בשבושונית
לגבי הרישיון, לא הבנת אותי, ההתעלמות של הבן שלי מהסעיף של תרופות פסיכיאטריות לא היו בהסכמת הפסיכיאטר ורופא המשפחה, אלא זו פעולה של הבן שלי מעצמו. המשך השרות הצבאי במילואים ביחידה המובחרת זה בהמלצת הפסיכיאטר ובאישור רופא המשפחה. אמרת, שאם יקרה משהו בצבא, הצבא יסיר אחריותו. תראי, אם מצבו הנפשי חס וחלילה יחמיר בצבא אינני מאשימה את הצבא. אגב, מי יודע אם לא השרות הצבאי הסדיר הקשה שהוא עבר לא היה איזה גם טריגר להתפרצות המחלה אך זה כבר אבוד, ואולי גם כמה סמים קלים אם חברים אך לרגע סטיתי מהנושא. אבל, אם חס וחלילה, הוא יפצע בצבא אני לא מאמינה שהצבא יסיר את אחריותו!!!!! לא הגיוני!!!!!! וכן, אני כן מצטערת שבכלל פניתי מיוזמתי לרופא המשפחה וסיפרתי לו על הבן שלי. אני ממש מצטערת. ותאמיני לי, אני מבינה מבין השורות מהפסיכיאטר שגם הוא חושב שחבל שעשיתי זאת. כי ממילא הבן שלי מטופל באופן פרטי וממילא אין לי השתתפות בהוצאות עבורו אז למה שקופת חולים ע"י הדיווח שלה תדפוק לו את החיים בבוא העת???????.? ובכל הפניות שלנו לדרגים הגבוהים בקופת החולים לגבי השתתפות בהוצאות נענו בשלילה, בטענה שהוא לא עונה על הקריטריונים, כי לא היה מאושפז. וזה לא קל לנו. כיום זה קצת יותר קל כי המינון הנמוך עולה זול יותר, כאשר הוא קיבל זריקות במינון של 50 אז כל זריקה עלתה מעל אלפיים ש"ח. זה לא קל. מה גם שהוא אינו עובד. לגבי שיתוף פעולה עם הביטוח הלאומי, מה שקורה בפועל בחיי היום יום, הבן שלי שם איזה וטו על כל עניין המחלה והוא בכלל לא משוחח על זה ולא כ,ףכ מוכן שידברו איתו על זה, אין מצב כזה חופשי שניתן לשבת ולשוחח איתו. הוא אמנם מקבל זריקות אחת לשבועיים וניפגש נכון להיום עם הפסיכיאטר אחת לשושה או ארבעה חודשים, אבל אין משוחחים בנושא. בכלל, גם לפני שהתפרצה המחלה ובכלל, הוא לא אוהב לשוחח על דברים פרטיים אישיים, וזה מכביד. אז הוא לא יסכים לפנות לביטוח לאומי. אני צריכה לחשוב איך לעשות זאת, איך לשבת איתו, ומה התועלת מכך ומה הוא יפסיד מכך, ונראה מה לעשות. כי בעלי ואני לא נחיה לעד, וצריך שתהייה לו איזו הכנסה, ואפילו הקטנה ביותר מביטוח לאומי ושיקבל את כל ההנחות, כי אחרת הוא יפול על בתי/אחותו ואם היא תנשא ובעלה לעתיד לא יסכים. הקיצר, אנו ההורים לא נחיה לעד, וצריך לדאוג לעתידו. ותודה לך על התייחסותך להודעותיי. ואני מחבקת אותך ומחזיקה לך אצבעות.