התהפכות

רומילי25

New member
התהפכות

שלום רב, בתי בת 4 חודשים ועדיין לא מתהפכת וגם לא אוחזת בדברים. אני משכיבה אותה רוב הזמן בלול, כך שבעצם אין לה מה לתפוס... התחלתי להשכיבה ע"ג אוניברסיטה עם דמויות מעליה אך נראה לי שהיא עדיין לא מתעניינת בלאחוז דברים. האם עלי לעזור לה ? ואיך לעשות זאת ? תודה, רומילי

ענתPT

New member
התהפכות מכוונת

התהפכות מכוונת מתרחשת אחרי שיש הושטה ורצון להשיג דבר מחוץ לטווח היד לכן טוב שהתחלת לגרות להושטת ידיים.במקביל בדקי ותרגלי איתה: 1. מעקב עניים- לכל צד ולקו אמצע. 2. שכיבה צידית כך ששתי הידיים מול הגוף ומשחק בטיחותי לידם- כך שכל תנועה קלה ביד תגרום לתנועת המשחק. 3. השכיבי אותה על ברכייך כשהן מורמות מעט ותני לה לאחוז משחק בידייה מול עינייה- קרבי לפיה. קרבי את ידיה לפיך ופניך תוך כדי דיבור. 4.בדקי אם ניתן להנמיך את צעצועי האוניברסיטה כך שכל מגע קל יגרום לתנועתם. 5. תני לה לשחק עם רגליה לפני/אחרי מקלחת כך שתרגיש אותן. אם לא משתפר מומלץ לפנות לייעוץ אישי עם הילדה (בנוסף לאינטרנט)- לא ברור מתאורך מה כן עושה...(מביטה/ מחייכת/ מניעה ידיים/רגליים/שוכבת על הבטן...|)

התהפכות

בני בן ארבעה וחצי חודשים ורק השבוע התהפך לראשונה מהבטן לגב. הוא עשה את זה בגלל שתרגלתי איתו הרבה את ההתהפכות, ע"י ביצוע תרגילי גילגולים.

קנגרו 73

New member
גם אצלנו

הבן שלי בן כמעט 4 חודשים והוא עדין לא מתהפך.הוא דווקא אוחז דברים ומגיש ידיו למשחקים באוניברסיטה, אך עדין לא מתהפך. נוסף על כך הוא גם לא שולח ידים כשהוא שוכב על הבטן אלא רק מרים את הראש עד שהוא מתעייף , מתעצבן ובוכה (וזה לא לוקח הרבה זמן. ניסיתי את התרגיל עם המגבת המגולגלת, ואני גם עושה לא משחקי גלגול כדי שיכר כל מיני שרירים ומקומות בגוף. עוד רעיונות???? מתי צריך לפנות ליעוץ?? אני מבינה שלכל ילד הקצב שלו, אבל מתי זה כבר חריג??

ענתPT

New member
פנייה לייעוץ

אני חושבת כי כדאי לפנות לייעוץ במידה ואת מוטרדת. קרוב לוודאי שאם הנושא מעסיק אותך במידה רבה ומטריד את מנוחתך גם בנך חש בכך.. לפי תאורך למעלה בנך עדיין צעיר מאוד ובודדים התינוקות שמתהפכים באופן מכוון בגיל זה.. הושטת ידיים על הבטן מתפתחת לאחר שיש מספיק יציבות ויכולת העברת משקל מצד לצד- עדיין צעיר. חשוב לא פחות לתת אפשרות להושטה ואחיזה כשהוא שכוב על צידו או על הגב. נסי לא להכנס עמו למצב של תסכול- במידה ובוכה ולא מתרצה אם את מחליפה לו משחק או מנדנדת אותו שני לו תנוחה לזמן מה ואח"כ שוב על הבטן. שכיבה על כרית/מגבת מגולגלת טובה לשיפור שליטת הראש אך היא מנח פסיבי לתינוק מבחינת דחיפת בית החזה. לדעתי בגיל זה לא הייתי "מטפלת" אלה רק מאפשרת התנסויות אחרות במנחים שציינתי. אם את רוצה לקדם את היכולות בשכיבת בטן נסי להשכיב על רגלייך כך שראשו וכתפיו מחוץ לרגלך ויש לו אפשרות להשען עם ידיו על הספה/רצפה, לעיתים תחושת תנועה ונדנוד קל עוזרים להשאר במנח. כמו כן כשאת משחקת איתו על הבטן נדנדי אותו קלות מצד לצד כך שיעביר משקל מיד ליד. אשמח לתוספות/הערות מענת סימון.

למעלה