התודה והברכה לד"ר אלקיים!

לב ב

New member
התודה והברכה לד"ר אלקיים!

רופאה יקרה, אני מודה לך על תשובתייך אלי מלפני מספר ימים. אודה לך אם תרחיבי את ידיעותי עוד במעט, מאחר ותשובה ברורה עליהן לא קבלתי או מצאתי בכתובים. שאלה ראשונה, האם פיברומיאלגיה נחשבת או לא למחלה פסיכוסומטית? באתרים מסוימים נכתב שכן ובאחרים התשובה שלילית, וכוונתי היא לא אם מצב נפשי מחמיר את המחלה, כי ברור הוא שמצב כזה מחמיר כמעט כל מחלה, אלא האם הגורמים למחלה הם נפשיים? דבר נוסף שמאד מעניין אותי לאור הנתונים וגם עליו לא קבלתי תשובה ברורה, הוא האם מעורב במחלה גורם הורמונלי, כי הרי ידוע שהרוב הכמעט מוחלט של החולים הם נשים?! ודבר אחרון אך בהחלט ראשון בחשיבותו, אני מניחה אצל כל הסובלים מהתסמונת, מה קורה בגוף באופן פיסי? קראתי שאין בשרירים תהליך דלקתי כל שהוא, אם כן מה בכל זאת מתרחש בהם שגורם את הכאב? בתקווה שתשובותייך יביאו מזור לפחות מהפן המנטלי, תודה.

סיבת הפיברומיאלגיה

חוקרים רבים שאלו את שאלותיך ולא במקרה התשובות אינן ברורות - על כל מחקר שקבע שפיברומיאלגיה היא מחלה עם רקע פסיכוסומטי ניתן לצטט מחקר נוסף שמפריך את הטענה - מחקרים שונים הראו שברקע של חולי פיברומיאלגיה יש לעיתים סיפור חיים קשה - התשובה לשאלה היא שכנראה בחלק מן המקרים המחלה הנה ביטוי פסיכוסומטי ובחלק האחר לא יש אכן כנראה חשיבות למרכיב ההורמונלי- רוב החולות הן נשים בגיל הפוריות והמחלה נוטה לדעוך אחרי הבלות - יחד עם זאת , לא ברור הקשר הסיבתי בין מאזן ההורמוניים הנשיים לפיברומיאלגיה - השאלה האחרונה היא בעצם מה התהליך מאחורי התסמונת המורכבת הזאת ? ההשערה הרווחת היום היא שהבעיה הנה במישור הנאורו- הורמונלי עם הפרשה לא תקינה של הורמונים שונים הקשורים לכאב כגון סרוטונין ועוד בשנים הקרובות אני מניחה שנשמע רבות על הנושא

למעלה