התגברות על מצבי רוח

dory141

New member
התגברות על מצבי רוח

נניח שאתם (בלי קשר לאם אתם בזוגיות או לא) חוטפים מצב רוח דכאוני במקצת, ופשוט נמאס לכם מהכל, מה כובל אתכם "לעשות מה שבא לכם" (תכונה או אילוץ) ובמה אתם מתנחמים, אם בכל נכפתה עליכם סיטואציה מסוימת שלא נוחה לכם (משאירים אתכם בעבודה עד מאוחר, מועד ב' במבחן וכדומה)?

dory141

New member
תשובה שלי

1. חוש האחריות - מאז ומתמיד הייתי אדם חרוץ ויסודי, בכל תחום שעסקתי בו. אני יודע שאם אחפף, לא ארגיש טוב עם עצמי. לכן,גם אם לא בא לי להישאר לא אעשה יותר מדי פרצופים. אני פשוט לא רוצה שזה יתנקם בי.
2. נחמות קטנות לאחר ההישארות - תכניות בטלוויזיה (סדרות, סרטים, משחקי ספורט), אימון במכון כושר, כמה עמודים בספר שמזמן הבטחתי לעצמי לקרוא ולא הספקתי, משחק מחשב, יציאה עם חברים וחברות (כיום זה יותר נדיר כי כולם נשואים פלוס).

יפחדש

New member
אלכוהול :)

אבל גם סתם לשמוע איזה שיר טוב ביוטיוב, או לצאת לנהוג כשמתאפשר :)

ga26

Member
לא בטוח שהבנתי את השאלה

אם הבנתי נכון אז למעשה גם כשאני כועס מאוד אני בד"כ עובד (משתדל לעבוד יותר נכון) לפי העיקרון שלמדתי בכמה שיחות בחב"ד שאומר שבחיים צריך שהמוח יהיה שליט על הלב. יש לזה רבדים רבים אבל ברובד הפשטני כדאי לחשוב לפני שנותנים לרגשות "יד חופשית". גם אם אני נורא כועס אני עושה את החישובים של מי עומד מולי, מה אני עלול להרוויח/ להפסיד אם אכעס ואשתולל ומה יקרה אם לא אחרי כל השיקולים אם נראה לי שאין בעיה לתת לרגש לפרוץ החוצה הוא יתפרץ ובמלוא הכוח ואם לא אז לא ואשתדל להבליג כי זה משתלם לי.
לשאלה השניה - הילדים שלי

dori78

New member
תחושת שליטה.

אם אני מרגישה שנגררתי לאיזה כאוס מבאס, שמשאירים אותי בעבודה מאוחר או שאני נאלצת לעשות משהו שלא ממש מתחשק לי - אני יוצרת.
לא משנה אם זה סריגה, ציור או כתיבה. כשאני יוצרת משהו אני קובעת את הכללים, אני מחליטה מה קורה ומתי.
זה מחזיר לי את התחושה שאני שולטת בחיים שלי ונותן לי כוחות להתמודד עם הדברים שעליהם אין לי שליטה.

למעלה