התדבות במד"א- זה לא מה שחשבתם!

Eliasmaroun

New member
התדבות במד"א- זה לא מה שחשבתם!

שלום לכולם! חשבתם שמי שרוצה להתנדב מבורך? אז חשבתם! אני סטודנט לרפואה בשנה השלישית ומדריך בפרחי רפואה. בתיכון השתתפתי בקורס עזרה ראשונה ושני קורסים של פרחי רפואה. במהלך הלימודים האקדמאיים עברתי קורס עזרה ראשונה שהועבר ע"י מד"א והכשרות נוספות שעוברים סטודנטים לרפואה במהלך הלימודים. בתחילת חודש מאי התקשרתי למרכז המתנדבים הארצי כדי להתנדב במד"א, אבל התברר לי שקורס העזרה הראשונה שעברתי במהלך הלימודים לא מוכר על ידי מד"א. לכן נרשמתי לקורס חובשי רפואת חירום ונהגי אמבולנס למטרת התנדבות. לקראת תחילת חודש אוגוסט התקשרתי לברר מתי נפתח קורס חדש באזור חיפה והופניתי למרכז ההדרכה במד"א חיפה כדי לברר מה עלה בגורל הרשמתי. במחלקת ההדרכה בחיפה לקחו את הפרטים שלי מחדש כיוון שההרשמה שלי לא נקלטה משום מה (למרות שנרשמתי דרך מרכז המתנדבים וגם דרך אתר מד"א) ורשמו אותי מחדש ללא שידעו אותי שההרשמה דרכם היא הרשמה לציבור הרחב ולא לצורך התנדבות וכי ההשתתפות בקורס עולה 2,700 ש"ח, הוסבר לי שהקורס אמור להפתח לקראת סוף אוקטובר או תחילת נובמבר. בתחילת חודש אוקטובר התקשרתי שוב למחלקת המתנדבים במד"א כדי לברר מה קורה עם הזימון לקורס, "כמובן" שמי שענתה לי לקחה את הפרטים שלי שוב. אחרי שבועיים קבלתי מכתב זימון לקורס עם ההודעה על העלות המלאה שעלי לשלם בעבור השתתפותי בקורס!!! התקשרתי למחלקת ההדרכה כדי לברר למה אני צריך לשלם את העלות המלאה למרות שאני מתנדב ואמרו שהטיפול לדבר כזה הוא לא באחריותם אלא באחריות מחלקת המתנדבים של מד"א. התקשרתי למחלקת המתנדבים של מד"א ואחרי שהתמזל מזלי ומצאתי את האחראי שם הוא הודיע לי שלא אוכל להרשם לקורס הקרוס עכשיו וכי עלי לחכות עוד חצי שנה כדי להרשם לקורס... אוקי, ואיך נרשמים לזה? מתקשרים שוב בעוד כמה חודשים!!! במהלך השבועיים האחרונים אני מרגיש שאני עובר מסכת התעללות מצד מד"א, אני נזרק ממחלקת ההדרכה למחלקת המתנדבים למרכז המתנדבים הארצי! צר לי שהגוף שמתיימר להציל חיי אדם הוא גוף אטום ולא אכפתי... צר לי שהגוף שמטרתו לשפר איכות חיי האדם לא שומע, לא רואה ולא מדבר. אני מתוסכל מעצם העובדה שאני מחכה די הרבה זמן לקורס הזה וכי עלי לחכות עוד כמה חודשים בגלל טעות כזאת או אחרת של אנשים, אני מתסוכל כי אני מרגיש שאני מעוניין להתנדב ויכול לתרום בצורה הטובה ביותר דרך מד"א. אני מתוסכל מהתירוצים החדשים שעולים מדי יום- "מס' המקומות מוגבל", "היית צריך להרשם קודם" (התרוץ הזה מגוחך למדי כיוון שנרשמתי במאי לקורס ואם אני מעוניין להרשם עכשיו לקורס בעוד כמה חודשים אני לא יכול כי ההרשמה לקורס עדיין לא נפתחה. ממתי ההתנדבות היא לפי כל הקודם זוכה?). האשמה:- הרצון להתנדב! יום טוב לכולם

drorled

New member
איכות השירות

א) אנא צור קשר במייל [email protected]. ב) אכן, טיפוסי. נובע ממודעות נמוכה ביותר לשירות, כמו גם מהעובדה שרבים מבעלי התפקידים (המתחלפים לרוב) הם מתנדבים שזמנם קצר מלהושיע. לעיתים סתם חוסר תשומת לב מספקת (אבל קטלנית..). ג) עמית. עיתונאים גדולים מאיתנו לקחו על עצמם במקרים כאלה לפנות באופן רשמי לנוגעים בדבר במטרה לעזור/ללמוד/ להפיק לקחים. לעיתים כשזה בא מ"מנהל פורום צוותי חירום" ולא ממתנדב פלוני, זה עשוי לעורר אי אילו אנשים. מה דעתך? דרור

Eliasmaroun

New member
אותם אנשים?

יצרתי קשר בשבוע שעבר עם האחראי על מרכז המתנדבים הארצי והוא החזיר אותי לאחראי מחלקת המתנדבים בחיפה (אני אמנע מאזכרת השמות). כל ניסיותיי היומיים ליצור איתו קשר עד עכשיו נכשלו ואני לא יודע אם זז משהו מאז השיחה שלי עם האחראי או לא (למרות שדברתי בזמן הזה עם המזכירות וחובשת שהאמינה שבמד"א כל הקודם זוכה- "מי שנרשם קודם, מתקבל קודם".) אני רוצה להאמין שכן אבל לאור הבירוקרטיה אני בספק גדול שכך יהיה. במהלך חצי השנה האחרונה נלחמתי, ממש נלחמתי, כדי להשתתף בקורס באנשים על ימין ועל שמאל. והיו לי לא מעט שיחות עם אנשים בתוך המערכת הזאת והבנתי שנקלעתי למאבקי כוחות, אטימות מוזרה ובירוקרטיה קשה. בימים האחרונים אני שוקל שוב את התנדבותי. הרי כל מטרת ההתנדבות שלי היא לתרום לקהילה ולהושיט יד... אני חושב שיש לי את הכלים מתאימים במיוחד לביצוע מטרה נעלה זו ובעיקר הרצון העז, אבל אני בספק אם ההנאה או הסיפוק שייגרם לי מזה יעלה על העצבים ואפיסת החוקים כשאהיה חלק מהמערכת ואהיה צד בתוך המאבקים האלה בין אם ארצה או לא ארצה. זה לא יהיה חוויה של עובר אורח תמים שנקלע למלחמה כזאת, זה יהיה משהו על בסיס יומיומי... ואני אהיה חלק ממנה. להתנדב? בכיף, לעשות מלחמה עם אנשים? זה לא כיף.

drorled

New member
טוב, הוזמנת לשלוח אימייל...

אם אנחנו רוצים לנסות ולקדם את העניין זה נראה אפשרי. אם אנחנו רוצים להמשיך להתלונן, על בעלי תפקידים שהם בעצם מתנדבים וברובם מנסים לעשות את המקסימום, בזמנם החופשי, זה גם לגיטימי אני מניח... בהצלחה באשר תבחר. דרור

Eliasmaroun

New member
מייל

נסיתי לקדם את העניין למשך חצי שנה, עוד נסיון אף פעם לא יזיק למרות שאני לא מאמין בנסים. ההתנדבות של בעלי התפקידים לא מצדיקה בשום צורה עשיית חצי עבודה, במיוחד כשמדובר בחיי בני אדם. דרך אגב, יש לך את השם המלא שלי, פרטים על המקרה בפרטי פרטים... אשמח לשמוע מה אתה צריך עוד כדי לדעת מה לשלוח לך במייל חוץ מהודעה לקונית של "הייי, מה קורה?" תודה

עמיחי נ

New member
כן.. :\

עצוב שזה קורה... לי יש עכשיו אותו הדבר עם הצבא.. בגלל טעויות טכניות הוציאו אותי מכל מני מסלולים והשאירו אותי עם אופציות כ"כ נוראיות שבפעם הראשונה בחיים שלי אני חושב על להוריד פרופיל ורק "לעבור" את השירות ולסיים כמה שיותר מהר... זה כבר מביש מה שהולך שם...

blkblk

New member
קרה לי אותו מקרה :S

אומנם לא בצבא או במדא אבל זה עדיין מתסכל ביותר

afiksambol

New member
קשיים בקבלה לקורס חובשים.

צר לי שזו "קבלת הפנים" אותה זכית לקבל מהמערכת. ממליץ לך לפנות במסר אישי לחבר הפורום אמנון מרגלית, אולי הוא יוכל לעזור לך.

Rockamora

New member
אל תשמיץ!

אין ספק שמי שרוצה להתנדב במד"א או מתנדב במד"א הוא מבורך. אבל אתה צריך להבין שמד"א זה אירגון דפוק לכל דבר. מנוהל בצורה דבילית וההתנהלות בתוכו רקובה, מסריחה ושחורה- שוב, לכל דבר. וכן, בכל זאת אנחנו נהנים להתנדב ולשרוף את שעותינו לטובתו בלי להרוויח דבר ואולי, לפעמים, לצאת מופסדים.

Eliasmaroun

New member
שיהיה לבריאות!

כשחשבתי להתנדב לא רציתי לעשות זאת כדי לעשות חיים בזמן הפנוי שלי. אין לי שום בעיה לצאת מופסד מבחינת שעות ואפיסת כוחות במהלך ההתנדבות למען מטרה טובה, אני לא רואה שום סיבה לעשות זאת בגלל אגו ומריבות בין אנשים. זכותי המלאה לתת ביקורת על ארגון או אנשים שלא עושים את העבודה בצורה טובה בין אם מדובר בהתנדבות או לא. הרי בסופו של דבר זה משפיע על חיי אדם ואין שום סיבה לעשות חצי עבודה רק בגלל שלא משלמים לי.

Rockamora

New member
אני חושש שלא הבנת אותי נכון

אני מבין את העמדה שלך ואתה צודק במאה אחוז! אבל מפה ועד להגיד שמי שרוצה להתנדב במד"א לא מבורך... ואין פה שום עניין של אגו.

Eliasmaroun

New member
מבורך

בברכה שהזכרתי בהודעה הראשונה התכוונתי לברכה של מד"א ולרצון של מד"א לחבק אנשים שרוצים להתנדב. כמובן שמי שמתנדב ותורם מבחינתי עושה עבודת קודש, אני מצטער אם הובן שאני נגד התנדבות או משהו. זה ממש לא כך וההוכחה לך היא הרצון שלי להתנדב. מבורך תהיה

drorled

New member
חצי עבודה

שלא כמנהגי בקודש אני אגן מעט על בעלי התפקידים. קל מאוד לכולנו לתת ביקורת. הביקורת היא תמיד מבורכבת (לדעתי), ותמיד לגיטימית. יחד עם זאת צריך להבין את המצב לטוב ולרע. כולנו מתנדבים. כולנו מוגבלים בזמן. אם אני נשוי ובעל משפחה, ועובד, וכ' וכו' וכו', אני מעדיף ב 8 שעות היחידות הפנויות שיש לי בשבוע לעשות משמרת בנט"ן ולא להתמזמז בעבודות מנהלה. התוצאה ברורה- יש מעט מאוד אנשים שמוכנים לשמש בעלי תפקידים וגם זמנם שלהם מוגבל מאוד. התוצאה היותר ארוכה- התחלפות תדירה של בעלי תפקידים, חוסר יכולת מצידם להתמודד עם כל דרישות התפקיד ולבצעו ביעילות. כעת, מה הפתרון שלך לבעיה זו??? זה המצב, כל מי שכן מוכן לשמש בעל תפקיד משלם מחיר יקר- גם מבחינה משפחתית/אישית וגם מבחינת הפגיעה המבצעית. אז לא מצליחים לבצע עבודה בשלומתה, ועושים חצאי דברים. עדיף לא לעשות כלום?? לא יודע... לא פשוט כל כך. זה מה יש. אם יש לך פתרון אינטילגינטי למצב, חוץ מלגלות הבנה יתרה למרות מה שקרה לך, אני אשמח לשמוע ולהעביר הלאה (כי אני מאלו שכאמור מעדיפים את טובתם האישית/מבצעית...). דרור

Eliasmaroun

New member
זה המצב

המצב שנוצר פה הוא כתוצאה מהשלמה עם המצב שהיה קיים לאורך זמן. הבנתי מהרבה אנשים ש"ככה זה במד"א". והשאלה שלי היא למה? למה צריך להשלים עם המצב הזה במקום להעמיד את הדברים במקומם ולשנות? התרומה שאני יכול לעשות בנושא זה היא לפנות למנהל מד"א (הבנתי שהוא לא נמצא לתקופה מסויימת מסיבה כזאת ואחרת ולכן עדיין לא עשיתי זאת). רוב התורמים במד"א נותנים דחיפה לארגון בכל שניה שהם תורמים מזמנם החופשי, אבל קיימים אחדים שהתרומה שלהם לא תסתכם בכמות אלא באיכות התרומה. ואיכות גרועה יכולה למשוך את הארגון אחורה במקום לקדם אותו. מד"א- מגן דוד אדום- צריך להיות הארגון שמשפר את חיי כולנו, ולא עוד גוף "בירוקרטי", "אטום" ו"מכוער" כפי שחושבים לא מעט אנשים.

drorled

New member
ואני שוב מזמין...

ככל שרצית להתנדב ובירקרטו אותך, זה לא בסדר. הבא לא נשפוט אנשים מבלי להכירם. יש, כבכל מערכת, אנשים טובים שזמנם קצר ומנסים בכל זאת להציל חיים או לקדם הצלת חיים, ויש כמה כמה שמה לעשות, רצה הגורל והם חסרים ראיה מערכתית. אפשר לנסות ולשנות, אבל כפי שאמר לי פעם ח"כ פרופ' יצחק בן ישראל, אז ראש מפא"ת, צה"ל (מד"א) הוא כמו הטיטניק. אתה יכול להטות את ההגה, אבל עד שהאוניה תשנה בפועל את כיוון חתירתה, יקח זמן רב. אז במקום לדבר (ואני אחד המבקרים הכי חריפים של בעלי התפקידים במקומי) הבא נקדם את עניינך וננסה לדאוג שתיכנס לקורס מוקדם ככל האפשר... המייל שלי [email protected] ואני מבטיח לנסות. דרור

Eliasmaroun

New member
עניתי להזמנה מזמן...

כמו שכתבתי בכמה הודעות מעלי... יש לך את השם הפרטי שלי וכל פרטי המקרה. איזה פרטים אתה צריך עוד כדי שאשלח לך?

amitp

New member
הפיתרון הוא שאותם בעלי תפקידים

לא יהיו מתנדבים אלא עובדים בשכר. יכול להיות שיש משהו במה שאומר Eliasmaroun? מד"א כארגון הצלה לאומי מסתמך הרבה יותר מדי על מתנדבים - לא יכול להיות, לדוגמא, שאם לי ולעוד כמה אין לילה פנוי לתרום למערכת אז בלילות יעבדו לבנים עם נהג בלבד (או אט"נים בצוותים של שניים). הארגון כארגון גילה את "קסם המתנדבים" ואת העובדה כי הוא יכול לחסוך על תקנים לעובדים בשכר כי כבר ימצאו מתנדב לאייש את המשרה. זה פוגע בעובדים וזה עלול לפגוע, חלילה, במקבלי השירות. (* בקשר להצעה - האפשרות נבדקת).

drorled

New member
על עובדים ומתנדבים

ואללה, הוצאת לי את המילים מהכתב. הריני טוען בבטחון גמור, שלארגון רפואה ממלכתי בשנות ה- 2010 אסור בתכלית לסמוך על מתנדבים. כל שכן אסור לו לסמוך על מתנדבים כבעלי תפקידים ומנהלים. זו אמנם הכללה מסוכנת, אבל נחה דעתי, ברבות ימיי, שרוב המתנדבים אינם מוצאים את הזמן המספיק להתנדבות, דבר שלכל הדעות פוגע במקצועיותם. אינני מכיר נהגים מתנדבים רבים ופאראמדיקים רבים המבצעים יותר ממשמרת אחת-שתיים לשבוע לערך. אלו שכן, עושים מרבית זמנם במשימות מנהלה. מדוע כך הוא? מחד, מתנדב שבחר להיות מנהל (להלן "מוהל", מתנדב-מנהל- זכותו. מאידך, אותו מוהל איבד, מרגע שבחר במעמדו זה, ממקצועיותו. יתרה מכך, ברוב המקרים לאותו מוהל אין את הזמן הנדרש לניהול ענייני האזור/תחנה/סניף. ברמה היותר עקרונית, הבעיה במד"א היא, שחלקם המכריע של מנהלי הארגון טרם הפנימו שטובת המתנדבים- טובתם היא. הם ע"פ רוב חסרי יחסי אנוש בסיסיים ו/או ראיה מערכתית, ולא ניחנים בהבנה של המשאב האנושי- בין עובד ובין מתנדב- הוא המשאב החשוב ביותר של הארגון. כתוצאה, התפתחו להם ברבות השנים קולטרלים למיניהם בדמות הנהלות מתנדבים כוחניות. וטוב שכך, כי אלו לכאורה דואגים לאינטרסים של המתנדבים. מנהלים שלא הבינו את ההזדמנות שמישהו אחר יסייע בידיהם בעבודה השחורה של ניהול המתנדבים תמורת קמצוץ סמכויות לכאורה- נלחמים עד היום בהנהלות מתנדבים אלו והקימו להם הנהלה מקבילה לזו של המתנדבים (אחראי הדרכה מטעם העובדים כנגד אחראי הדרכה מטעם המתנדבים). מנהלים אחרים החכימו לנצל את שאיפותיהם הניהוליות של אי אילו מתנדבים ברוכים, והנה כי כן צץ לו שיתוף פעולה שבדר"כ מניב פירותיו לגם להנהלת האזור וגם למתנדבים (עיין ערך אזור לכיש). והפתרון המעשי שלי לימים ההם- הנהלת מתנדבים המסתייעת בעובדים לעבודות מנהלה/הדרכה. קח הנהלת מתנדבים חזקה- תן לה את האופציות "לשלם" לעובדים במשמרות תמורת משימות- פאראמדיק המשמרת יבצע/ינהל הדרכה, כאשר אותו יחליף הפאראמדיק המתנדב במשמרת המבצעית. קבל מנהלה- שלם מבצעי- ויראו כי טוב לכולם. אני מניח שלו הנהלת המתנדבים באזור X ממנה פאראמדיק עובד צעיר וחדור מוטיבציה להיות אחראי הדרכה באזורה, ומשלמת לו בשעות מנהלה, העסק היה אכן נראה אחרת, מאשר מתנדב שמגיע לשעה-ארבע בשבוע, וממהר לחזור לילדיו... דרור

במקום לצאת במיילים מפוצצים...

כתוב לי אימייל עם כל הפרטים ואני מבטיח לך שבמידה ותתאים תתקבל כמתנדב במד"א. הודעה זו נשלחה אליך גם במסר וגם באימייל. הודעה זו נכונה לכל מי שיש לו בעיה להתקבל כחבר במד"א. אמנון מרגלית יו"ר הוועדה העליונה לקבלת חברים הוועידה ה - 18

Eliasmaroun

New member
לפוצץ במיילים?!

אני חושב שלגטימי בהחלט להתלונן אחרי מסכת ההתעללויות שעברתי.

למעלה