התזת חול

arsar

New member
התזת חול

לפני כמה זמן הזכרתי אגבית נושא התזת חול. כיוון שלא שאלו על הנושא שיערתי שכולם יודעים על מה מדובר. בזמנו עבדתי במפעל שלנו לא רחוק מאגף בו עסקו בהתזת חול לניקוי. השתמשתי במתקן והתחלתי להתיז חול על זכוכית, על אבנים שונות וגם על עץ. מעבודותי דאז מאומה לא נשתייר. ובכל זאת - אני מצרף תמונה של עבודה בהתזת חול, העבודה אינה שלי אלא של תלמידים. התמונה נלקחה מתוך ספר "עתיק"...

zvika f

New member
התזת חול

אז עכשיו אולי הסבר קצר על הטכניקה והציוד הנדרש?

arsar

New member
כיוון שעסקתי בזה לפני זמן רב - אתאר בקצרה

דרוש: 1. מדחס אוויר - לא חייב להיות תעשייתי. 2. מיכל אחזקת החול שמחובר ל- 3. "אקדוח" התזה(ואביזרים מתכלים להחלפה, כמו הפייה), צינור לחץ מחבר בין פריט 2 ל-3. 4. מסכה + נשמית מכינים את הלוח או גוש עץ שיש בו חלקים קשים ורכים דוגמת אורן להגדלת האפקט או אבן שאמורה לקבל החלקה או דוגמה. לעבודה עם דוגמה יש להכין את הדוגמה בחומר שידחה את החול זרם החול המותז, את הדוגמה (במידה והיתה טיפה מורכבת ויותר) הכנתי מטפט שקוף (עם דבק מצד אחד). מדביקים על השטח לעיבוד והיידה. נדמה לי שהיום את הציוד הזה אפשר למצוא ללא בעייה (גוגל וכ"ו...). מחירים? איני יודע.

yulevi

New member
ניתן להכין לבד

באמצעים פשוטים ,ולצורך יצירת דיזה צריך חרט שיחרוט דיזה מתאימה,הרעיון הפשוט עובד באותה מתכונת של אקדח צבע.אם יהיה עניין אסביר זאת באחד ממפגשי החברים,ניתן להשתמש בחול ים שיובש היטב ,או בחול אלומיניום אוקסיד ניתן לרכוש בגדלי גרעינים שונים בעסקים לאספקת חומרים למעבדות שיניים

דווקא נושא מוכר...../images/Emo140.gif

להלן שולחן שהספרות ומסגרת השעון נעשו בהתזת חול... אכן, יוצא מקסים

arsar

New member
או שעיני כבדו מזוקן או ש...

סליחה - אך איני רואה את פרטי הביצוע...

arsar

New member
רואה את שינויי הגוון, אך

איני מבחין באפנון עבודת התזת החול...

התזת החול האפיון שלה תלוי !!! בגודל הגרגרים

יש המשתמשים בחול ים שהוא עדין והתוצאה בהתאם כמו כן יש גרגרים בגדלים שונים שמגיעים בשקים והם משמשים לעבודות ניקוי חול במפעלים השונים

למעלה