התוכניות הלא סופיות לבית שלנו

talullah

New member
התוכניות הלא סופיות לבית שלנו

אני שמחה להעלות לפורום הנכבד הזה את התוכניות הלא סופיות (אבל בכיוון סגירה) של הבית שלנו קצת רקע המגרש בחד-נס ברמת הגולן - 1 דונם מחולקים כלומר - חצי דונם ואז מדרגה של 3 מטר ואז עוד חצי דונם המגרש פונה למערב ומסתכל על הכנרת אשמח לתגובותיכם

תגובה

שלום נראה שיש הרבה שטח מבוזבז. הפרוגרמה של הבית נראית קצת בעייתית. הכוונה ביחס שבין גודל החדרים לבין השטח הציבורי. המטבח נראה עצום בגודלו ולא נוח לעבודה. באופן קונקרטי, ההיתי משנה את אופן הכניסה לממ"ד כדי להעביר את שטח המעבר לתוכו. כמו כן, את הכניסה לח. השינה לא ההיתי עושה חזיתית אלא לפי התיקון שעשיתי בתוכנית. לדעתי מוקדם לכם לסגור.. האדריכל.

לפני שאני אומר שזו התכנית היותר

מוזרה שראיתי אי פעם , הייתי מבקש הסבר שלך , למה התכנית היא כזו . יש סיבות של נוף או אחרות ?

ענתש

New member
כנ"ל... לא ברור לי.

הכל צר וארוך ויש מין הפרדה כזו לא ברורה בין "אגפי" הבית. המטבח נראה מאד לא פרקטי. הסלון ופינת האוכל ממוקמים מוזר... לא ברור לי. אשמח להסברים. זה אדריכל תכנן ? יש סיבה ? מה היתה הפרוגרמה ?

איריסג

New member
אני בעיקר בעניין המטבח

לגבי הפרופורציה שלו - בעיני זו לא הבעיה. גם על הבית שלנו היה מי שאמר שהמטבח ענקי ולא בפרופורציה לכלום. אז אמר... אורח החיים שלנו הוא כזה, שהמטבח ופינת המשפחה שצמודה אליו יהיו מרכז החיים של הבית - ולכן ניתן להם המקום הראוי, בעוד הסלון (שלטעמו של מי שאמר היה קטן מדי) יהיה מקום שבו משתמשים רק באירוח "רשמי" - וזה לא קורה בתדירות כזו גבוהה - ולכן הוא יחסית קטן. מה שלא ברור לי במקרה שלך - זה למה לעשות כזה מטבח "רכבת" - למה אי אפשר לקצר אותו ולהרחיב אותו משמעותית.

גם לי נראה שהדרך מהמקרר

לתנור ארוכה מידי. גם אני הייתי הולכת על מטבח יותר ריבועי אם אפשר. חוץ מזה - דונם? נוף לכנרת? איזה כיף

talullah

New member
תודה על התגובות - קצת הסברים

הלכנו על צורת ה L לאזור המטבח / סלון / אוכל / טלויזיה בכדי למקסם את הנוף הבית עומד על המדרגה העליונה של המגרש ומשקיף לכנרת - למטה מתחת יהיו הצימרים שהגג שלהם יהיה הסלון / דק שלנו חדרי השינה גדולים מאד בכוונה - חדר הורים עם מקלחחת צמודה ןחדר ילדים ענק (כ 19 מטר) לשני ילדים שבקלות אנו עושים בו הפרדה כשהם יגדלו או להוסיף עוד חדר בעתיד את הכניסה לממ"ד אין אפשרות לשנות - בעיות הג"א חייבים קיר הדף ממול לכניסה והוא בעצם ישמש חדר בלגאן לבעלי - ולכן הכניסה אליו פונה לחדר שלנו בגלל צורת ה L אנו די תקועים עם מטבח אורכי עם אי כי אני לא רוצה לחסום את פינת הטלויזיה הרוחב של המטבח וחדר הטלויזיה הוא 4 מטר והאורך של הרגל הזו כ 8.5 מטר הבית כולו עומד על כ 160 מטר רבוע איריסג צודקת הקדשנו אגף שלם בבית למטבח ופינת טלויזיה ואת הסלון / שולחן אוכל רישמי אנו נשתמש פחות ולכן הם עדיין במקום הכי טוב בבית מבחינת הנוף - אבל פחות נשתמש בהם - ולכן הם "רק" כ 40 מטר ההפרדה בין אגף השינה לאגף השני מכוון - דלת הכניסה מזכוכית ואז ממול גם דלתות זכוכית - מסדרון אור הם לא מופרדים לגמרי כמובן ולגבי שזה הבית הכי מוזר שראיתם - נכון - צא מהקופסא - לא חייבים בית סטנדרטי זה בית שכמעט מותאם לצרכינו ב 100% אם היה לי עוד כסף הייתי מגדילה את החלק הציבורי אבל זה מה יש כרגע
יהיו המון חלונות בבית - אני מקווה שנעמוד בהוצאה של האלומיניום

מקווה26

New member
אם "הלמעלה"

זה הצפון, אז לא נראה לי שהממ"ד יאושר כי הוא פונה למזרח

איריסג

New member
,תשמעי, את תקללי את הרגע...

שהשארת את המטבח ככה. תאמיני לי... תרחיבי אותו במטר - מטר וחצי, ותקצרי אותו - את לא תפגעי בפינת משפחה - ויהיה לך מטבח הרבה הרבה יותר ארגונומי והגיוני. זה מטבח בלתי אפשרי בעליל. גם אצלנו יש פינת משפחה שמחוברת למטבח ויש אי גדול (טוב, לא ענק, בינוני) שאמור להיות גם משטח עבודה וגם שולחן אוכל ליום יום, ואני מתכוונת לשים עליו גם כיור קטן וכיריים - ועדיין הפרופורציות של המטבח עם פינת המשפחה הם 4.5 וחצי על 6.5 - זה מאפשר לי לשים ספה של 2 מטר ועוד כורסא וטלויזיה והכל - שום דבר לא חסום - והמטבח שומר על משולש העבודה הנכון. אתמול בדיוק היה לנו שיעור מטבחים - ודובר על המרחקים האופטימליים של כל פריט במטבח מהפריט השני. את תמצאי את עצמך הולכת הרבה יותר מדי ולא נהנית מהמטבח בכלל. אם היית אומרת לי "תשמעי, אני לא מי יודע מה בשלנית, המטבח הוא רק לצרכי "שופוני" ובכלל לא נתעסק איתו - ניחא. אבל את אומרת שזה ממש לא המצב, וכמו אצלנו - המטבח הוא מרכז הבית. אז תשאירי את הנוף, רק תשני את הפרופורציות.

talullah

New member
WOW כל הכבוד לאדם הפשוט

זה כמעט
ישבתי היום עם האדריכלית שלנו שינינו מעט ה רחבנן מעט וזו התוצאה:

talullah

New member
שינויים

אכן הרחבנו קצת את אזור המטבח הזזנו את הכיריים לאי - כך שיש משולש עבודה מקרר / גז / כיור החתכים (כלומנר החלונות) ממש לא סופי - דרושה חשיבה שם מכיוון שהמגרש פונה מערבה חדר הילדים כ 15 מטר ולא 19 כמו שזכרתי

איריסג

New member
כמה הערות

1. כשאת מתכננת את המטבח והאי וכו' - שימי לב שבאי, ליד הכיריים יש לך "משטח הנחה" מספיק . זה שכיריים יכנסו לך על הרוחב של האי זה נחמד, אבל צריך בשבילם לפחות 10 ס"מ מקצה האי, ועוד 40 ס"מ מהצד השני כדי שאם תרצי להוריד סיר מהגז - יהיה לך לאן. 2. חדר ילדים אחד של 15 מ"ר זה לא משהו שהייתי בונה על לחלק לשניים אחר כך. זה יוצא שני חדרים שכל אחד מהם פחות מ 7.5 מ"ר. זה אפילו פחות מהתקן המינימלי להחשב חדר, שלא לדבר על זה שזה ייתן לך שני חדרים פיצים ממש. אצלנו כל חדר הוא 12 מ"ר ואני עוד במחשבות שאם היינו יכולים עוד היינו מ מגדילים אותו.

talullah

New member
אי עם כיריים

איריסג האי עם הכיריים הוא 180 סמ' ואז עוד כ150 סמ' של שולחן - המשך של האי אבל בגובה נמוך יותר (כדי שיהיה אפשר לשבת על כסאות רגילים)

איריסג

New member
ורוחבו?

ממה שאני מבינה מהתוכנית - הוא ברוחב ארון - זאת אומרת כ 60-70 ס"מ? האם את רוצה כיריים רגילים (60 ס"מ) ? כדאי לך אולי לחשוב על כיריים רחבים מעט יותר - 70-80. זה אחלה כיריים. הרבה יותר נוחים. האם באי יש גם איחסון? אגב, אני מאד בעד משטח אכילה מונמך - אצלנו זה גם אילוץ (בגלל שאבא של האיש שלי יושב בכיסא גלגלים) אבל זה גם הרבה הרבה יותר נוח לטעמי.

talullah

New member
אי

רוחב האי עם הכיריים הוא 90 סמ וזאת כדי שההשפרצות לא יגיעו ברובם לרצפה וגם שהמשך האי המונמך המיועד לאכילה יהיה ברוחב סביר כל האי מתחת הוא אכסון אני מאד מקווה שאוכל לקנות כיריים ברוחב 90 סמ אני אוהבת לבשל ועושה לפעמים ארוחות עם המון אנשים - אז אני זקוקה לפעמים לכיריים כאלו

איריסג

New member
אבל הכיריים יהיו מותקנים

על הצלע הארוכה, נכון? זו של ה 1.8? כי אחרת - גם כיריים 60 ס"מ זה רחב מדי על צלע של 90 - אם צריך 10 ס"מ מרווח מכל כיוון, ועוד משטח הנחה - אין לך שם משהו כזה, וגם הידיות יבלטו בצורה ממש לא סימפטית כשאת מבשלת.

למעלה