פשטידת גבינות אור100- מפגש קיץ 2013
באמת נהדרת ומרעננת!
פשטידת גבינות אור100- מפגש קיץ 2013
פשטידה נהדרת שקיבלתי מחברה שהעתיקה מעיתון משפחה
חומרים:
200 גר' חמאה מומסת*
250 גר' גבינה לבנה או קוטג' (השתמשתי בקוטג')
גביע שמנת חמוצה או לבן (השתמשתי בלבן)
ביצה
1/2 כפית מלח
1/2 2 כוסות קמח תופח**
100 גר' גבינה מלוחה מפוררת (השתמשתי בבולגרית)
200 ג' גבינה צהובה מגורדת
1/2 כוס שבבי בצל מטוגנים***
לקישוט:
1/2 כוס שומשום
כף קצח
אופן ההכנה:
לרכך בקערה חמאה, להוסיף גבינה, שמנת (או לבן), ביצה, מלח וקמח ולערבב.
להוסיף בצל וגבינות מפוררות ולערבב
לשטח בתבנית 20*30 ס"מ. להחליק ולפזר שומשום וקצח.
לאפות בחום בינוני גבוה 190 כ-30 דקות או עד שסכין המוחדר למאפה יוצא יבש.
*מספיק לשים 100 גר' חמאה
**השתמשתי בקמח מלא 70% וחב' אבקת אפיה
***טיגנתי בצל ושמתי קצת יותר מחצי כוס. (כ-2 בצלים בינוניים)
כשמוסיפים את הגבינות המפוררות קצת קשה לערבב. ערבבתי עם היד ויצא מעולה