התוכנית הכלכלית החדשה של נתניהו |או

anavi131

New member
התוכנית הכלכלית החדשה של נתניהו |או

תוכנית שתביא לצמיחה או להדרדרות המשק? או אולי המצב ישאר ללא שינוי משמעותי? פתיחת דיון......

אלוני.

New member
התוכנית הכלכלית לא חדשה

היא המשך המדיניות שנתניהו מנסה ליישם מיום שמונה לתפקיד, תאורטית אמורה התוכנית להביא לצמיחה במשק, הבעייה היחידה היא שלפי התוכנית יש עוד מים בקצה המדבר אולם המים הנוכחים לא יספיקו לכולם......

ruven77

New member
תכנית נתניהו

בטווח הקרוב יהיה קשה,אבל כלכלה עובדת גם לטווחים ארוכים.נתניהו מבין שצריך לחסל מונופולים כי זה שורש הרע ולעודד תחרות.זה עובד בעולם ויכול לעבוד כאן.אני לא אומר שכל המהלכים נכונים,אבל הכיוון כן.אם נצא מעזה ונפסיק לתקצב התנחלויות יהיה מצבנו טוב יותר.

רגין1

New member
כלכלה עובדת, אבל היא לא לבד

ראובן ידידי, כלכלה היא כלכלה בכל מקום בעולם. יחד עם זאת, היא לא מתקיימת בוואקום. נלווים לה גם נתונים אחרים שאינם קיימים במדינות אחרות בעולם, כמו מצב בטחוני ומדיני יחודיים לישראל (שהזכרת אותם). נוסיף לזה גם מנטליות, כמה ניתוחים סוציולוגיים ופסיכולוגיה של ההמונים ונקבל "מישמש" שקיים פה ורק פה. אנחנו לדוגמא לא בריטניה ולא בריטים ולכן אסכולה תאצ'ריסטית לא תופנם פה בקלות. אי אפשר להתעלם מדברי השר אולמרט, שככל שיטענו כלפיו שהוא מפזר אמירות פופוליסטיות, הטוען כי החבית החברתית עומדת בפני פיצוץ ונתניהו מוביל הישר לשם. אי אפשר לומר "כלכלה חופשית בכל מחיר" כי אז המצב יהיה בבחינת הניתוח הצליח והחולה מת.

ruven77

New member
תגובתי

לכן אני אומר שהתכנית לא מושלמת והעליתי את המצב הבטחוני המאד מיוחד לנו.בעניין המנטליות - נכון שיש אצלנו "מישמש" וזה בדיוק המצב בארה"ב.אין מודלים מושלמים התפורים לפי הזמנה, אבל הכיוון של נתניהו נכון - ויש מה לשפר.אני מדגיש בכוונה את נושא המונופולים שהם שורש הרע.העובדה היא שהעקרונות של ביבי לא באו יש מאין אלא נוסו בעולם,ולטווח ארוך יותר יש סיכוי שיעבדו כאן - עם תיקונים.מי שמצפה לתוצאות בשנה-שנתיים חי באשליה.מעבר לזה אני מסכים עם טיעוניך.

רגין1

New member
לא רואים את האור בקצה המנהרה

מצ"ב לינק לכתבה על סקר של הלמ"ס. דוגמה קטנה עד כמה מנותקת התוכנית מרחשי העם. חצי מהעם...

mishelli

New member
עיצה לנתניהו

לפני שאתה מפטר עובדים, תדאג להם לעבודה חלופית, כי אם לא אתה גורם לעוד משפחות להצטרף למעגל העוני.

למעלה