פעם אחת ולתמיד
תשמע, גם אני חששתי מלעבוד בבר. איך יהיה היום הראשון? איך לתפקד? בטח אני אתבלבל... וכו' וכו' רוב המחשבות נבעו מהתבוננותי בפורומים, כמה שהדבר קשה ,מורכב ומלחיץ. אבל אם תעצור לרגע תבין שזה סכ"ה למזוג משקאות. כל החסרי סבלנות בטח כבר מתחילים לכתוב תגובה..." לא הייתי רוצה להיות בבר שלך וכו'".... (אלא שרושמים את התגובות האלה זה אותם ברמנים "תותחים" שמתעצבנים שהלקוח מזמין וודקה רד בול... כאילו כל לקוח יצא עכשיו מקורס ברמנים... אני אקצר לך את זה כך. ברמן זה אופי!!!!!! וזה אומר סדר, ארגון, לדעת לשרת לקוחות ולתת להם הרגשה שאתה שם בשבילם. לדעת עם מי לפטפט ומי מעדיף "להטביע" את יגונו בכמה כוסות ויסקי בשקט אחרי יום מחורבן. ברמן יודע לקרוא אנשים!!!! נכון שצריך לצבור נסיון ולדעת שיטות עבודה , איך להכין 5 משקאות בבת אחת, סדרי עדיפיות וכו' אבל תאמין לי 3 ימים כפול 5 שעות בבר הכי לחוץ בעולם כשהפעם הראשונה אתה עומד מאחורי ברמן אמיתי, פעם שנייה בליווי שלו ושלישית לבד ואתה כבר חבל על הזמן... צריך לדעת לרצות את כולם ובכללם גם את הבוס שמבחינתו הבר לא מהווה כיתה ללימוד תרבות השתייה , אלא מקור הכנסת כסף בלבד. או שיש לך את זה ואתה יודע להיות רגוע גם בלחץ (נכון שחלק מההשתפשפות- הבטחון נבנה ככה) או שאין לך את זה. יש מקומות שיעדיפו ברמן מנוסה , יש מקומות שיעדיפו אחד עם פחות ניסיון- והיתרון שמה שהבר מלמד אותו בעל הבית יודע שזה בטוח מה שמתבצע בפועל, לעומת ברמן מנוסה שמגיע עם שיטות שונות "מהבית". הכל תלוי כמה נכונות ,התלהבות ובטחון תראה בראיון. אל תשקר שיש לך ניסיון אבל תמיד תאמר שאתה מוכן ללמוד ובלה בלה. מי שבאמת אוהב את המקצוע רואים את זה עליו. אם נפלת על מקום טוב שהחבר'ה אחלה (שזה מה שחשוב בכל מקום עבודה) שיהיו עם מספיק סבלנות ומנהל בר עם נכונות וסבלנות אתה מתקתק עבודה צ'יק צ'ק. אז שיהיה בהצלחה ו... עזוב אותך ממלון לך לבר קטן וסימפטי.