תגובה
"סליחה שפגעתי מאוד ברגשותיך המדעיים"- לא מקבל את סליחתך, שכן היא אינה בתום לב. "אתה נשען על מה שמלמדים אותך - ואולי מבית הוריך" - אינך מכירה אותי, ולכן אל תסיקי מסקנות שגויות לגביי. "ואני נשענת על מה שלימדו אותי, שמוכיח עצמו מזה אלפי שנים"- שרלטנות מוכיחה את עצמה במשך אלפי שנים, כל עוד ישנם פראיירים, לכך אני מסכים. בגלל זה גם אלוהים מצליח כל כך, זו שרלטנות מבריקה. "ומעניין, שבמסגרות רפואה קונבנציונלית פוחדים מהמונח "שורש הבעיה"."- לא נכון, במסגרות רפואה קונבנציונאלית עוסקים במדע, ומדע חוקר את מה שהוא יכול להגדיר ולכמת, האם את יכולה להגדיר ולכמת את המושג "שורש הבעיה" כפי שאת מגדירה אותו בכדי שהוא יוכל לעמוד בניסוי מדעי? לא נראה לי, אחרת רפואת האליל לא הייתה רפואת אליל. המדע לא פוחד משום דבר, הוא רוצה לחקור, רופאי האליל מפחדים ממחקר בקרביים של השיטות שלהם, מעניין למה? "מדוע - כי מתעסקים רק עם הסימפטומים. וכל אבר בגוף איננו, חלילה, קשור לזולתו. כי לגוף יש חלקי חילוף, ממילא - אז, מה הבעיה?"- כשל לוגי מסוג ARGUMENTUM AD IGNORANTIEM, המדע לא מתעסק עם רק עם הסימפטומים, אחרת ... לא היה לנו צורך באנטיביוטיקה, בין השאר. חבל שאת מנסה לעשות רצח אופי למשהו שאינך מבינה בו. "כי לגוף יש חלקי חילוף, ממילא - אז, מה הבעיה ?"- טיעון ילדותי ביותר. "ואגב, הכינוי שלך deathcaster - לא נראה לי שתואם ללימודי המדע ואמונותיך המדעיים - שם מוזר ביותר, הייתי אומרת שהוא, אכן, מתאים לעובדי אלילים."- ראשית, אני שמח מאוד שאת מכירה בעובדה שאת שייכת לעובדי אלילים. שנית, אין ספק שמהות הכינוי שלי בתפוז קשורה לנושא שאנו דנים בו, כשם ששלומית יכולה לחיות לנצח, אבל משום מה השכלת להציץ בכרטיס שלי ולהבין ששמי הוא זוהר, אז יכולת להימנע הטענת ה-AD PERSONEM על שם המשתמש שלי, אבל גם הסטת נושא והסקת מסקנות שגויות זו טקטיקה להתחמק. בדיוק כמו שאם אכתוב כי אם יש לך רק 10 חברים בפייסבוק זה יעיד עלייך שאת אדם בודד. אבל חשבתי שאנחנו כותבים בפורום מדעי לגופו של עניין ולא לגופו של אדם או להבדיל לגופו של שם המשתמש של אדם. לסיכום: אין לי שום בעיה עקרונית כנגד רפואה אלטרנטיבית (לרבות שיטת בייטס), מלבד העובדה שכל תחומי הרפואה האלה, אינם פתוחים למחקר אובייקטיבי, דבר שמוליד הרבה סימני שאלה באשר למהימנותם, ורופא אליל המגן בקנאותו על מקצועו עד כדי כך שהוא משפיע על הלקוחות שלו להימנע מרפואה קונבנציונאלית ואף מזלזל בה כמוך, משול בעיניי כשרלטן וכפושע. גילוי נאות רק כדי להוכיח שאני לא נגד רפואה אלטרנטיבית: אני עובד במכון הגסטרואנטרולוגי ברמב"ם, שם אני עושה את הדוקטורט שלי, המכון משלב בצורה אינטרדיסציפלינארית רפואה קונבציונאלית, אלטרנטיבית ותזונה קלינית לחולים המטופלים שם. אני גם מעריץ את הרמב"ם ואת ספרי הרפואה שלו, בייחוד את "ספר הקצרת", אבל מכאן ועד לזלזל ברפואה קונבציונאלית? אפילו הרמב"ם היה סוקל אותך על דברי כפירה כאלה. הרמב"ם? למה להרחיק לכת עד אליו? "מלכה ושריה בגויים אין תורה - אם יאמר לך אדם: יש חכמה בגוים - תאמין... (ואם יאמר לך אדם) יש תורה בגוים - אל תאמין " (מדרש איכה רבה פרשה ב סימן יג). לא הכל יכולה לפתור הרפואה הקונבציונאלית, בינתיים, היא פותרת את הרוב,רפואה מסוג אחר לעומת זאת....לא כל כך. וגם אם לא תסכימי לכך...זה לא ישנה זאת.