התגעגעתי אז ניתחתי-חדר ניתוח

התגעגעתי אז ניתחתי-חדר ניתוח

הפינה חוזרת בשנית! מה עשית? מילים: קובי אוז לחן: עממי צפון אפריקאי את הבטחת שלום ואהבה ללא שנאה את נתת תקווה. אני חשבתי שהכל תמים שהכל שירים שהעולם נפלא. סיפרת שלכולם יש טוב בפנים ואם מחפשים בדרך כלל מוצאים. לא הבנתי למה נלחמים ותמיד הורסים אחר כך מתחרטים. מה עשית לי, מה עשית תראי אמרת ניסית ולא ניסית מה עשית לי, מה עשית תראי אמרת ניסית ורק כיסית. תראי היום ראיתי ילדים, ילדים רזים, ילדים בוכים חשבתי אלוהים צייר עולם רק למשחקים, רק דברים תמימים. בזמן שהקטנים הופכים גדולים כל המשחקים פתאום מסוכנים. ואת אמרת לי שכולם כבשים לא עופות דורסים, לא זאבים. מה עשית לי... אני חלמתי על דברים גדולים אבל האנשים הם כל כך קטנים. חשבתי שכולם מאושרים גיליתי שרובם פשוט בורחים. והנה רוב האנשים בלי סיבה גדולה ממשיכים, חיים. וכולם מעבירים שנים בין הפסדים גדולים לנצחונות קטנים. מה עשית לי...

הוד11

New member
ואני אצטרף לניתוח

פה קובי פונה ישירות אל אימו. הוא לא מבין למה היא הסתירה ממנו לאורך כל ילדותו את העולם האמיתי ומכרה לו לוקשים שיש אחווה שלום ואהבה בעולם. כשהוא הגיע לעולם האמיתי (כמו נעלם) הוא היה תמים והופתע מכמות הדברים הרעים שאנשים עושים (לא עופות דורסים לא זאבים) ואחרי הפגישה עם העיר הגדולה בכמו נעלם הוא שואל אותה למה היא סיפרה לו את השקרים האלה, למה היא ניסתה לגונן עליו בזמן שלדעתו הייתה צריכה לעשות את ההפך.

ממממ האמת שגם אני יתגעגתי

לניתוחים האלה, ושאני לא אנתח,,,,בסססססדר אז קבלו ניתוח לב פתוח.... מאת אורייה: מתחיל השיר בזה שהבטחת שלום, אהבה, אבל היא לא יכולה להבטיח לאף אחד שום דבר מבלי שהצד השני לא ינסה לתת אהבה, לתת שלום, ובאמת לתת מכול הלב. כי הרי מה שאני נותן זה מה שאני מקבל, או יותר נכון מה שאני מתמלא. העולם באמת נפלא, אבל האנשים עדיין עוד לא מבינים את זה שהעולם נפלא הם שמים עליהם ים של הגנות מחשש שיפגעו בהם, הם לא נותנים אמון, אבל בסופו של דבר הם לא נותנים אמון בעצמם, והוא שיצר את העולם, איך הוא יתן לנשמות שיצר להבין, את כול הדברים שצריכים להבין בחופש שלהם, מבלי לומר להם ככה אתם חייבים, בשביל להגיע לחלום, בשביל להגיע לעולם מושלם. אז הוא מעביר אותנו סיבוב שבינונ לבין עצמנו, כדאי שנרגיש, נחוש, נבין, נראה את כול מה שלא כדאי לעשות בשביל שנבין מה כדאי לעשות, ברגע שאנחנו נראה אצל עצמנו (ונבין) מה לא טוב, ונעבוד עם עצמנו לבטל את הלא טוב, בסופו של דבר מה שיאשאר זה רק טוב בתוכנו. ואני חוזרת להבטחות, היא יכולה להבטיח שיהיה טוב, ובאמת טוב והוא היא וכולם צריכים רק לחיות את כול הבטחות שלה. יש משפט שמאוד לקח את צומת ליבי "לא הבנתי למה נלחמים ותמיד הורסים ואחר כך מתחרטים" למה נלחמים??? קודם כול אנחנו צריכים להבין שהמלחמה הזו, היא בנינו לבין עצמנו, אנחנו חיים בתוך יש של הגדרות, אנחנו צריכם להכיח בעולם הזה שאנחנו חזקים שיש לנו כח, צריכים להראות כול הזמן מי אנחנו, אבל מזה זה משנה כול החרטות האלה, עם אין חיוך אמיתי מבפנים, וכמובן שאין חיוך אמיתי על פנינו, נכון שכולם מתימרמים להגיע לאושר. הדבר הראשון איך נגיע לאושר מבלי להבין למה בכלל אנחנו לא מאושרים? ואיך נבין בלי שנתקן את הטעיות שלנו?? (ואי אפשר לומר שאנחנו לא עושים טעיות, בין אם אנחנו רואים שאנחנו עושים טעיות, לבין עם לא נראה, אנחנו כולנו עושים טעיות.) אז החשוב לתקן את הדברים שכבר מבינים שהם טעות. לרצות מבפנים רק טוב, ובסופו של דבר נקבל. הוא גם אומר בשיר שאין צדק, ילדים רעבים וכאלה, אבל איך יהיה צדק, תראו איך אנחנו מתנהגים אחד כלפי השני. " את אמרת שכולם עופות לא כבשים, לא עופות דורסים" בתוך תוכנו כולנו טובים, רק צריכים להתנהג ככה, בלי לפחד שיפגעו בנו, לתת טוב מה שנקבל זה רק בשביל שנבין איך להגיע באמת לטוב אמיתי. הוא יש חלק שמעבירם הפסדים גדולים, ויש כאלה שמעברים ניצחונות קטנים, אין בן אדם שמפסיד, זה שהפסיד קיבל שיעור, קיבל עוד חלק בשביל להגיע לנקודה האמיתי, ככה שגם הוא ניצח. וזה שניצח,,,, קודם כול תלוי איזה ניצחון, ודבר שני סבבה הוא "מעושר" והאמן שגם יהיה "מאושר" הכי חשוב שכול דבר שקורה זה בשביל לסיים את הסיבוב שלנו עם עצמנו. ומה שאני מקווה שנסיים את הסיבוב הזה, נדע לחיות ביחד כמו מלאכים אמיתיים, כמו בחלומות שלנו. טוב הנה עוד מגילה יוצאת לדרך, האמת שאני אפיול התגעגעתי לכול המגילות האלה. אה ועוד משהו כול מה שאני רשמתי זה לא דברים שלא רשמתי בעבר, זה לא דברים שאתם לא יודעים, אבל זה דברים שעוד לא ממש מישמיים, אז יאללה תתחילו ליישם בשביל שנצליח לחיות בצדק, ונחייה פה בנינו לבין עצמנו באמת בגן עדן, כי הכול זה מרחק נגיעה, והנגיעה היא בעצמנו קודם כול, הגן עדן כאן, תסתכלו עליו, תחיו אותו, תאהבו את כולם, תחיו בחופש, בלי לבחון אנשים, בלי לנסות להשים רגל אחד לשני. פשוט תחיו בלי תחחים, בלי מזימות מאחורי הגב, לדבר פשוט אחד לשני כמו הנישמה שלנו, שהיא הנשמה שלנו, אז יחי הפשטות יההההההה
חחחח סתם סתם בצחוק, (אין צורך לומר שבכול צוחק יש
של אמת) ציציצי מה עשיתי לי מה עשית?
(מה עשיתי, כתבתי מגילה) חחחחח
אבל זה מה שאני חושבת שקובי ניסה להגיד בשיר, כן אה
יום טוב
יאללה ביי

למעלה