התורה נותנת `יניקה`.. לכח הטומאה?

התורה נותנת `יניקה`.. לכח הטומאה?

בימים אלו של תחילת שןה לועזית חדשה למי שעדיין לא שמע.. ביום שנולד מי שמכונה `אותו האיש`.. או ביום שמת. שבעגה התלמודית מכונים הימים הללו `יום אידיהן של עובדי כוכבים` נהגו בתפוצות ישראל שאסור ללמוד תורה בימים הללו משום ש... שימו לב, כח הטומאה שולט אז בעולם והם אשר יונקים.. את הכח מהקדושה.. ובמילים אחרות, תורת היהודים היא זו אשר מעניקה רוח גבית ובלי שנרצה או שנתכוון לכך לגיטימציה ל`סיטרא אחרא......` שומו שמים.. כאשר את היום הספיציפי הזה שבו אסור ללמוד קובעים לפי הלוח הלועזי.. ובמילים פשוטות, מה הולך כאן..???

מצאת מקום

לחפש הגיון הענינים הרוחניים לא פועלים לפי השכל שלנו תקשיבי ותשתקי וזהו אם אי פעם יפקחו לך עיניים תראי את הכל לי עדיין לא נפקחו העיניים

אני חושב שאתה מתפרץ לדלת פתוחה, משום,

שהיות וכל העולם קיים רק מכוח קיומו של האלהים, הרי שגם כוחות הטומאה והאופל מתקיימות מכוחו של אלהים, אך נשאלת השאלה איך זה מן האפשר שאלהים בכבודו ובעצמו ייתן תוקף לכוחות המכחישים פמליא של מעלה, הביאור בזה הוא, שזה בדיוק עבודת האדם כאן בעולם, לגלות את הכוח הטמון של אלהים גם במקומות הנמוכים, ואדרבה ענין זה מחזק את האמונה בדבר החיות שהאלהים משפיע כל רגע ורגע בעולם. אך, לפעמים קורה שבלהט הרצון להוציא ניצוצות קדושות מתוך עימקי הקליפות, האדם עצמו נכנס מבלי דעת לעומק אותן קליפות, ומתוך הסח הדעת כלשהו הוא נתפס ברשתן, ואין הוא יכול להיחלץ מהן, משום כך ביום שנולד בו אותו האיש, שאז מתגברין הקליפות והטומאה ביתר שאת, אין זה זמן לעסוק בתורה -- כאשר כל העיסוק בתורה הוא העלאת ניצוצת-- והרי זה סכנה לאדם שייפול בעומק התהום של הקליפות, משום כך אין לעסוק בתורה, כנ"ל. ומשום כך גם כן נקבעין הדברים לפי ספירתן של אומות העולם גם כן, שהרי מפיהם אנו חיים לידע מתי חל זמן ההילולה של הנוצרי. אגב הס"א איננה זקוקה לשום לגיטימציה הס"א היא פשוט חלק בלתי נפרד מהבריאה האלוהית, ואין מקום לחשוב כאן על שתי רשויות, אלא הכול רשות אחת היא, כמבואר ומחוור היטב למאמינים. אם הנך נמנה על עדת המאמינים באלהים, הרי ספרים פתוחין לפניך ללמוד וללמד, ואם נמנה אתה בין הכופרין בעיקר על מה נזעקת?

קרא בספרים המתאימים

אם מעניין אותך אני לא הבנתי מילה שמה ולא אדע לצטט אבל נדמה לי שלא כתוב כמו שכתב כבודו

מתבי6

New member
הבן שלי בן 8 מספר- היום ניטל

שאלתי אותו, אבל בכוונה ליד אשתי, מה זה ניטל? הוא ענה יש חג לנוצרים. אמרתי לאשתי את רואה מה הוא צריך לדעת?

עוד הזדמנות

שמצאו "חכמינו" להגביר את התיעוב ואת שנאת האחר, אח"כ עוד התפלאו למה יש אנטישמיות, (הרי הגויים טמבלים ולא מבינים שאנו מתנשאים עליהם אז למה הם שונאים אותנו?)

למעלה