התגלה ויטמין שתורם לפוריות

התגלה ויטמין שתורם לפוריות

מדענים גילו שהויטמין החדש, PQQ, מסייע לפוריות בקרב עכברים ויתכן שמשפיע באופן דומה על בני אדם; משתייך לקבוצת ויטמין B; מזונות העשירים בו: פלפלים ירוקים, קיווי ופאפאיה מדענים יפנים גילו ויטמין חדש מקבוצת ויטמין B, הממלא תפקיד חשוב בפוריות אצל עכברים. טאקפומי קאטו, ראש צוות החוקרים מהמכון למחקר פיסיקלי וכימי ביפן, אמר כי ייתכן שפעולתו תהיה דומה גם אצל בני אדם. הצוות הודיע, כי הפירולוקינולין קינון (PQQ), שבודד לראשונה מחיידק ב-1979, יכול להיות מסווג כוויטמין. PQQ הוא הויטמין החדש הראשון שהתגלה מאז 1948. ויטמינים מוגדרים כחומר אורגני הנצרך בכמויות קטנות לצורכי בריאות וגדילה. הוויטמינים הם חומרים שהאדם חייב לקבל מהמזון שהוא צורך, שכן הגוף אינו מייצרם. כיום מוכרים 13 קבוצות ויטמינים. מהמחקר עולה, כי עכברים שנמנע מהם ה-PQQ סבלו מירידה בפיריון ופרוותם הפכה לגסה יותר. אותם ויטמינים שלהם זקוקים העכברים כדי להתפתח כראוי פועלים בדרך כלל באופן דומה על בני אדם, אמר קאטו. "לחומר יש תופעות נוספות מלבד הירידה בפוריות. אנו זקוקים לזמן מחקר נוסף כדי לקבוע בדיוק מה ההשפעה על העכברים, ומה תהיה ההשפעה על בני אדם", הוא הוסיף. המקור הטוב ביותר ל-PQQ שהתגלה עד כה הוא "נאטו", מאכל יפאני המבוסס על סויה מותססת. מזונות אחרים העשירים בחומר הזה הם פטרוזיליה, תה ירוק, פלפלים ירוקים ופירות כקיווי ופאפיה. ה-PQQ אינו נכלל בגלולות המולטי-ויטמין המצויות כיום בשוק.

פּוֹנְג

New member
אז כדאי להיות עכברה ../images/Emo8.gif

היידי, מה המקור של הידיעה הזו? תודה.

נשואה 28

New member
היא פורסמה היום במעריב...אבל...

אני שונאת פטרוזיליה
ופאפיה
וקיווי
ופלפל ירוק
אז איך זה עוזר לי בדיוק
אולי יוכיחו שיש את המרכיב הזה גם בבמבה

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום לקראת הריון במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

פּוֹנְג

New member
את יכולה לבדוק אם היא מופיעה גם

במהדורה המקוונת שלהם? על מנת שנוכל להוסיף את הקישור הזה בקישורי הפורום? (או לומר לי באיזה מוסף זה הופיע השבת ואני אחפש לבד
)

למעלה