התגובות הכי מפגרות שקיבלנו

פיליטון

New member
התגובות הכי מפגרות שקיבלנו

אני מתאר לי שכולנו לא ממהרים לשתף את כולם בחוסר הניסיון שלנו, אבל בטח קרה פעם או פעמיים שכן. ואם כן - הרי שאנשים לא יודעים איך לאכול מצב שבו ניצב מולם אדם שאין לו ניסיון זוגי או מיני, ומרוב שהם לא מכירים את זה, יוצאות להם תגובות לא ממש חכמות.

למשל - פעם היתי בטיפול אצל פסיכולוגית, וכשאמרתי לה שאין לי ניסיון זוגי (היתי אז קצת פחות משלושים) היא אמרה "אז מה? מגיעים לפה הרבה מטופלים בגיל כמו שלך שאין להם ניסיון".
נו, באמת... זה במקרה שכולם מגיעים לטיפול פסיכולוגי?

בהזדמנות אחרת, ידידה שלי שכבר היתה אז נשואה עם ילדה, ושלא ידעה שאין לי ניסיון אבל ידעה שאני מחפש זוגיות, ניסתה לעודד אותי ואמרה לי שבגן של הילדה שלה היא פוגשת הורה אחד שהביא את הילד הראשון שלו רק בגיל 55.

dori78

New member
לא הבנתי מה מפגר בזה

נשמע לי מאוד הגיוני, שיש באוכלוסיה יותר חסרי ניסיון או בעלי ניסיון מועט, גם בגילאים שנחשבים "מאוחרים", בטח יותר ממה שנהוג לחשוב. מכיוון שיש קשר בין בעיות בתחום הזוגי לבעיות בתחום החברתי באופן כללי, לא מפתיע שהפסיכולוגית פוגשת הרבה כאלה ורואה סטטיסטיקה מעוותת. אבל מצד שני - למה אתה עושה מזה עניין? כל מה שהיא ניסתה להגיד לך - יש עוד כמוך, הרבה יותר ממה שאתה חושב.
זה לא נראה לי מפגר ואני לא מאמינה שהיא "לא יודעת איך לאכול את זה" או לא יודעת להתמודד.
זה נשמע לי שאתה סופר רגיש לעניין ומשליך את הרגישות הזו על דברים שאנשים אומרים לך בתום לב.

nitsansh

New member
להגיד למישהו בגיל 30 שיש מישהו שנהיה אבא בגיל

55 זה באמת חוסר טקט משווע...
אולי למישהו בגילי זה מתאים... :)

פיליטון

New member
אני אנסה להסביר

הפסיכולוגית ההיא לא ירדה לסוף דעתי - מה שהפריע לי בחוסר הניסיון שלי לא היה אם יש או אין עוד צעירים כאלה, אלא שזה לא עונה על הציפיות שלי מעצמי. באתי אליה אחרי בערך עשור של חיזורים לא מוצלחים, ומה שרציתי לפענח זה מה אני עושה לא נכון, ולא את הסטטיסטיקות.

אותה אחת שהיתה לה ילדה בגן, ניסתה כמובן לעודד אותי דרך הדוגמה עם האב בן ה-57, אבל היא פספסה בגדול את הפואנטה: מה שניסיתי לאמר לה זה שאני מפחד להגיע לזה בגיל מאוחר, ולעבור תקופות שלמות בחיים בלי זוגיות ובלי משפחה. לא שיתפתי אותה באי-הניסיון שלי בזוגיות, ואולי בגלל זה היא לא הבינה שהבעיה האמיתית שלי היא שם, וחשבה שהבעיה העיקרית שלי היא רצון לא ממומש לילדים.

דיבבלעס

New member

אנשים מדברים מתוך החוויות שלהם במקום לשאול, לברר ולהתעניין באחר וברצונותיו וכופים עליו את השקפתם ותפיסת עולמם השגויה ואף המעוותת לעיתים...

אני חושבת שיש הבדל

בין מטפלים לאנשים אחרים. גם הידידה וגם הפסיכולוגית ניסו לעודד, ואני לא רואה בתגובותיהם שום דבר "מפגר", ובטח שלא "נסיון לכפיית השקפתם ותפיסת עולמם השגויה".

אבל מהפסיכולוגית, לאור נסיונה, הייתי מצפה לתגובה קצת יותר מקצועית. ולאור תפקידה, הייתי מצפה ליותר יכולת הקשבה והבנה של מטרת הביקור שלך. בכל אופן, על מנת להעריך בדיוק את הטאקט או חוסר הטאקט בתשובתה, צריך לראות את ההקשר כולו של השיחה, את נימת הדיבור שלה, וכו'.

אני עדיין נוטה להסכים עם דורי שאתה רגיש מאוד לעניין. האמת היא שלאור הכותרת ציפיתי לשמוע תגובות הרבה יותר גרועות.

Elle992

New member
משום מה לא יוצא לי לקבל תגובות בעיניין

אולי כי אני לא מדברת עם אנשים על כך/לא יצא לי לדבר על זה.

השותף בעבודה יודע שאני א-מינית וקיבל זאת בסבר פנים מאוד יפות ונאות
אבל לא הרגשתי צורך לספר לו שאני חסרת נסיון כי זה לא רלוונטי לשום דבר,

אני חושבת שצריך להתעלם מהתגובות האלה. זה כמו כל דבר חריג שהחברה לא מקבלת או מוציאה תשובות שלוף לא במקום שגם בחלק מהפעמים יכולות לפגוע באותו בנאדם, לדעתי לא לספר גם לכל אחד על החוסר נסיון רק לאנשים ממש קרובים או כאלה שיכול להווצר מצב מיני איתם, אבל אני מאמינה שאולי לפסיכולוגית זה היה נחוץ....אולי,

למעלה