התגבשות גרעין לישוב

ohadab

New member
התגבשות גרעין לישוב

שלום לכולם מתגבש רעיון לגרעין לישוב דתי חילוני אשר יהיה מורכב מנכים ולא נכים אך יהיה מותאם ובנוי על יסוד של התאמת הסביבה לנכים . זה כולל כבישים ומדרכות בית התרבות וכל המוסדות והדברים האחרים. אנחנו בודקים כרגע את ההיענות של אנשים לרעיון הזה. אם אתה נכה בעל מוגבלות פיסית ומתעניין בישוב כזה (ללא כל התחיבות) אנא צור איתי קשר אוהד [email protected] תודה!

bakid

New member
בהצלחה

רעיון מצויין. אני עצמי ריכזתי לפני שנים רבות קבוצה להתיישבות בסיני, זה כרוך בהמון משרדים ממשלתיים. המלצה - לפני גיבוש קבוצה רצוי לפנות לרשויות לקבל מה האופציות להתיישבות כזו, מה המיקום הגיאוגרפי, מה הדרישות, וכו´ אח"כ לבדוק תוכנית יישובית מבחינת מי תיהיה האוכלוסיה המתיישבת - חתך גילאי, השכלה וכו´ שלא יהיו רק הרימת נכים כקטגוריה יחידה, מה הדרישות המינימליות לאיכות חיים - איזה מבנים יהיו, מי יפקח, למי יהיה השוט להחליט מה עובר ומה לא, ועוד ועוד. אבל אם יש יוזמה - זאת ברכה. אם יש אורף נשימה - יש סיכוי. בהצלחה בקי

maruan

New member
שלום לך אוהד אני הייתי מת לחיות

בישוב כזה אבל אני לא יהודי אני נוצרי ציוני הייתם מקבלים אותי לחיות איתכם???
מאחל לך כול טוב להיתראות

maruan

New member
אני רוצה להסביר לך מה אני מדבר על

היי עופרה מה העניינים? אני מדבר בגלל המצב הביטחוני בטח לא יתנו לי לחיות לא בקיבוץ ולא במושב ואני לא כועס ואני מצדיק את זה למה מי אני בכלל אני יודע מה מותר לי ומה אסור לי ואם אני רצוי ואם אני לא רצוי אני מספיק בוגר ואני מבין את החיים אם את לא מסכימה למה שאני מדבר תרשמי לי תגובה ואני אשמח להתכתב איתך בכבוד רב מרואן

רינו

New member
על מה אתה מדבר../images/Emo65.gif

מה קשור למגורים או אלייך בתור נוצרי? מה אתה אוייב? ועוד שציינת שאתה ציוני,אז בטח שיקבלו אותך ואפילו בזרועות פתוחות. למה כמה יהודים אתה מכיר שהם ציונים גדולים ואוהבים? אז חלילה לך אדון מרואן לחשוב שאתה לא רצוי,נהפוך הוא,אדם כמוך רצוי ועודיך רצוי. אז לרשום אותך לישוב?

rina3

New member
למרואן - יהודי. נוצרי.

מרואן שלום. אני מבינה אותך היטב. נכון שאי אפשר להתעלם מהמציאות הפוליטית בארץ, וכדי לדון בנושא הזה נצטרך למלא הרבה דפי מחשב. לצערי חבל לי שהמצב הוא כפי שהוא. שנושא כזה בכלל צריך לעלות על הפרק. במקרה בספציפי שלך לא נראה לי שתהיה לך בעיה להתקבל לישוב. אומר לך רק את דעתי האישית וראיתי הפילוסופית בעניין. אני מסתכלת על כל האנשים בראיה קוסמופוליטית ועל כן אינני מייחסת כלל חשיבות לדתות. אני יהודיה ואינני יודעת מה זה יהודי. עבורי כל בני האדם שווים. אם אדם מתנהג באופן תרבותי ושומר על כללי חיים משותפים ואיכות סביבה ואיכפתיות ציבורית אז לא מעניין אותי מה דתו. אני מימילא לא מאמינה בשום דת. אילו לא היה אלוהים אז היינו ממציאים אותו. אבל כאמור אי אפשר להתנתק ממצבים נתונים, כמו דעות קדומות או מצב פוליטי וההשלכות שלו. מעריכה אותך מקרב לב על היותך ציוני ואוהב אדם ומאחלת לך הצלחה בכל. עופרה

maruan

New member
לכבוד האנשים הכי נחמדים שפגשתי

אני אוהב להתכתב איתכם ואני אוהב אותכם אתם נחמדים יותר ממה שאני מדמיין לעצמי אני אשמח לחיות איתכם בישוב שכולו אבל כולו יהיה כמוני מין מושב שכזה שננהל אותו קבוצת צעירים לא משנה איפה אם זה במדבר או אם זה בגולן אבל שכולנו יהיה נוח וקל לנוע ולהיות באמת עצמאיים בלי מוגבלויות הרי מספיק לנו המוגבלות הגופנית לא צריך עוד מוגבלויות דיי דיי. אני מאחל לכולכם בלי יוצא מן הכלל שבת שלום ומבורך
אתם נשמה שלי ואני אוהב אותכם מאוד על האנושיות שלכם ממני באהבה ובאהדה ובהערצה בכבוד רב מרואן

maruan

הבוקר הופיע בתכנית הבוקר עם ירון לונדון, איש צד"ל, צעיר רתוק לכסא גלגלים שויתר על 4 ילדיו ואשתו כדי להשאר בארץ. התכנית היתה מצויינת, הביאה את הצד החשוב של דו קיום בשלום. כמו את הערכת אנשי צד"ל למדינת ישראל. זה לא היתה אתה במקרה???
תודה שאתה כאן.

maruan

New member
היי גברת אתי מה העניינים מקווה שאת

מרגישה טוב אני רוצה להבהיר משהו שאני אומנם אוהב את אנשי צד"ל ואני נוצרי אני מעריך אותם על פעולם למען מדינת ישראל אבל אני בסה"כ בן 28 אני ישראלי והמשפחה שלי ישראלית וסבא שלי ישראלי אבל הכבוד שלי להיות איש צד"ל אבל לצערי אני לא זה רק הניק ניים שלי היה צד"ל ואני לא הייתי נשוי מעולם אני תמיד הייתי רווק אבל אני מאחל לך כול טוב ושבוע טוב ומתוק

maruan

New member
היי גברת אתי מה העניינים מקווה שאת

מרגישה טוב אני רוצה להבהיר משהו שאני אומנם אוהב את אנשי צד"ל ואני נוצרי אני מעריך אותם על פעולם למען מדינת ישראל אבל אני בסה"כ בן 28 אני ישראלי והמשפחה שלי ישראלית וסבא שלי ישראלי אבל הכבוד שלי להיות איש צד"ל אבל לצערי אני לא זה רק הניק ניים שלי היה צד"ל ואני לא הייתי נשוי מעולם אני תמיד הייתי רווק אבל אני מאחל לך כול טוב ושבוע טוב ומתוק

tipid

New member
תבורכו בהצלחה וברגל ימין!../images/Emo48.gif

והלוואי וירבו כמותכם! ובהזדמנות זאת אני רוצה לברך את כל משפחת הפורום בברכת שבת שקטה ומבורכת! מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום בטחון ובשורות טובות מתמר

swfm

New member
צריך לשאוף לנגישות בכל מקום.

לטעמי אין זה רעיון מלהיב לרכז נכים שמסוגלים לקיים אורח חיים עצמאי ביישוב נפרד. בטווח הארוך זה יחליש את הדרישה לנגישות בכל אתר ציבורי. אני חושב שהנכים צריכים להשתלב בחברה ה"בריאה" וריכוזם בישובים מיוחדים יפגע בשילוב. זכותכם, כמובן, לנסות אבל נסו לחשוב גם על האספקטים הנ"ל.

למעלה