התוודות: טעמתי מאפינס טונה של טאליק לראשונה אמש
הכנסתי לעצמי לראש שאינני אוהבת את מאפינס הטונה הידועים. לא מתה על טונה, אז הנחתי שלא אוהב.
אמא שלי הכינה אותם כחלק מכיבוד לדוד ודודה שבאו לבקר אתמול והם נראו כל כך טוב, שהחלטתי להעיז ולנסות.
אז ראשית, לא ממש מרגישים את הטונה. הרגשתי את התירס, הזיתים והבצל, ורק מידי פעם רמז לטונה. שנית, חזיתי במו עיני, שלקח לאמי מספר דקות לערבב ולאפות - איך אפשר לא להכין?
דרך אגב, זו אחת התמונות היקרות יותר שלי - רציתי לתפוס טיפת מרפסת ושקיעה עבור יעלה ובניתי מגדל מתוחכם לשם כך _הנתחי את המאפינס על שרפרף - על כיסא-על שולחן ובחרתי בצלחת הגשה מאורכת, שקופה ומהממת (חושבת שמקריסטל). מכיון שאיך שלא ניסיתי לא הצלחתי לתפוס את השקיעה (שקלטתי אותה, המאפינס עצמם היו חשוכים מידי), רציתי להזיז את הקונסטרוקציה ולנסות זוית חדשה. וכמובן שמגדל הקלפים התמוטט וצחלת ההגשה התנפצה.
התמונה שלפניכם עם צלחת פחות יפה וללא שקיעה....
אמא השתמשה בטונה במים והוסיפה תירס וזיתים ירוקים קצוצים. השתמשה בתבנית שקעים נמוכים ורחבים יותר ממאפינס כך ששטח הפנים השחום היה גדול יותר.
פשטידת/מאפינס טונה פרווה/טאליק
פשטידת/מאפינס טונה פרווה
2 קופסאות טונה (עדיף במים)
2 בצלים קצוצים
5 ביצים טרופות
5 כפות מיונז
1 כוס קמח תופח
1 כף אבקת מרק עוף
מלח-פלפל
לערבב, טעום ,לתקן תיבול
לאפות כ-20 דקות בתבנית מאפינס או כפשטידה (ואז לאפות מעט יותר)
אפשר להוסיף זיתים,תירס וכדומה