התדרדרות בראיה ואי המלצה למשקפיים

היורשת1

New member

שלום רב,
אני בת 23, סטודנטים וקוראת הרבה - גם במחשב וגם בספרים/הדפסות. שני ההורים שלי מעל גיל 50 ואינם מרכיבים משקפיים כלל.
בחודש האחרון שמתי לב שהראייה שלי קצת נחלשה (לפי ההרשה שלי יותר בעין ימין מאשר בעין שמאל). זה מגיע למצב שבערב/אחרי קריאה ארוכה אני חשה כאב בעיניים.

הלכתי לרופא העיניים שךי והוא עשה לי את הבדיקה של קריאת מהספרים מהלוח במרחק. הוא אמר שאכן הראיה שלי פחות טובה משהיתה אבל זה עדיין לא מצב שמומלץ לעבור למשקפיים. הוא אמר שעדיף למשוך עוד את המצב הנוכחי כי ברגע שאעבור למשקפיים ההתדרדרות תהיה מהירה יותר..
כמו כן הוא אמר שכאשר ארכיב משקפיים (אמר לחזור לבדיקה נוספת בפסח) זה יהיה לכל הזמן ולא רק לקריאה....

אשמח לשמוע דעה בנושא.

מעבר לקריאת מספרים מרחוק האם הוא בדק את הרפרקציה, כלומר מהו המספר שאת צריכה? אם כן - מהו המספר?
באופן עקרוני אם יש לך מספר, גם אם נמוך, ואת מרגישה שהראיה יכולה להיות טובה יותר עם משקפיים אז כדאי לשקול להרכיב משקפיים. ממליץ לפנות גם בדיקת אופטומטריסט.
בברכה,

היורשת1

New member
לא בדק

מעבר לבדיקה של הראיה שאני יושבת בצד אחד של החדר עוצמת עין אחת וקוראת מספרים לא עשה דבר. רק אמר שבאמת הראיה לא מאוד טובה. אבל המליץ "למשוך את זה". האם באמת כדאי למשוך את זה או לעשות משקפיים בהקדם? הוא אמר שזה יגרור התדרדרות מהירה

לא בדק

מציע להיבדק על ידי אופטומטריסט ואם אכן הראיה משתפרת על ידי מתן משקפיים כדאי לעשות. מתן משקפיים לשיפור הראיה לרחוק לא אמור להשפיע על השינוי במספר לאורך השנים. תתייעצי גם עם האופטומטריסט.
בברכה,

למעלה