התהפכות - גיל 6.5 חודשים

התהפכות - גיל 6.5 חודשים

שלום לכולם! כתבתי בפורום הזה כבר לפני כחודש, אז הבת שלי כלל לא התהפכה. כיום היא מתהפכת מהבטן לגב בחופשיות, מסתובבת על ציר כשמגרים אותה בעזרת משחק, התחילה לפני שבועיים להתהפך מהגב לבטן (מספר פעמים) - אך הפסיקה. השאלה שלי היא למה היא הפסיקה, וכיצד אני יכולה לעודד אותה להתהפך שוב. אני עושה את כל התרגילים מהאתר של ענת ובינתיים זה לא כ"כ מועיל. מה שכן קצת עוזר זה לשכב לצידה - להחזיק את היד העליונה ולמשוך אותה בעדינות לכיוון הבטן - האם זה תרגיל טוב??? יש לציין שאני מנסה לגרות אותה בעזרת צעצעוע - היא מנסה להתהפך, אך מתייאשת די מהר. כמו כן היא מרימה רגליים כלפי מעלה, עושה "חצי סיבוב" - כלומר שוכבת על הצד, אבל לא מחזיקה את כפות הרגליים ולא מנסה להכניס אותן לפה. אני ממש מבקשת עזרה בתודה!!! בימבה

שכחתי לציין ש...

היא מושיטה ידיים למשחקים - למעלה ולצדדים, על הבטן יציבה וגבוהה, סקרנית וחייכנית!!!

ענתPT

New member
גלגולים

שלום רב! על פי תיאורך הקטנה מפותחת יפה. לעיתים קרובות הילד מבצע מיומנות מספר פעמים ואז היא "נעלמת". קרוב לוודאי שאותה מיומנות- גלגול גב בטן עוד לא נרכשה במלואה ועל פי תאורך קרוב לוודאי שתראי אותה שוב בזמן הקרוב עם וללא תרגול שלך שכן מתאורך הבנתי כי ביתך, ערנית סקרנית ופעילה מוטורית כמצופה מגילה. אם בכל זאת את רוצה לנסות לזרז תהליכים נסי לעזור לא מהיד כאם מהרגל- הצליבי רגל על רגל כך שאת מכוונת את התנועה לגלגול צד ומשם לבטן- כיוון התנועה למקום כפות הרגליים (מיקום הספרה 7 בשעון כשהראש הוא במקום הספרה 12) בהתחלה הובילי את התנועה מהירך וא"כ מהברל והקרסול. לווי את התנועה עם הושטה למשחק או לפנייך אם את שוכבת מולה. בהצלחה פורים שמח ענת ל. פיזיותרפיסטית התפתחותית

ענתPT

New member
רק להוסיף

התרגיל שלך מצויין. אני מעדיפה מהרגל כיוון שכשאת מזיזה את היד היא אינה יוזמת את התנועה ממנה וזה חלק מהגלגול כאת רוצה לעודד/לחזק.

למעלה