אלא בגלל כשל ניהולי, מערכתי, ומדיני מהותי, שלא קשור במועסקים שם, אלא בראשי המשרדים -גברים כמובן. המדינה איננה מקדישה את המשאבים הדרושים לחינוך כבר מזה 50 שנה, משום שמשאבים אלה הולכים לחימוש, להרג ולרצח בחסות המדינה (קרי: "הגנה" על המדינה, שלעיתים היא נחוצה , כמו בימינו, ולעיתים היא מיותרת והרסנית, כמו במלחמת "יש ברירה"). והנה עכשיו בא שוטה אחד שזרק אבן וטפל הכל על הנשים. נשים אינן טובות יותר ואינן טובות פחות מגברים, ואי אפשר להפיל כל כישלון או אי הצלחה על נשים. הכשל במערכת החינוך הוא ישן-נושן ומתמשך, לפחות מאז שאני מעורבת במערכת זו - יותר מ- 25 שנה. אבל היום, לאחר שהמשרד קידם נשים לתפקידי ניהול (בגלל מדיניות נאורה של השרים המר, שריד ורובינשטיין), הנה יש לנו עוד סיבה להאשים את הנשים (וההאשמה הבאה תהיה על צליבת ישו?). בואו לא ניסחף במיזוגניה של האידיוט ממש´ ראש הממשלה: נשים עושות במשרד את מה שאומרים להן: הן מבצעות מדיניות. מי שאחראי על כישלון החינוך הם מתווי המדיניות ומקצי הכספים, ולא המורות והמנהלות בבתי הספר - שהן רק עושי דברה של החברה בישראל. ואגב, כל סוציולוג מתחיל, שלמד קורס הכנה לפני המבוא לסוציולוגיה יודע שהחברה היא הקובעת את רמת החינוך, ולא להיפך! גם בפרקליטות יש לנשים הישגים אדירים, חריפות שכל ויכולות נפלאות, אלא שברגע שיש תירוץ ויש אידיוט שיעשה את הקשר, אפשר להטיל את האשמה על נשים. המימשל בארה"ב ניסה לעשות זאת בשנות השמונים (קיראו את הספר של סוזאן פאלודי "באקלאש"), ולא הצליח. נשים המשיכו להתקדם ולהצליח למרות הארס והשינאה שהוטחו בהן. גם אנחנו הנשים בישראל, נמשיך לטפס, לשגשג וללכת בדרכינו הנבחרת, למרות כל מיזוגן וכל בעל פה-גדול שימציא תירוצים וסיבות חדשות לשלוח אותנו אל המטבח (מקום שאני, למשל אוהבת לבלות בו, אבל גם יודעת מתי לצאת ממנו בזמן).

sista

New member
גם בציבור עצמו יש יותר מדי נשים

יותר מחצי! הצילו! הגברים טובעים!

איזה כיף, שיש הומור

כמעט שכחתי שאפשר גם ככה. תודה ל- sista . ולמאי אפריל, על מה את מתלוננת? על חוסר חוכמתה ש גיסתך? מה זה קשור למערכת כולה? יש נטייה לאנשים להביא דוגמיות מחייהם הפרטיים, כאילו שזה המעט המורה על הרב. לי יש דוד, סבא וסבתא וכולם חכמים ואף אחד מהם לא מורה. זה מראה משהו? כשלמדתי במסגרות חינוכיות, רוב המורים היו גברים ולא נשים. המשכורות היו גבוהות יחסית ממה שהן היום. יצאנו טוב יותר ממה שילדים יוצאים היום? לדעתי לא. החברה שלנו היתה קטנה יותר, מלחמות היו אותו הדבר, פשע היה בקנה מידה קטן יותר אבל אלימות - היתה גם היתה. הייתי ילדה שגברים הירשו עצמם לשלוח ידיים אלי. אפשר היה להתלונן? לא. מישהו בכלל חשב שזה ענין משטרתי? לא. אוף, אני מבלבלת דברים. אבל מה נטפלת ללימודי נשים? אם לא היו לימודים כאלה, נשים היו נשארות רוחנית ומודעתית באותו מקום כמו לפני חמישים שנה. זה מה שאת רוצה. ובקשר לבעלך? שיהיה בריא. לשכב איתך בגלל שקיבל גרויים ברחוב? לא כוס התה שלי. ובקשר לכך שאת יכולה להצביע על גבר אחד שקט וכבשתי? גם בעלי היה כזה עד שהתחלתי להגיד "לא רוצה". ואז יצא המנוול מתחת לעור הכבש.

ציפי ג

New member
אורין הסכמה ביננו ../images/Emo48.gif

אם בעלי הי הבא אלי אחרי שעבר שעות התגרות בהתבוננות בנשים אחרות, הוא היה מקבל גב כועס. כועס מאוד. מזלי שבעלי לא חולם להסתכל על נשים אחרות. לטעמו אני מלכת העולם, גם אם אני בחודש תשיעי, לאחר אי שינה של 12 שעות, חולה באבעבועות רוח וכו´ וכו´. כבר אני חוששת לעיתים שהוא עיוור.

ציפי, הידד לגברים המתוקים ../images/Emo9.gif

איזה יופי לנו שיש גם כאלה. בן-זוגי בטוח שאני האשה היחידה בעולם שהיא גם יפה, לא אופה והכי סקסית. לפעמים אני ממליצה לו להרכיב את המשקפיים ולחשוב פעמיים, והוא בשלו. וחוץ מזה, אני בטוחה שיש בינינו עוד אי-אלו הסכמות...

למעלה