התוכנית היומית - 27.8.06

• פותח הנושא brum
  • פורסם בתאריך

brum

New member
התוכנית היומית - 27.8.06

נושא התוכנית היו בעיות במשפחה המורחבת - הסבתא מצד האב אינה מסתדרת עם הסבתא מצד האם ובני הזוג ולהיפך (הסבתא מצד האם...) לאלו שטרם נישאו ולא מבינים את הבדיחות על החמות - דעו כי במרבית הזוגות הנשואים לפחות אחד/אחת מהם אינו מסדר עם האמא של בן הזוג השני. כמי שסובלת מכך באופן אישי - זו סיבה למשל שהייתי מוכנה להחשף בתוכנית. בשורה התחתונה ד"ר פיל שוב נתן את קולו לילדים ואמר לכל אחד מבני הזוג שהם האחראים על האמא שלהם ואם היא לא תוכל להתנהג כיאות היא לא תהיה מוזמנת לבקר את הנכדות. הסבתות מצידן הבטיחו ל"רדת" מבן /בתהזוג של הבת/בן. האם לדעתכם יעמדו הסבתות בהבטחה ? מה יעשו האם והאב אם הסבתות לא יעמדו בהסכם, האם אתם חושבים שמשהו ישתנה בעקבות השיחה עם ד"ר פיל ? מה אתם חושבים על העצה של ד"ר פיל, האם היא קיצונית מדי ? האם גם לכם יש משהו שאתם נותנים לו להשתלט על חייכם ? מה אתם עושים בנדון ? אני חושבת שזו תוכנית חובה לכל זוג נשוי (גם השארתי הודעה בפורום להיות הורים)

loveyourself

New member
כתבתי ונמחק לי ../images/Emo4.gif

יצא לי לראות רק קטעים קטנים מתוך התוכנית כי לא מרגישה במיטבי היום- הצלחתי להצטנן בשיא הקיץ
. בכל מקרה, מה שכתבתי הוא שלדעתי זה מאוד תלוי באופי של הסבתות ואם הן באמת מוכנות לשנות דברים בהתנהגות שלהן ולא סתם אמרו כי היו בטלויזיה ורצו להיראות בסדר. לדעתי ד"ר פיל הגזים בעצה שלו הפעם כי למנוע מהם לראות את הנכדות זה לא קשור לקשר בינהם, וזה סתם יהיה מלאכותי ככה כי הסבתות יתנהגו יפה רק בשביל לראות את הנכדים/ות וחבל, כי הכל לא יהיה אמיתי, אז מה הטעם?

מניעת פגישה עם הנכדות היא כדי להגן

הנכדות חשופות לקללות, צעקות ואפילו הרמת יד אחת. (אומנם היא לא הכתה, אבל גם איום במכה...) ילדים לא צריכים להיות חשופים למצבים כאלו. לדעתי הוא אמר את זה כדי לנער אותן, כדי שיבינו מה הן עושות לנכדות.

הנכדות זה פרס או עונש? ממש לא

אני מתנגדת להצעתו של ד"ר פיל- אף אחד לא אחראי על אף אחד אחר- זו נקודת המוצא שלי. אם האימהות אינן יודעות להתנהג עם בן/בת הזוג של הילד/ה שלהן- הן אחראיות לכך. אם הן פוגעות או מעליבות- צריך הנעלב/ת והפוגעת ללבן את הדברים בניהם. אם לא הגיעו להסכמה אפשר אולי לומר- כשאני בבית, בבקשה אל תבואי אלא תמצאי זמן כשהבת/בן שלך נמצא/ת בבית ותוכלי לבוא אז. להשתמש בילדים ככלי משחק- זה גרוע מאוד. ממש מפתיע לשמוע שזו הייתה ההצעה של ד"ר פיל.

brum

New member
גם אני חשבתי כך בהתחלה

שזה מפליא מה שהוא ייעץ אבל אח"כ חשבתי שאין פתרון אחר כי הן (במיוחד האמא של בן הזוג) לא מוכנות לשתף פעולה בכדי להגיע לסוג של שביתת נשק ואצליהן הכל הולך - קללות, הרמות ידיים, הרמות קול, מעשים פיזיים והנכדות סובלות וחשופות לזה וכן בני הזוג לא מפסיקים לריב על זה (כלומר הבעיה היא לא רק העלבת בן/בת הזוג) ולכן כנראה צריך "לתת להן בראש" בכדי שיבינו מה הן עושות כי אף דרך אחרת לא עבדה. זה כמו שאני למשל נגד הרמת ידיים על ילדים אבל כן נתתי תפיחה קלה על היד של הילד שהתקרב בכל פעם לאש של הגז ושום הסברים/מעשים/עונשים אחרים עזרו ועל מנת לשמור על בריאותו הייתי חייבת בפעולה כזו למרות שלכאורה היא מאוד שגויה.

אכן תוכנית חובה...

ויכולה לומר שהלוואי והוורים שלי יכלו להיות בתוכנית יחד עם סבתי.. זה נורא
אני מקווה עבור הילדות ששתי הנשים יוכלו להסתדר מתישהו...

לדעתי הסבתות לא יעמדו בזה

הן לא היו מעוניינות להשתנות, טוב להן כך בריב התמידי שלהן ולא ממש אכפת להן מה הן גורמות. זה נכון שבמרבית המקרים אחד מבני הזוג לא יסתדר עם ההורים של בן הזוג השני, אבל כאן זה מקרה קיצוני. בד"כ ניתן לנהל סוג של קשר כלח עוד ההורים לא מרעילים את מערכת היחסים, אלא רק מציקים מידי פעם.

למעלה