התומכים בצדק חברתי,קיצונים לא פחות!

מתכNET

New member
התומכים בצדק חברתי,קיצונים לא פחות!

כל חברי תנועות ה"צדק החברתי" הם אנשים קיצונים לא פחות מאותם "קפיטליסטיים חזירים" שאותם הם כל כך שונאים
כמו תמיד,בארץ כאשר ישנו וויכוח פוליטי,מפסיקים לחשוב
קחו לדוגמא את גיוס החרדים לצה"ל,שני הצדדים מתבצרים בעמדותיהם שלא על מנת למצוא פתרון.
אני מאידך משתדל תמיד לא להיות שבוי של האידיאולוגיה שלי.

הפתרון לגיוס תלמידי הישיבות הוא שילובם של החרדים בחברה,והשיטה הכי חכמה לעשות את זה
היא מתן פטור גורף לחרדים משירות צבאי ללא התניה בלימודי תורה וביטול מוחלט של קצבאות עבור לומדי תורה

!!! אני מניח שהרעיון שלי יעלה את חמכם של הצדקנים והקיצונים שמייד יצעקו "גיוס אחד לכולם" ועוד ססמאות מהבית היוצר של השמאל הרדיקלי

אבל עבו רגע את האידיאולוגיה שלכם בצד,ותבחנו את המציאות,האם קיים באמת קיים שוויון? האם ש"ג בקריה מקריב ומסכן כמו לוחם בגולני? האם המצב הקיים יותר טוב? עכשיו יש שוויון?

חשבו רגע מה יעשה פטור גורף:

1.אלפי בחורי ישיבה יעזבו את הישיבה וישתלבו במעגל העבודה
2.תוספת מס הכנסה
3.השתלבות החרדים בחברה
4.יתר השפעה של החברה הישראלית על החרדים

התוצאה: בטווח 5 שנים אני מניח שהרבה חרדים יתגייסו ביוזמתם לצה"ל!!

just GL

New member
נדמה לי שאתה מזלזל בגיוון

של אלו הדורשים צדק חברתי.
למרבה האירוניה המחאה שהייתה, והזרם המתהווה- אינם נחלת השמאל. בטח לא זה הרדיקלי.

blackbomber

New member
חלוק עליך משמעותית.

"צדק חברתי", בראש ובראשונה מתייחס ל"שוויון בהזדמנויות".
ברגע שההזדמנות שווה לכולם, כל אחד מנצל/לא מנצל אותן, אחד שבחר לא נכון לא יהיה לו אלא להלין כנגד עצמו.

הגיוס צריך להיות שוויוני, אותם הקריטריונים לכל האזרחים, ללא קשר לדתם/גזעם/מינם/אמונתם הדתית/השתייכותם הפוליטית.
או שיש חובת גיוס לכו-לם, או שאין חובת גיוס לכו-לם. זה ורק זה מהווה "צדק חברתי".

אני מצדד בביטול חובת הגיוס, אבל זאת במקביל להפחתה בזכויות האזרחיות של כאלו שמרצונם בחרו שלא להתגייס, למרות שיכלו פיזית/מנטלית.
לדוגמה:
- צעיר/ה שיודיע לשלטונות שהוא מוכן להתגייס עפ"י פקודות מטכ"ל שתהיינה שוויוניות לחלוטין, ייהנה מזכויות אזרחיות מלאות וגם מהשתכרות שבממוצע יהיה כממוצע במשק (קרביים יותר מעורפיים).
- צעיר/ה שיודיע לשלטונות שהוא מוכן להתגייס עפ"י פקודות מטכ"ל אך צה"ל משיקוליו הוא (הכפוף לקריטריונים ברורים) לא ירצה בשירותיו, ייהנה מזכויות אזרחיות מלאות ויוכל להתחיל את חייו האזרחיים.
- צערי/ה שיודיע לשלטונות שאינו מוכן להתגייס עפ"י פקודות מטכ"ל למרות שיכול פיזית/מנטלית, יופחתו ממנו הזכויות האזרחיות הבאות:
1. הזכות לבחור/להיבחר
2. הזכות לביטוח לאומי + בריאות ממלכתי
3. הזכות להיות בעל קניין (דירה/בית/עסק/רכב) בישראל
4. הזכות לקבל תעודת גמר/הסמכה ממוסד לימודים ישראלי
5. הזכות להיות מועסק במשרה ציבורית.

כך כל צעיר יעשה את החשבון שלו כאשר ההזדמנות שווה, כל אחד יקבל את ההחלטה שלו ויהיה שלם איתה כאשר כל המשמעויות היו ידועות מראש, כך איש לא יוכל להגיד כי הופלה לטובה או לרעה! כי ההחלטה היתה שלו, על בסיס שוויוני.
זה "צדק חברתי".

הדרך היחידה להגיע לצדק חברתי בישראל היא באמצעות כוח פוליטי!
יען הציבור היצרני צריך להיות מאוחד בקואליציה, יען השמאל צריך להתנתק מאידיאולוגיית התבוסנות ולחבור לקואליציית ימין גדולה שתביא חוקה לישראל שבמסגרתה "יקובע" ה"צדק החברתי", כאשר המדינה ממש תוחזר למקיימיה.

מתכNET

New member
לא מסכים איתך באופן מוחלט!!

1.האם חייל גולני שנלחם בלבנון ונפל בעת שירותו קיבל את אותה ההזדמנות שקיבל ש"ג בקרייה?!?
2.אף כי גם אני שירתתי כחייל קרבי תוך תחושת שליחות,אני לא רואה בשירות צבאי ערך עליון אלא כורח המציאות.
3.האם אתה בטוח שצה"ל רוצה שכולם יתגייסו?!?! הרי זה הסיוט של צה"ל.זה מה שאתה לא מבין
כי אתה שבוי באידואלוגיה שלך, תפתח את העיניים המציאות הרבה יותר מורכבת.
4.אתה יכול להוכיח לי שלימוד תורה תורם פחות משירות צבאי? ככל שידוע לי העם היהודי
החזיק מעמד אלפי שנים לפני שצה"ל קם.
5.ההגדרה שלי לצדק חברתי זה :"מדיניות ממשלתית שבאה לתקן עיוותים(ורק את אותם עיוותים) שנובעים משיטה כלכלית כלשהי",רוצה לומר,אין להעניש אנשים על מצוינות או על ממון אם צברו אותו תוך כדי הפגנת מקוריות,עבודה קשה וסיכון
6.מי שאומר "שוויון" הוא מבחינתי דמגוג,אפילו אם אומר "שוויון הזדמנויות".
7.אז אנחנו ניתן לצבא להחליט מי יקבל זכויות אזרחיות מבלי לשרת?!?!?והרי הוא כבר החליט!!! אחרת היה מגייס את החרדים.

blackbomber

New member
ננסה "להסתדר".

1. כאשר 2 החיילים שציינת הביעו את מוכנותם לשרות בצה"ל עפ"י פקודות מטכ"ל "ללא תנאים מוקדמים", הם קיבלו הזדמנות שווה! צה"ל החליט היכן לצוות אותם ושכרם יהיה בהתאם.
2. מסכים איתך, לכן אני מצדד בביטול חובת הגיוס ותשלום שכר למשרתים, אבל זאת בכפוף להפחתה בזכויות אזרחיות לאלו שלא יביעו הסכמתם להתגייס.
3. מי שצה"ל לא ירצה שיגוייס, צה"ל לא יגייס אותו! כך עפ"י הצעתי. זה יוכל להתחיל את חייו האזרחיים כאילו ששירת. אבל... אותו הצעיר יהיה חייב להצהיר שהוא מוכן לשרת...
4. אין עניין של "תרומה", יש עניין של "שוויוניות". מי שירצה יוכל ללמוד תורה במקום לשרת בצה"ל, אבל יהיו לכך משמעויות אזרחיות.
5. לעולם לא יהיה צדק חברתי ללא שוויון בהזדמנויות. אי שוויון בהזדמנויות יוצר ניכור ותחושת הפליה שלא מאפשרת סמפטיה בין המגזרים בעם, יש לזה גם השלכות כלכליות שליליות קשות.
6. שוויון הזדמנויות ניתן לקיים באמצעות חוק, לא "דמגוגיה". מכאן והלאה כל אחד יינצל/לא יינצל את ההזדמנויות, ברור שלא יהיה "שוויון".
7. כולם יקבלו אזרחות! אבל הזכויות האזרחיות תהיינה בכפוף להסכמת הצעיר לשרת או לא, כמובן שגם יישרת במידה ויתבקש.

עפ"י הצעתי ההחלטה לא תהיה של הצבא, ההחלטה תהיה אינדיבידואלית של הצעיר/ה!!!

מתכNET

New member
וכמה חיים של אדם שווים?

הטענה שלך שבגלל שחייל קרבי מקבל שכר גבוה יותר חוסר השוויניות מתבטל גורמים לי לחשוב שאתה
קפיטליסט מוסווה :) עוד פעם בסיס המדד השוויני שלך עומד על יסודות כלכליים!!!

אני מתנגד לביטול חובת הגיוס,מאידך אני לא רואה בעיה לשלם לחיילים שכר גבוה.

לא תרומה ולא שוויניות,אלא הקרבה! אני מאמין באמת ובתמים שלימוד תורה תורם לעם היהודי לא פחות משירות צבאי,
אני מכיר בעובדה מאידך שחייל מקריב יותר וצריך לקבל יותר,זה בכלל לא עניין מוסרי זה עניין אינטרסנטי,אם לא יקבל יותר
יעדיף לא להסתכן!

מה יקרה אם ניישם את השיטה שלך וניתן שוויון הזדמנויות מלא ועדיין יתקיימו פערים חברתיים עמוקים
האם אתה חושב שאלה שנשארו מאחור,יגידו "לא נורא קיבלנו הזדמנות ופספסנו"?!?!? תבין זה לא עניין של צדק
זה עניין של אינטרס של המדינה לצמצם את הפערים.צא מהקופסא
תפסיק לדבר על צדק ושוויון אלא על אינטרסים של בני האדם.

blackbomber

New member
בהזדמנויות אנו צריכים להיות שווים.

יתכן מצב לפיו יוצב חייל לשרת כנהג משאית וחלילה ימצא את מותו בתאונת דרכים, זאת כאשר חברו שיהיה בשרות צבאי יסיים אותו ללא פגע...
החשוב הוא שבגיל 17 כל צעיר וצעירה יצטרכו לענות על שאלה פשוטה שהיא:
"האם אתה מוכן לשרת שרות בן 3 שנים בצה"ל עפ"י פקודות מטכ"ל"?
זאת כאשר אותו הצעיר/ידע את המשמעויות של להשיב "כן", כאשר אי מענה משמעותו "לא" וגם במקרה זה יידע הצעיר/ה את המשמעויות.
במצב הזה כו-לם שווים!!!! וכל אחד בוחר את דרכו. להלן: "שוויון בהזדמנויות".

"שוויון בהזדמנויות" אפשרי במקרה של חובת גיוס לכו-לם, או ביטול חובת הגיוס לכו-לם.
כל התנהלות אחרת לא תהיה שוויונית והנזקים הכלכליים/חברתיים לנכוח האפליה יהיו בהתאם, זה המצב הגרוע דהיום ואותו יש לשנות.

אין לי שום בעיה שמי שרואה עצמו כמקריב, ילמד תורה.
אבל זה לא ייהנה מזכויות אזרחיות כפי שציינתי! מה הבעיה?

אם לאחר יישום שיטתי יהיו פערים חברתיים משמעותיים, מכאן שיש לבצע רפורמות נוספות בתחומים אחרים.
הצעתי לא באה להיות "תרופת פלא" לכל תחלואי המדינה.
אבל... בוא נחשוב:
1. אלו שיסכימו להתגייס:
3 שנים יקבלו משכורת ללא הוצאות מיוחדות, 3 שנים הם יינהלו את כלכלתם בעצמם, סביר שאלו יידעו להתנהל באחריות אישית לאחר שחרורם! אלו בוודאות גבוהה לא יגיעו לדחק כלכלי שיביא ל"פער".

2. אלו שיסכימו לשרת אך צה"ל ידחה אותם.
הקריטריונים לפיהם צה"ל ידחה כאלו למרות הבעת רצונם לשרת, יהיו תלויים בנתונים הקשורים לאיכות אנושית נמוכה.
אלו גם כך היו מתקשים בחייהם ומכאן שלא "מענישים" אותם באבדן זכויות אזרחיות.

3. אלו שלא יסכימו לשרת, בד"כ יבואו מקבוצות כאלו:
- "דעתנים למיניהם", עשירים, כאלו שגם כך לא תכננו לעבוד אלא ללמוד, ערבים אידיאולוגים, חרדים.
לחרדים ולערבים תהיה בעיה, אלו יצטרכו לערוך מבחן נפש עם דרכם, אבל את ההזדמנות הם יקבלו כמו כולם.
האחרים מהווים קבוצות קטנות וזניחות.

התוצאה תהיה שהצעירים בגיל 21 יהיו חזקים יותר כלכלית, בהחלט תקווה טובה.

blackbomber

New member
לדעתי צריך לבטל את "שירות לאומי".

מתגייסים עפ"י פקודות מטכ"ל, או לא מתגייסים.
בלי בולשיט והפליות.

מתכNET

New member
אתה לא מבין,אני רוצה שחרדים יתגייסו

אני לא רוצה להקים למענם מסגרת אחרת

אני רק אומר,בואו נהיה חכמים במקום "צודקים"

הפטור מגיוס משחק לידם של המנהיגות החרדית!! הוא משמר את כוחם,ונותן בידיהם ממון רב
ויכולת שליטה על צאן מרעיתם.
אני אומר בואו ונשמיט את הקרקע מתחת לרגליהם של ההנהגה החרדית

תוך שנה ממתן הפטור הגורף,הישיבות תתרקונה,ההנהגה הדתית תתחנן מצה"ל להקים מסגרות למען החרדים!!

למעלה