התהתיה העיקרית שלי

chuhan

New member
התהתיה העיקרית שלי

היא האם הפורום הזה הוקם בגלל תחושת ה"פרייאר הישראלי". כלומר- "אני לא אהיה הפראייר היחידי שיעשה 16-5". רק בשביל למנוע התקפה ידועה מראש, אני שירתתי 3 שנים בצנחנים, אני מילואימניק והשתתפתי במלחמה. אבל, חברה שלי, אהבת חיי, לא שירתה בצבא, היא הצהירה פציפיזם ומאמינה בכך עד היום. אם כך, למה מי שלא מסוגל מבחינה פסיכולוגית/נפשית לשים מדים של מה שעבורו מייצג אלימות=משתמט. אבל, בחורה דתיה למהדרין יכולה לצאת מהצבא ללא כל בעיה וצרות עין?

Antonio Montana

New member
פציפיזם בישראל

קודם כל, אני מסכים איתך לגבי מה שאמרת לגבי הבחורה הדתייה. לגבי החברה שלך - אני חושב שפציפיזם זה טוב ויפה וחבל שלא כולם פציפיסטים, וחבל שחיזבאללה וחמאס לא משליכים עלינו פרחים ואחמדניג'אד לא מצטרף לריקודים על במות ערב יום העצמאות של ישראל 60. אף אחד לא אוהב מלחמה. ומרבית האנשים שמתגייסים לא אוהבים להיות בצבא אבל הם עושים את זה בגלל שהם חייבים. כי ככה החוק קבע. ואני מאמין שרובם גם עושים את זה בגלל תחושת שליחות כלשהי, אפילו אם יכולה להיחשב על-ידי אנשים שהחליטו לא להתגייס כלא-מוצדקת בעליל. כמובן שהפכנו את ההשתמטות לבעיה גייגאנטית בעצם זה שהכרנו בה, נתנו הצדקה לדיאלוג של "להתגייס או לא". מה שאני אומר זה שאילולא כל הדיאלוג הזה על המשתמטים, לאף אחד לא היה באמת מזיז שחברה שלך פציפיסטית, ומי שכן - לא היה פוצה פיו (או מקלדתו). אך, כיום, בגלל הלגיטימציה של כל מי שכן התגייס, שירת, ומשרת, להרגיש שהוא יכול להביע דיעה - בטח שמבחינת הציבור "הפראיירי" זה לא ייראה בעין יפה. וכפי שאמרתי - באמת חבל שאין פה שלום. מילידי שנות הארבעים עד ילידי שנות התשעים והאלפיים - גודלו וחונכו פה לרקע המלחמות השונות שנכפו עלינו, ושאנחנו יצאנו אליהן, והטרור הגואה ברחובות. ולכן, אני מאמין שלהיות פציפיסט במדינה זה אפשרי, בגלל הסברה שאולי כל אדם מטבעו יכול להיות פציפיסט (אפילו שההיסטוריה האלימה של המין האנושי מוכיחה אחרת), אבל אפשר גם להיות פציפיסט ולהבין שאת מלחמות הקיום שלנו עדיין צריך להילחם. "לירות ולבכות", כמו שאמרו פעם. אני לא אוהב להגיד את זה - אבל פציפיזם לא יעצור את הטי-70 הסורי שיתגלגל ברחובות תל-אביב.

chuhan

New member
אבל אף אחד גם לא טען

שעל כל עם ישראל להיות פציפיסט. עם זאת, אתה לא יכול לדרוש מאדם שמאמין בפציפיזם לעשות משהו שנוגד בכל דרך אפשרית את מצפונו רק כי לך זה יותר נוח. אם במקרה אותו "פציפיסט" יסכים ללכת עם מדים או אפילו נשק, הרי שהוא לא באמת פציפיסט.

chuhan

New member
אני רוצה להוסיף גם

שהיום לא הכל סובב סביב הצבא. בתקופה שהחינוך בשפל שלא נודע עד היום, שהתיאטרות מודות על כל גרוש שהמדינה מכניסה לתרבות, שמוזיאון תל אביב שמחזיק בכמה מהיצירות החשובות בעולם חי על כספי שוחרים, לא יתכן שהחשבון שלנו עד יהיה "הוא עשה צבא והוא לא". בן סהר קיבל שחרור מצה"ל וקיבל הזדמנות נדירה לייצג את ישראל בכבוד שאני לא יודע עד כמה מגיע לה, וטוב שכך. הגיע הזמן להבין שבשנת 2008, צבא לא יכול עדיין להיות קריטריון לסלקציה.

EmGee

New member
יש לי בקשה אליך

תמסור לחברה שלך, שתפסיק לשלם מיסים ולמממן את הצבא האיום הזה. שתפסיק להקשיב לתחנת רדיו צבאית ובכלל עצם המצאותה כאן די סותרת את היותה פצפיסטית. אהה ושתפסיק לחלוק מיטה עם לוחם אלים שלובש מדים שהיא לא מסוגלת להסתכל עליהם.

chuhan

New member
אני חושב שקודם כל

אני אבקש ממך לפתוח את העיניים שלך ולראות קצת מעבר לאיפה שה*ישבן* שלך יושב. היא אוהבת את המדינה הזאת, וגם אני, וחלק מאהבה היא לא להתעלם מבעיות ודברים שליליים אלא לנסות לתקן אותם. כל אחד בדרכו שלו, כל עוד היא חוקית ומוסרית. ותסלח לי גם, אם אני אזלזל קשות ב"אהבה" שחלק מהפורום היקר הזה רוכש למדינתנו, שכן כמו שכבר הסברתי- אהבה עיוורת היא לא אהבת אמת. בכל הנוגע אלי ואליה, הלוואי שכל העולם הזה היה מאוהב אחד בשניה כמו שאנחנו אוהבים. למרות ההבדל האידיאולוגי והלא רלוונטי הזה.

למעלה