התבקשתי להכין פשטידה/קיש ירקות לסעודת פורים

michalgad1

New member
התבקשתי להכין פשטידה/קיש ירקות לסעודת פורים

אשמח למתכונים מרשימים. משהו חלבי כל ירק אפשרי. תודה.
 

shira1960

Active member
לא הכנתי אבל ראיתי פעם את הקיש הזה עם אספרגוס

אשמח אם מישהו אחר ינסה את הקיש הזה לפני שאני מנסה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
|המלצהרותחת: קיש ירקות קלויים על בצק צ'ילי

שהביאה איליס למפגש הקיץ האחרון (2013) - מדהים!

בתגובה ל: קיש אנטיפסטי על בצק צ'ילי - איליס -


לבצק צ'ילי:
240 גרם קמח לבן
160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית מלח
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית צ'ילי גרוס
קורט פלפל שחור
ביצה
2 כפות מים

לירקות:
חצי חציל בינוני פרוס
בטטה קטנה פרוסה
מלח גס לפי הטעם
מעט שמן זית
פלפל אדום מתוק פרוס
זוקיני קטן פרוס
חצי בצק סגול פרוס
10 עגבניות שרי חצויות

לרויאל שום ובזילקום:
250 מ"ל שמנת לבישול 15%
2 כפות קמח לבן
2 ביצים
שן שום כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם
חופן עלי בזיליקום קרועים גס
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון מניחים קמח, חמאה, מלח , פפריקה צ'ילי ופלפל שחור ומעבדים לתערובת פירורית.
2. מוסיפים פנימה את הביצה ומעבדים עד שמתקבל בצק , אם יש צורך מוסיפים את המים.
3. מאחדים את גושי הבצק לדיסקית אחידה , עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.
4. מרדדים את הבצק ומרפדים את התבנית . חשוב להקפיד על זוית 90 מעלות , לדקור את הבצק עם מזלג ולהכניס למקפיא לחצי שעה.
5. בינתיים לחמם תנור ל 170מעלות.
6. מניחים על הבצק נייר כסף וקטניות, אופים את הבצק כ10 דקות. מסירים את הקטניות ונייר הכסף וממשיכים לאפות כ5 דקות נוספות עד שהקלתית מתחילה להתייצב.
7. מצננים ומכינים את הירקות.
8. בתבנית תנור מפזרים את הירקות וקולים בתנור. כל ירק לפי הזמן המתאים לו.
9. מניחים את הירקות בשכבות על הקלתית, ושופכים מעל את תערובת הרויאל.
10. אופים את הקיש כחצי שעה או עד שהרויאל מתייצב והקיש זהוב.

הערות איליס:
* לבצק השתמשתי ב2 ביצים והוספתי טימין יבש.
* ירקות - הכנתי עם קישוא ולא זוקיני והוספתי טימין יבש על הירקות.
*לא היה בנמצא בזיליקום לכן השמטתי.

מתוך הבלוג המשגע של עוגי.נט
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פשטידת גבינות אור100- מפגש קיץ 2013

באמת נהדרת ומרעננת!

פשטידת גבינות אור100- מפגש קיץ 2013

פשטידה נהדרת שקיבלתי מחברה שהעתיקה מעיתון משפחה

חומרים:
200 גר' חמאה מומסת*
250 גר' גבינה לבנה או קוטג' (השתמשתי בקוטג')
גביע שמנת חמוצה או לבן (השתמשתי בלבן)
ביצה
1/2 כפית מלח
1/2 2 כוסות קמח תופח**
100 גר' גבינה מלוחה מפוררת (השתמשתי בבולגרית)
200 ג' גבינה צהובה מגורדת
1/2 כוס שבבי בצל מטוגנים***
לקישוט:
1/2 כוס שומשום
כף קצח

אופן ההכנה:
לרכך בקערה חמאה, להוסיף גבינה, שמנת (או לבן), ביצה, מלח וקמח ולערבב.
להוסיף בצל וגבינות מפוררות ולערבב
לשטח בתבנית 20*30 ס"מ. להחליק ולפזר שומשום וקצח.

לאפות בחום בינוני גבוה 190 כ-30 דקות או עד שסכין המוחדר למאפה יוצא יבש.

*מספיק לשים 100 גר' חמאה
**השתמשתי בקמח מלא 70% וחב' אבקת אפיה
***טיגנתי בצל ושמתי קצת יותר מחצי כוס. (כ-2 בצלים בינוניים)

כשמוסיפים את הגבינות המפוררות קצת קשה לערבב. ערבבתי עם היד ויצא מעולה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מיני קישים בטות וגבינות honey


מיני קישים בטטות וגבינת עיזים - השף הלבן/honey

מצרכיםל 18 מיני קישם:

2 בטטות בינוניות מגוררות גס

1 גליל גבינת פרומעז מגורר גס *

1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן

1/2 שקית (100 גרם) פתיתי עמק

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% **

2 כפות שמן זית

1/3 כוס עירית קצוצה

4 ביצים טרופות

מעט מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
» מחממים תנור ל-180 מעלות.
» מערבבים בקערה את כל החומרים, ממליחים בזהירות (הגבינות כבר מלוחות) ומפלפלים.
» ממלאים תבנית שקעים (של מאפינס) משומנת. אופים 40-30 דקות עד להזהבה. ***

הערות שלי:

* בתערובת גררתי קצת גבינה בולגרית ואת גבינת העיזים פרסתי לפרוסות ושמתי במרכז כל קיש.
השתמשתי בגליל גבינת עיזים 5% שמצאתי בסופר ((במקום פרומעז שזה שמן מאוד..)

** אפשר בהחלט לשים במקום שמנת יוגורט 3%

*** זריתי גם מעל הקישים מעט פרורי פרמזן
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שטידת חצילים פיקנטית (הוכנה במיוחד בשבילי),

ואהבתי כל ביס..

פשטידת חצילים פיקנטית של קובי בר דף128

חומרים:
4 תפו"א גדולים, מבושלים וקלופים
2 חצילים בינוניים, פרוסים
שמן לטיגון החצילים (אפיתי עם שמן זית ומלח גס)
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות קטשוף
חצי כוס מים (125 מ"ל)
2 ביצים
רבע כפית פלפלת חריפה (לא שמתי לא היה לי)
מל"פ לפי הטעם
100ג' גבינה צהובה מגוררת
תבנית מלבנית גודל 20X17
לחמם תנור לחום בינוני. לשמן התבנית.
לפרוס תפוחי האדמה ולערוך בתבנית.
לטגן חצילים עד שיזהיבו קלות להפיג עודפי השמן
במגבת ניירולערוך הפרוסות בשיכבה אחידה על תפו"א.
לטרוף יחד רסק,קטשופ,מים,ביצים,פלפלת,מל"פ.
להוסיף כשליש מהגבינה ולבחוש היטב.
לצקת הרוטב על הפשטידה. זורים יתרת הגבינה ואופים 35 דקות.
 
למעלה