התוודות: טעמתי מאפינס טונה של טאליק לראשונה אמש

תוה יעלה. מאד אוהבת טונה ואנסה את המתכון שלך וגם את הרעיון

של ציבי עם מיונס. נראה איך יצא.
 
תודה יעלה. אתעמק בכל זה בימים הקרובים. ואני ידועה כאחת שלא

אוכלת כמעט שום מזון מעובד.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
התוודות: טעמתי מאפינס טונה של טאליק לראשונה אמש


הכנסתי לעצמי לראש שאינני אוהבת את מאפינס הטונה הידועים. לא מתה על טונה, אז הנחתי שלא אוהב.

אמא שלי הכינה אותם כחלק מכיבוד לדוד ודודה שבאו לבקר אתמול והם נראו כל כך טוב, שהחלטתי להעיז ולנסות.

אז ראשית, לא ממש מרגישים את הטונה. הרגשתי את התירס, הזיתים והבצל, ורק מידי פעם רמז לטונה. שנית, חזיתי במו עיני, שלקח לאמי מספר דקות לערבב ולאפות - איך אפשר לא להכין?

דרך אגב, זו אחת התמונות היקרות יותר שלי - רציתי לתפוס טיפת מרפסת ושקיעה עבור יעלה ובניתי מגדל מתוחכם לשם כך _הנתחי את המאפינס על שרפרף - על כיסא-על שולחן ובחרתי בצלחת הגשה מאורכת, שקופה ומהממת (חושבת שמקריסטל). מכיון שאיך שלא ניסיתי לא הצלחתי לתפוס את השקיעה (שקלטתי אותה, המאפינס עצמם היו חשוכים מידי), רציתי להזיז את הקונסטרוקציה ולנסות זוית חדשה. וכמובן שמגדל הקלפים התמוטט וצחלת ההגשה התנפצה.

התמונה שלפניכם עם צלחת פחות יפה וללא שקיעה....

אמא השתמשה בטונה במים והוסיפה תירס וזיתים ירוקים קצוצים. השתמשה בתבנית שקעים נמוכים ורחבים יותר ממאפינס כך ששטח הפנים השחום היה גדול יותר.

פשטידת/מאפינס טונה פרווה/טאליק

פשטידת/מאפינס טונה פרווה
2 קופסאות טונה (עדיף במים)
2 בצלים קצוצים
5 ביצים טרופות
5 כפות מיונז
1 כוס קמח תופח
1 כף אבקת מרק עוף
מלח-פלפל

לערבב, טעום ,לתקן תיבול
לאפות כ-20 דקות בתבנית מאפינס או כפשטידה (ואז לאפות מעט יותר)

אפשר להוסיף זיתים,תירס וכדומה

 

מרילין5

New member
עדיין צלחת יפה! בכל אופן, נתת לי רעיון

לכבוד שבת!
ניראה טוב מאוד.

אפרופו צילום, פעם עף לי כיכר לחם דרך החלון תוך כדי צילום, תיכננתי כפי שאמר לצלם את הכיכר עם רקע....
עף הכיכר ישר לגינה של אמא שלי למטה, על יד גזע עץ כרות.
אז ירדתי לגינה עם המצלמה וצילמתי שם. אחת התמונות המוצלחות שלי חחחח
 

מרילין5

New member
לא הכל. מתכונים שפורסמו בעיתון

צולמו על יד צוות צלמים מקצועי. מתכונים אחרים, זה אני. בכל אופן מתחת לכל תמונה רשום קרדיט.
 

tzivi1

New member
יפה.

תמיד יש לי הרגשה שכשאני מצלמת אוכל, זה לא יוצא יפה (למרות שבאופן כללי אני מצלמת די יפה). בתחושה שלי, צילום של אוכל דורש התמקדות אחרת, אבל עדיין לא ברור לי מהי...
 

מרילין5

New member
כדאי להמשיך ולנסות

באופן כללי אני מציעה לכולם לנקות חצובה, זה לא יקר בכלל, שלי עלתה 90 ש"ח לפני 3-4 שנים. זה מאוד עוזר.
 
נראה נפלא, כולל המגש, ורק כשראיתי כמה מיונז יש בזה, הבנתי

שבשבילי זה סוג של נרות חנוכה - לראותם בלבד.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
זה לא משהו שהייתי מכינה כך שיאכלו בכמויות, אלא כשמאחרת וכל

אחד אוכל מאפין אחד (או חצי).
 

tzivi1

New member
מבחינת כולסטרול או מבחינת שומן?

יוצא נהדר גם עם מיונס 5%.
 

לאה סי

Active member
עלה לי ביוקר הצילום...ו-2 רעיונות לרטבים עם המאפינס:

יעל מווינה: מדללים מיונז עם מעט מים ומוסיפים לזה א. שום לפי הטעם
יעלה: פלפלים קלויים אדומים,אפילו אלה מהצנצנת, עם קצת שום וחומץ בבלנדר.
 

לאה סי

Active member
אתן יכולות לתאר לעצמכן את הסצינה? אני יושבת במחשב אחד וכותבת

והבת מגיבה לידי על מה שכתבתי במחשב השני...
 
למעלה