התגעגעתם, אז שבתי...

התגעגעתם, אז שבתי...

התרגשתי עד דמעות (ולא, אני לא אכתוב על זה שיר כמו שאר חברינו מהמגזר) מלקבל את תגובותיכם. ראשית, ברצוני לשוב ולהדגיש כי פועל בעתיד אחרי גוף ראשון ("אני") יתחיל ב-א' תמיד תמיד תמיד \: א'. למשל, אני אפליץ ולא אני יפליץ, ברור? למה אתם לא משתדלים בשבילי? כבדו את המילה הכתובה. ואפרופו לכבד מילה כתובה, אני מודה ומתוודה שלעתים טקסטים של מוזיקה מזרחית נשמעים נסבלים כשהם לא מלווים במהוולים ובשירה בכיינית. אני כמובן מדבר על הז'אנר המזרחי-לייט של אייל גולן ודומיו. חבל שהרף האומנותי לרוב אינו מתעלה מעל מוזיקה לחתונות. ולא שהייתי מעז לשים מוזיקה כזו בחתונה שלי. מאוד דיכאה אותי כל ההתייחסות לכסף כקנה מידה לאיכות ולמוזיקה טובה. אך אין זה מפתיע, בהתחשב בזה שברוב האלבומים המזרחיים לא האומן הוא זה שמכתיב את היצירה אלא המפיק שלו, שלרוב שם המשפחה שלו הוא גואטה, נוהג באאודי עם גג נפתח וניאונים כחולים מלמטה, ומאשים את האשכנזים בהתנשאות. הדבר היחידי שמשמח אותו כשהוא מקבל אלבום פלטינה הוא ציפוי הפלטינה החדש שהוא יכול לשים עכשיו על מוט ההילוכים שלו. סליחה באמת שאני מעדיף לקנות מנת פלאפל במקום לקנות דיסק מזרחי. מדובר באותו סכום ובאותה הפקה מושקעת, ולרוב גם באותם כותבי שירים ו"מלחינים" (וגם באותם טעמים של עמבה מקולקלת) וכל זה כדי להגיד שכאשר יש כבר אומן מזרחי אמיתי, כמו עמיר בניון, אז אני מפרגן. ואוהב. ומתרגש לשמוע. כי צליל מזרחי יכול לרגש כשהוא אותנטי, אומנותי, אישי, לא מסחרי (גם אם הוא מצליח מסחרית). כמה חבל שאין עוד כמוהו, ושהוא לא הסמן המרכזי בזמר המזרחי. עכשיו חברים, אם ברצונכם להגיב, אקרא רק הודעות מוגהות (יעני כאלה שעברו בדיקה חזור ובדוק של עברית מוקפדת וכתיב נכון. אתם יכולים להשתדל, נכון?) שלכם באהבה, געגועים, למה-עזבת-אותי-אני-כל-כך-לבד האבירים

Puskas

New member
אני בערך איתך..

זה מה שניסיתי להסביר כל כך הרבה למטה שכסף והשמעות בחתונות זה לא מדד לאיכות של זמר או לרמה של ז'אנר.. וגם לדעתי הזמרים האמיתיים הם אייל גולן,עמיר בניון,סגיב כהן,משה פרץ,יוסי אזולאי,איציק שמלי,גוסטו,רון שובל,ניסים מרי,לירן טל, אבי בניון,מרגול ועוד כמה שדומים להם..ובטוח שקובי פרץ,ליאור נרקיס,שרית חדד,צביקה אברהם ודומיהם הם לא האיכות פה.. אבל תשמע..גם אני נהנה לפעמים לשמוע שירים שמחים וטיפשיים כמו של צביקה אברהם ושראל אבל הם בטח לא מגדירים את מה שאני מעריך ובאמת אוהב במוזיקה הזו.. איך שלא יהיה..עצוב שמצב הז'אנר היום הוא כמו שהוא אבל אני מאמין שיש לו מוצא..כי אם יותר יתחילו להשמיע ולהעריך זמרים כמו סגיב כהן,גוסטו,ניסים מרי ומשה פרץ אז יהיה טוב..כי הם מכתיבים משהו חדש וטוב יותר בז'אנר.. ניראה לי שבהמשך יהיה יותר טוב..עם יוצרים חדשים יחסית ומוכשרים מאוד כמו איציק שמלי,גוסטו וסגיב כהן שגם מבצעים יופי של שירים ויש להם קול מעולה! ועם קהל קצת יותר איכותי שבתקווה ויידבר לז'אנר הזה בהמשך אז יהיה טוב.. אבל חפיף..תן לאלה שחושבים שהשמעות בחתונות זה מדד לאיכות,להמשיך ולחשוב שקובי פרץ הוא המלך של הז'אנר כיום :)

בוא ותשמע תיאוריה שהיא עובדה מהחיים

היטלר ימח שמו ושם זכרו רצח יהודים רבים ואין שום הצדקה למעשיו אבל לכל דבר יש סיבה למה בחר דווקא ביהודים קודם? היטלר רצח יהודים בגלל טיפוסים כמוך שחצנים מתנשאים שמזלזלים בזולת מזלזלים בערכים מזלזלים במלח הארץ וחושבים שבגלל שהם לבנים או כותבים עברית טובה הם יותר טובים מהגזע הארי לפניי שנים רבות אחרי הצבא נסעתי לי לפלורידה אשר בארצות הברית וחיפשתי את עתידי ,התחלתי לעבוד אצל אישה יהודייה ,אשכנזייה בשוק לתיירים (משהו כמו שוק הפשפשים)מכרתי שם ביחד איתה תכשיטים מצופים וזולים באחד הימים ניגשו אלי לדוכן זוג יהודים אשר הגיעו הישר לפלורידה מקנדה הקפואה ,הם התחילו לנבור בתכשיטים לשגע אותי להתייחס אלי כאילו אני זבל ,ניגשה אלי המעסיקה שלי ובשניי משפטים סיכמה את הנושא היא פנתה אלי בעברית והם לא הבינו "ראובן אל תבזבז אנרגיה הם יהודים והם לא יקנו" "ראובן אתה חייב להבין שלהיטלר היו המון אלטרנטיבות אבל הוא בחר בנו היהודים לא סתם ולא סתם שונאים את היהודים בעולם" וכל הסיפור הוא ששונאים אותנו בגלל אנשים כמוך

Coutal

New member
לך לך, בור ועם הארץ.

למי שלא חנן אותו הגורל בהשכלה ראויה, אני בהחלט סולח. למי שדווקא חנן אותו הגורל בהשכלה ראויה, אך הוא בוחר לכלות את זעמו ותסכוליו באלו שלא, אין לי שום סימפטיה מעין זו. כבוד למילה הכתובה גם פירושו להשתמש בה באופן חיובי וראוי, ולא כדי לדקור ולפצוע ולהעליב. צר לי, אבל כל אלו שבזת להם, חטאם הוא כאין וכאפס לעומת הבושה שאתה מבייש את העדה. ואגב, הטענה כי מה שהוא סמן מרכזי לא יכול לעמוד בזכות עצמו, היא פשיטת רגל מוסרית. ומגיע לשרית חדד כל הקרדיט בתור יוצרת אמיתית ואותנטית, גם אם היא לא שמרה על 'טוהר השירה' שאתה משום מה רואה את עצמך מוסמך לקבוע מהי. כן, כל מה שחסר לך כעת הוא כנראה להיות אשכנזי, כדי להרגיש באמת עליון. השתכנזת יפה, אין מה להגיד. בושה.

למעלה