התגרשתי אחרי 6 שנות נישואים ו 2 ילדים קטנים

התגרשתי אחרי 6 שנות נישואים ו 2 ילדים קטנים

(ילד צעיר ותינוק) מאדם שכל שנות הנישואים והחברות בעצם התעלל בי נפשית. אלימות מילולית זו גם אלימות הוא היה מקלל אותי משפיל אותי , כל דבר שעשיתי לא היה טוב בשבילו. כל הזמן ניסה כביכול לשנות אותי, ואני שהתחלתי להאמין לו שנאי אפס כל הזמן ניסיתי להשתנות בשבילו. אבל כל פעם ששיניתי משהו הוא מצא משהו אחר לרדת עלי עליו שנים חייתי בפחד ממנו ומהכעס שלו מה שהעיר אותי מהחיים האלה היה כשדיבר ככה אלי ליד הילדים ולא רציתי שיראו את אבא מדבר ככה לאמא ושזה המודל שיקחו לחיים וזה נתן לי את האומץ לקום וללכת ולא להביט לאחור הבעיה שהגרוש עדיין חושב שיש לו בעלות עלי עדיין יורה לכייוני פקודות במקום בקשות עדיין מקלל אותי ומנסה לרדת עלי אני מתנהגת אליו בצורה הכי הוגנת שאפשר בשביל הילדים והוא כרגיל לא מעריך את זה ולא רואה אותי ממטר אני מנסה להתעלם מההתנהגות שלו ובאמת לרדת לקשר המינימלי הפראקטי שצריך לא להתייחס ל"פקודות" שיורה לעברי ולעשות רק מה שאני חושבת שמתאים לי (כלומר לא להתייחס לאופן הבקשה, אלא למהות ולהסכים לה או לא לפי מה שמתאים לי) להתעלם מהקללות שלו או פשוט לסגור את הטלפון ברגע שזה מתחיל (הקללות הם שוב כמובן כאשר הוא רוצה ממני משהו שאני לא מסכימה לו או חושב שאני צריכה לעשות משהו ככה או אחרת - הוא לא מבין שאין לו יותר בעלות עלי) אז נכון שמבחינת התנהגות מולו אני מתנהגת נכון (לא נכנסת לריבים וסוגרת את הטלפון כשהוא נכנס לזה) אבל נפשית כל פעם שהוא מתנהג אלי ככה אני מתפרקת אחרי שאני סוגרת שיחה כזו..גם אם בסופה אני עדיין עושה מה שאני רוצה אני מרגישה פחד גדול ממנו וצורך לרצות אותו אני מרגישה תחושות של דכאון ושאני לא רוצה לחיות ממש מרוב שקשה לי עם זה (ממש תחושות של נמאס לי מהחיים ורוצה למות שלא מסוגלת לסבול את זה) בכל שאר הזמן כשאנחנו לא רבים ואני נמצאת בשיגרה השקטה שלי אני מאושרת מהמצב החדש ובסהכ טוב לי מה לעשות? איך למנוע מעצמי להרגיש את הפחד הזה ממנו ואת האיום איך להתעלם באמת מזה כשזה קורה לא רק פרקטית בהתנהגגות שלי (שזה מצליחה לעמוד על שלי) אלא גם בתחושה שלי למה אחרי כל מריבה כזו שהוא מנסה לפתוח (ואני לא נגררת) אני מרגישה שאני רוצה למות איך משתחררים מהפחד ממנו סליחה על האורך

spring9

New member
הרבה גרושים

לא מתנתקים רגשית מהגרושה שלהם. זה מצב ידוע. אל תשימי לב, והרגשת הפחד תחלוף עם הזמן. אם יש לך כסף לפסיכולוג פרטי או בעזרת קופ"ח תוכלי להעזר בשרות זה. לא ממליצה על השירותים החינמיים העירוניים.

שלום לך

לעתים, יש לכולנו ציפיות לא מציואתיות מעצמנו ומהחיים. אי היכולת לעמוד בציפיות אלה מוסיפים לנו כאב מעבר לכאב הקיים. למה אני מתכוונת - אני מבינה מדבריך שסבלת במשך שנים מהתעללות נפשית/רגשית מצד בעלך. התעללות כזאת גורמת לפגיעה קשה מאד בדימוי העצמי ("התחלתי להאמין שאני אפס") ולרגשות שלייליים בעלי עוצמה - פחד, בושה, תחושת כישלון בתחום היחסים הבין אישיים, כעס ואובדן. אני מניחה שאת מכירה את כל הרגשות האלה. היה לך הכוח להתנתק ממערכת יחסים זאת, וזה אכן מעיד על כוח רב. נשים רבות אינן מסוגלות לעשות זאת כלל. אבל הגרוש שלך לא נותן לך מנוחה וזאת אחת הסיבות העיקריות שנפשך הפצועה אינה מצליחה להחלים. הציפייה שלך שתצליחי בכך בתנאים אלה בזמן קצר אינה מציאותית ואי היכולת לעשות, כפי שכתבתי בתחילה, מוסיפה סבל על סבל. קשה מאד להתמודד עם טראומה כאשר את עדיין נמצאת, במובן מסוים, במצב שמעורר אותה כל פעם מחדש בשיחות הטלפון האלימות שלו.את לא מצליחה אפילו לשאוב עידוד והערכה לעצמך על כך שאת לא נגררת לתוך דיאלוג אלים (ואת ראויה להערכה רבה מאד על כך!!). הרצון למות הוא הרצון לא להתמודד יותר עם קושי וכאב גדול. את זקוקה לעזרה כדי "להחלים" ולצבור כוחות, ולזמן. פגיעה ארוכה כל כך לא בא על תיקונה בזמן קצר. אני כן מציעה לך לפנות לעזרה למרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה באזור מגוריך (אני מאמינה במקצועיות שלהם ובידע הרב שצברו בתחום הטיפול) או למסגרת טיפולית אחרת. אני מקווה שיהיה לך הכוח והאומץ לעשות זאת. אין לי ספק שזה יעזור.

הכוכב33

New member
אסור לשתוק

1.הצרה עם אלימות מילולית שהיא למעשה חוקית. לא הולכים למשטרה כי הגרוש מקלל ומציק. 2.מניסיון חיים מר.ומכיוון שעמדתי בפני סיטואציות דומות לשלך אלה הן המסקנות שלי- שתיקה והבלגה אף-פעם לא עצרו טרדן. את צריכה לספר לכל אדם. להורים שלו לחברות,למשפחה ,לכולם.להוציא את זה החוצה.להקליט את השיחות. 3.ברור לי שלגרוש יש הפרעה נפשית 4.שיטה עתיקת יומין מימי התלמוד-- תיפגשי איתו כרגיל. וידיד שלך יתחבא מאחור. הגרוש יתחיל לקלל כהרגלו ואז הידיד יפתיע אותו. 5.לפחד שלך יש שם-הוא נקרא טרור. את חיה תחת טרור. אסור להיכנע לט ר ו ר !

למעלה