התוכנית המצולמת - ילד עקשן

keren kr

New member
התוכנית המצולמת - ילד עקשן

שתפו אותנו, הילד שלכם עקשן ? ממה זה נובע לדעתכם? ומה עושים? שאלות נבחרות, יעלו בתוכנית ויידונו בפאנל המומחים. שתפו אותנו

האם האדישות שלי כאמא משפיעה לרעה?

בני בן 6. וכל דבר איתו זה הולך בדרך קשה. מה שאני מבקשת ממנו זה "לא" . כשאני אומרת לו "לא" ישר מתחילות מהומות בבית .רציתי לדעת מה קורה לילד שאמא שלו רוצה להתחיל להיות יותר אדישה לנסיונותיו לחולל מהומות ובכי וצעקות מיותרות. אני רוצה להתחיל להתעלם ופשוט לא להתייחס אליו. מה שלא עשיתי עד כה. כל הזמן הגבתי והראתי כמה שאני מנסה להבין אותו ולהרגיע אותו. אבל אין פה שיפור. האם האדישות שלי יכולה להשפיע עליו לרעה?! תודה רבה מראש נעמי

הצעה פרקטית לפעולה

אני מסכימה איתך שצריך לשנות גישה, אולם אין צורך לעבור לקיצוניות של אדישות כי זו בעצם אותה תגובה עוצמתית כמו להתייחס יתר על המידה. בפעם הבאה שהוא צועק קודם כל תישארי רגועה, אמרי לו שאת מבינה שהוא כועס ומאוכזב אבל הצעקות שלו לא נעימות ואין לא ישנו את דעתך. (כמובן שחשוב לעמוד בזה ולא להשבר). חשוב לא לומר לו אל תבכה כי זכותו לבכות וזכותך לא להתרגש מזה. את יכולה לשאול אותו: כמה זמן אתה חושב שיקח לך להתגבר? כי כשתסיים לבכות נוכל להמשיך במשחק... או כל דבר אחר נעים שעולה בדעתך (לא לשחד אותו, אלא להציע פעילות נעימה). כשאת שואלת שאלה כזאת את בעצם מכניסה פנימה הנחת יסוד שאומרת שהוא מסוגל להתגבר מבלי לומר זאת באופן ישיר וזוהי כל החוכמה, לחזק התהגויות רצויות תוך אמונה שהילד מסוגל. אני מעריכה שאם תפעלי כך מספר פעמים באופן עקבי תוכלי להקטין באופן משמעותי את המהומות. בהצלחה עינת הנדלס כהן

עינת תודה לך../images/Emo140.gif

שמחתי לקרוא את העצה הפרקטית שלך, היא נראית לי יעילה, אנסה ליישם אותה מקווה שאצליח המון תודה

ק3ת אח7ת

New member
רוצה להאיר פן נוסף למה חשוב לאפשר לו לבכות

את מתארת מצבים בהם בנך מתקשה להתמודד עם "לא" . לדמעות יש תפקיד חשוב בהפיכת אדם לסתגלן למצבים בהם משהו לא יכול ללכת לפי רצונו - התהליך הזה מתרחש במוח (במערכת הלימבית) כאשר בסופו הדמעות מנקות את הגוף מרעלנים. לכן לא רק שחשוב לבכות ולהתאבל כאשר אנו מאוכזבים או מתוסכלים, גם חשוב לוודא שאנו לא מונעים מהילד את ההתאבלות הזו. אם תתעלמי מהתנהגותו, בסופו של דבר הוא עלול באמת שלא לבכות ולכן במענה לשאלתך - אדישות משפיעה לרעה על הילד באופן מוכח ומדעי.

Rinat 789

New member
בתי מאוד עקשנית, לדעתי זהו הטבע שלה

סבתא שלה מצד האבא גם עקשנית כך גם אבא שלי כך גם אני בקיצר...גנטיקה :) מה לעשות? לאפשר לעקשנות את המקום הטבעי שלה, אבל....לכשזה עובר את הגבול....לשים אחד כזה ברור שזה כלל לא פשוט אבל יש פתרון טוב יותר? בכוח זה לא ילך

ק3ת אח7ת

New member
אפשר גם לא "לתייג" אות כעקשנית

ולהקפיד להראות לה כדרך קבע צדדים פחות עקשניים שלה. גם זה יכול להביא לשינוי.

להראות לה איך עקשנות תקדם אותה

להסביר לה שאף תכונה לא ניתנה סתם, לכל תכונה יש מטרה מאד מדויקת, וצריך לדעת להשתמש בתכונה כדי להתקדם ולהשתמש בה בצורה נכונה

למעלה