התגברות על פחד - התייעצות

michmich777

New member
התגברות על פחד - התייעצות

היי לכם, יש לי אתגר מסויים שאני רוצה לפתור - ורציתי לקבל ייעוץ.

לפני כמעט שנה הלכתי לראשונה למתקשרת, זה היה לאחר שכבר התנסיתי בתהליכים של התפתחות והעצמה אישית - ואחרי שהחלטתי שאני מאוד רוצה לפתור את הפחדים שקיימים בי, שבגללם לא הייתי יכולה לעשות אפילו מדיטציה פשוטה - מרוב הפחד של מה שאגלה בפנים.

היו אירועים בהתבגרות שלי שמאוד הפחידו אותי, כמו שיתוקי שינה שבהם הייתי מרגישה נוכחות של מה שהמתקשרת שלי קוראת לו "יישויות" נמוכות, והדבר זעזע אותי.

אז בעקבות הרבה פחדים שהיו בי הלכתי אליה, ויחד עברנו תהליך שבאמצעותו נחשפתי לעצמות שלי, ועברתי מבן אדם שמרגיש חלש וחסר אונים לבן אדם שמודע לכח ולאור שיש בתוכו, וגם הסביבה הפכה מודעת יחד איתי.

אבל הפחד לא פסק, למרות שהיכולת שלי להתבונן פנימה התעצמה, והנוחות שלי עם עצמי התגברה, הפחד הבסיסי מ"יישויות", מ"תקיפות לייליות" עדיין שולט בי.

עכשיו פעם בממש הרבה זמן יש לי את הדברים האלה בלילה, שיתוקי שינה, וגם אז, אלו דברים מינוריים שגם אם הם מזעזעים אותי באותו רגע הם חולפים...(וגם יש משפטים שאני אומרת שעוזרים, טורמלין, מרווה, הכלים הללו מוכרים לי)

אבל הפחד שולט בי ביום יום, אני עושה "שחרור ישויות" כמעט כל פעם שאני מרגישה חוסר נוחות פיזית או נפשית, ועוסקת בטיהור כמעט אובססיבי של ההילה שלי, של החדר, ובאופן די כפייתי מדקלמת את השיטות ליצירת הגנה לפני השינה וכד'...כלומר, אני כל הזמן חושבת על זה, הפחד עצמו הוא הרבה יותר עצמתי בשבילי מהחוויה - והפחד, או ההגיון (אני כבר לא יודעת) אומר לי שהעיסוק הכפייתי בנושא, אולי אפילו מזמן את הישויות הללו אלי.
בימים האחרונים זה ממש התעצם, ככה לקראת השנה החדשה מבקש הפחד שארפא אותו...

הסיבה שאני לא פונה יותר למתקשרת שלי זה כי פיתחתי כלפיה תלות, ועד כמה שהיא בן אדם מיוחד ומדהים, מבחינת נטו אנרגיה - השיחות המבוהלות אליה בזמן חרדה, והעובדה שהיא ישר מזינה אותי בהגנות, ובאנרגיות מרגיעות להילה ולגופים - מרגישה לי כמו התמכרות לסמי הרגעה....ויותר חשוב מזה - נמאס לי לחשוב במונחים של "יישויות", של "נמוך" וקונוטציות מפחידות, בא לי לחזור להיות כמו כל בן אדם רגיל, כמו החברים שלי שאומרים - אני מרגיש לא טוב עכשיו, כואב לי פה, או היה לי סיוטים בלילה. אולי זה דרך לא מדויקת להסתכל על זה אבל לפחות זה לא מפתח שום אובססיה לישויות שמעבר, וגורמת לדברים קטנים כמו באסה או כאב להראות נוראיים.

בקיצור כרגע אני בסוג של מצוקה, רוצה להעביר יום בזרימה עם מה שמגיע, והתמודדות עם רגשות קשים בדרך של קבלה - של לדעת שהם שייכים לי ולא ישר לחשוב "זה ישויות"...מצד שני, רוצה להמשיך לתרגל מדיטציות כמו "הלהבה הסגולה", או כל דבר שבאמת עוזר לי להרגיש טוב, מקורקעת ושלווה, וכמובן - רוצה להיות מוגנת...(מפני מה שאליו אני גם רוצה להתכחש) - אני רוצה למצוא את האיזון בין התרגולים שמקרקעים וגורמים לתחושה טובה לבין המצב הקיצוני של אובססיה לטיהור.

בקיצור מקווה שהבהרתי את האסבורדיות שבבעיה שלי, מקווה שההודעה הזו תהייה קודם כל מסר לייקום עם כוונה להשתחרר מהפחדים שלי, ולהיות מחוברת לעצמי ומלאת ביטחון, בכל רגע ביום, בכל מצב...ומקווה שאולי הדעות שלכם ירעננו את מאגר ההשקפות שלי על הנושא ויעזרו לי למצוא עוד פרספקטיבה...

תודה רבה ושנה טובה לכולם,

מיכל.

רותי 11

New member
מתוקה מה שאת כרגע סובלת ממנו

עבר לשלב החרדה - זה כבר לא פחד רגיל.
התעסקות היתר שלך מחשבתית ופיזית בעניין
רק מגבירה את הפחדים - תביני דבר חשוב
מה שאת חושבת את בעצם מעצימה אותו
לכן חשוב לשנות את המחשבות למשהו חיובי
ואם עולה מחשבה מפחידה שמא יקרה משהו
או שמא יש עלי ישות שלילית פשוט להחליף אותה
במחשבה חיובית שהכל טוב ואין כלום.
ציינת שיתוקי שינה ועד כמה שידוע לי זה נגרםן
כתוצאה באמת מחוצנים יש כאלה שאומרים
\ישויות שליליות - לחוצנים אכן יש נטיה לגרום
לנו לחיות בפחד כי זה מגביר את עוצמת הרגש.
ואת זה אין בעיה לפתור זה ממש פשוט.
בכל מקרה באמת להתגבר על הכל זה להתחבר
לעוצמות שלך.

eyal6569

New member
למיכל היקרה

וואו אני ממש מבין אותך גמני במצב די דומה עברתי חוויות לא שגרתיות בין היתר גם שיתוק כזה בשינה
אבל שמעתי שמלא אנשים חווים את זה ומרוב שפחדתי בעבר היום כבר אני די רגיל ומבין שאין מה לעשות זה החיים ..
גמני מתעסק בזה די הרבה בחקירה של הנושא וזה רק מוסיף עוד בילבול אבל אני חיי עם זה כי אני לא עומד בסקרנות
אין לך מה לפחד תהיי חזקה זה הכל באיך שאדם מפרש את החוויות האלה
תפרשי אותם לחיוב
יש אנשים שקוראים לזה אפורים ודיבוקים כל השמות האלה כבר מעוררים גועל
זה כמו שאומרים כינים ואז מתחילים לגרד...
אני מעדיף להגדיר את התופעות כלא ידועות בינתיים עד שתהיה תשובה באמת מעוגנת למציאות
ולא ישויות וכל מיני שמות כללים שסתם מעלים בדמיון סרטים כי אם נלך לפי מה שאנשים אומרים וניקח את זה כנכון ב 100% אז יש הרבה דעות וזה לא חד משמעי זו המסקנה שהגעתי אליה בינתיים
מה שכן את מאוד חמודה וכנראה שהישויות רוצות להתחבר איתך זה הכל ;)
חג שמח ושנה טובה
לכל עם ישראל הישויות החוצנים וכל שאר מיני ירקות
הכי טוב לחייך

ינוקא1

New member
וואוו !

החזרת אותי כמה שנים אחורה . . .

כאשר למדתי ביואנרגיה , ונחשפתי לעולם של "ישויות" וכו' וכו' , אז גם התחלתי לחקור ולבדוק , ואפילו גיליתי ישויות מסוגים חדשים , ונהייתי ממש אובססיבי בעניין של לבדוק את ההילה שלי וכו' וכו'

עד שיום אחד , כמו שאת היום , הבנתי שאינני רוצה בזה יותר.

למען האמת זה לקח לי שנים עד שאיזנתי את זה , אבל יש כמה מפתחות לפיתרון.

מפתח אחד לפתרון זו אמונה.
אמונה שההויה נמצאת בתוכך , ומאחר וכך את מוגנת ושמורה.
והחיבור אל ההויה זה בעצם גם חיבור אל האני הפנימי שלך.
האני הפנימי שלך מלא בעוצמות ובכח , ואף ישות לא יכולה לעשות לו כלום !!!

לגופינו יש "מערכת חיסון" , וזה כולל גם חיסון מפני ישויות.

וכפי שאיננו חושבים כל הזמן "יש כאן חיידק" כי הגוף מטפל בחיידקים גם בלי שנדע , כך איננו צריכים להיות מוטרדים יותר מידי מישויות.

אבל כל זה בתנאי שאנחנו מחוברים ומודעים לעצמינו.
כלומר שאנחנו זוכרים שבתוכינו נמצא האינסוף.
אז האנרגיה שלנו חזקה.

מפתח שני לפתרון זו נשימה.
הנשימה מנקה אותנו גם פיזת וגם אנרגטית. הנשימה מחברת אותנו לעצמינו ולאינסוף שנמצא בתוכינו.
מעכשיו תשתמשי בנשימה כ"הגנה" , כי הנשימה היא איננה הגנה חיצונית כמו קריסטל או צמח , אלא הנשימה היא ההגנה הנובעת מתוכך.
כשאת נושמת את מתחברת לפנימיות שלך ולאינסוף שבתוכך.

מפתח שלישי לפתרון זו יצירה.
כאשר אנחנו יוצרים ועושים משהו שנותן לנו משמעות , אנחנו מתחזקים. פיזית ואנרגטית.
כל אחד נמשך ליצירה אחרת וזה טוב.
יש למשל אנשים שהיצירה שלהם היא איזשהו סוג של אומנות , יש אנשים שהיצירה שלהם היא כתיבת ספרים , יש אנשים שהיצירה שלהם היא עזרה לזולת - הכל טוב , בתנאי שאת מרגישה משמעות בעת העשיה.

אז תבחרי ותמצאי את היצירה שלך.
(ממליצים , אגב , לשקול את תחום הציור.
)

שנה טובה ומתוקה !

michmich777

New member
תודה רבה על התשובות! היום היה הלילה הראשון

שלא אמרתי כלום לפני השינה (הגנה וזה) :) אז אני כבר גאה בעצמי...

שנה טובה!!!

למעלה