התחבקתי עם אינה מיי גסקין

debby12

New member
מנהל
התחבקתי עם אינה מיי גסקין ../images/Emo70.gif

היה לי שבוע לחוץ - סוף סוף אני מגיעה לכתוב על זה. זוכרות שכתבתי פה על העצרת שאני מתכננת ללכת אליה בסוף השבוע שעבר? אז הלכנו ביום ראשון. כל ההפגנה/עצרת כללה בערך 10-12 אנשים וביניהם אני ובן זוגי ושתי הגמדות העצרת עצמה היתה עצובה. אז אחלק את זה לשתי הודעות נפרדות כי קשה לי לערבב.

debby12

New member
מנהל
קודם הקטע העצוב

היתה שם אישה מאיי הבאהמה שטסה לשם במיוחד עם ההורים שלה. 5 שבועות קודם לכן היא איבדה את התינוק שלה ואת הרחם שלה בלידה שזורזה עם ציטוטק. גם היא עצמה כמעט מתה. אינה מיי ראיינה אותה וצילמה אותה. אני חושבת שהיא באה גם כחלק מתהליך ההחלמה שלה. כל העמותה הזו זו פעילות של אישה מקליפורניה שאיבדה את הבת שלה ואת הנכדה שלה בלידה שהחלה בזירוז עם ציטוטק (הזירוז אגב- כי היא עברה בשבועיים את התל"מ שלה). יתר ה3 נוכחים בערך היו חברי משפחה של האישה שאיבדה את ביתה והנכדה שגרים בוושינגטון ובאו לתמוך, אישה אחת שהרחם שלה התפקע (ruptured) בגלל זירוז בציטוטק וזוג אחד שתומך באופן כללי בלידות טבעיות. החזקנו את שמיכות הטלאים שאינה מיי הכינה לזכרן של נשים שמתו בלידה (חלק מציטוטק וחלק מסיבות אחרות), ניסינו לחלק פליירים (כמעט אף אחד לא לקח, ובעיקר לא הרופאים הגניקולוגים שהסתובבו שם כי זה היה מחוץ למלון שבו נערך הכנס השנתי שלהם. אפשר היה לזהות אותם פשוט לפי התגים עם השם של הכנס שהם נשאו עליהם) סך הכל היה עצוב. אם הבנתי נכון 40% מהזירוזים בארה"ב נעשים עם זה כיום. אחת הסיבות שזה מאוד זול כי החברה לא נאלצה לעשות ניסויים קליניים שיוכיחו שזה בטוח כתרופה לזירוז לידה - וניסויים כאלה הם דבר יקר מאוד. אז כל כדור ציטוטק עולה משהו כמו 25 סנט. בעיקר היתה תחושה שלאף גניקולוג שם זה לא ממש מזיז את קצה ה$%#%#. עצוב. וגם כמעט הרגשתי רק לפני האישה שאיבדה את התינוק והרחם שלה לפני 5 שבועות - כי הייתי שם עם שתי הגמדות כולל גילגי בת ה-4 חודשים. עד כאן הקטע העצוב

אוי, זה נורא. מהיכרותי עם רופאי

נשים אמריקאים (לפחות אלו שאנחנו בקשר רציף איתם במרפאה ובביה"ח בו הבוסית שלי עובדת) זה באמת לא מזיז להם את קצה הZובי. ולא יזיז גם, לפחות עד שלא יתחילו לתבוע את האם-אמא שלהם ולצאת בפרסומות בטלויזיה נוסח "האם את או תינוקך נמנים על מאות הנפגעים משימוש לא נאות בציטוטק? פנו לעו"ד GREEDY & GREEDY בע"מ, ואולי גם אתם תוכלו לזכות במיליון דולר בתביעה משפטית". וכנראה שזה רק עניין של זמן... הכי עצוב לי לקרוא שבקושי היו משתתפים

debby12

New member
מנהל
לפי הדף מידע שחילקה שם האמא

שמתה לה הבת והנכדה - היו כבר כמה וכמה תביעות גדולות. הבעיה היא שהן נסגרו בפשרה וב"Gag Order" - כלומר תמורת הכסף שקיבלו התובעים הם התחייבו לסתום את הפה ולא להמשיך להפיץ מידע בנושא וכו', כמו גם לא לגלות כמה קיבלו - ומצד שני הנתבע לא מודה באחריות. עוד הוסבר בדף שהחברה שמייצרת את זה מכסתח"ת את עצמה ומסבירה מפורשות בעלון או באתר שלה ש"התרופה איננה מאושרת למטרות זירוז לידה, ו- Searle איננה יכולה לערוב לבטיחותה כמזרזת לידה". אז אני מניחה שאם זה ככה - אז התביעות היו נגד הרופאים עצמם. כמו כן כתוב בדף מידע שה-FDA יצא בהודעה שמזכירה לציבור/רופאים שמדובר בתרופה שאושרה לטיפול באולקוס. האמת שהייתי ממש בשוק באמת עד כמה זה לא הזיז לרופאים שם את הZובי. אף אחד לא יכול להאשים אותי שאני חובבת-רופאים דגולה, אבל יחסית אליהם הרופאים בארץ אפילו נראים לי יותר אכפתיים. אולי אני טועה. מה אני יודעת על כל פנים, הרגשתי ממש כמו כל המפגינים המועטים האומללים שעומדים תמיד מחוץ לכנסים כגון של ארגון הסחר העולמי וכאלה - בשעה שבפנים מסבים העשירים לשולחן טוחנים סטייקים ולא'כפת להם מכלום. סך הכל היה הזוי - היינו איזה 10-12 איש במגרש חניה ברוח ושמש חזקה (היה מזג אוויר לא נוח), והחזקנו מין שמיכת טלאים ועליה שמות של נשים ששילמו בחייהן על הלידה שלהן (כאמור לא כולן מציטוטק. ואגב, יכול להיות גם שלא כולן כתוצאה מרשלנות או חוסר אכפתיות רפואית - אבל זה עדיין לא עושה את זה פחות עצוב). כנראה שמוות של נשים צעירות זה לא ממש מגנט רייטינג רציני לציבור.

debby12

New member
מנהל
זה עניין אותי - הלכתי לבדוק

מצאתי את זה בקישור1: Searle has issued a physician alert under the heading "Important Drug Warning Concerning Unapproved Use of Intravaginal or Oral Misoprostol in Pregnant Women for Induction of Labor or Abortion זה ישן - לא ברור לי בדיוק ממתי - אולי ספטמבר 2003? וגם מצאתי מכתב רשמי של היצרן בקישור2 ובאתר הרשמי של ה-FDA כתוב כבר בשורה השניה על הדרעק הזה שבשימוש לזירוז לידה זה גורם להתפקעות (rupture) של הרחם. רבאק - ואחרי כזה דבר עדיין 40% מהלידות מזורזות עם זה? בחיי. לא ייאמן.

debby12

New member
מנהל
ההשוואה לתמ"ל נראית לי קצת שונה

סה"כ לא כתוב עליו שהוא "לא לשימוש בתינוקות" באותו אופן שהתרופה הזו "לא נועדה לשימוש לנשים בהריון" אני האחרונה שאכחיש שמזון על בסיס אבקת חלב של פרות הריוניות מעורבב עם כל מיני פוספטים ושמן דקלים זה "שוס"..... אבל עדיין נראה לי שונה. היו תביעות נגד חברות תמ"ל?

ההשואה היתה בעניין השתקת תביעות

גם על טבק לא כתוב ש"הוא לא נועד לעישון". על שניהם - גם על חפיסות סיגריות וגם על קופסאות תמ"ל, יש אזהרות ("העישון מזיק לבריאות" עם סמל של גולגולת, או "חלב אם הוא המזון הטוב ביותר לתינוקך"). וכן, בטח שהיו וכל הזמן יש תביעות. כל הזמן גם יש RECALLS על תמ"לים החל מגופים זרים שמוצאים בחפיסות וכלה בחומרים שמוסיפים או מחסירים מהתמ"ל ועלולים לפגוע בתינוקות. נסי לגגל "INFANT FORMULA RECALL" ותראי כמה עולים לך...

debby12

New member
מנהל
ועכשיו לקטע השמח

מאחר שהיינו כל כל מעט (אוי שכחתי לציין חברה מקסימה שלי מפה שגם באה) - היתה לי הזדמנות לחבק את אלילתי וגם לדבר איתה. היא לא התרגשה במיוחד (נראה לי שהיא כבר רגילה שכל מיני מעריצות "קופצות" עליה בהתלהבות) אבל היתה אדיבה..... אגב -היא ממש מכונת מדיה משומנת. לא פלא שהיא מוכרת בכל העולם. היא כל הזמן צילמה אותנו ורשמה רשימות וראיינה. ממש עיתונאית כזו. היא סיפרה שבשנים האחרונות מה שמעניין אותה במיוחד זו תמותת נשים בלידה ואיך להפחית אותה (נדמה לי שהיה על זה משהו ב-YNET השבוע לא?). סיפרתי לה שאני מישראל. היא רצתה לשמוע מה שיעור לידות הבית בארץ (לא הייתי בטוחה, אמרתי לה שנדמה לי ש-0.2% על 140,000 לידות בשנה - מקוה שלא טעיתי מדי). ומששמעה אמרה שיש עוד הרבה עבודה לעשות.... היא גם אמרה שמעולם עוד לא היתה בישראל אבל באמת אולי הגיע הזמן (אמרתי לה שהיא מאוד מוכרת ומוערכת בארץ). בשבוע הזה היא אמורה ליסוע לכנסים בפראג וגם באיטליה - כך שהיא בהחלט ניידת ומופיעה/מדברת ברחבי העולם. אולי יהיה מי שיזמין אותה גם לארץ? (למרות שלא יודעת למי יהיה כסף יוזמה ובמה. אולי דיאדה?) בקיצור - היה כיף גדול. עכשיו עלה בדעתי שחבל שלא הבאתי איתי את הספר שלה כדי שתחתום לי עליו. מצד שני זה נראה לי כמעט פתטי - כמו נערה בת 16 - אז אולי יותר טוב שלא. ואסיים בהערה הדבילית שיש לה תסרוקת ממש מצחיקה - מין שיער אפור אסוף בבננות לצידי הראש שנראות כמו אוזניים של קוקר ספאנייל. אבל חוץ מזה היא אלילה!

אשכר ש

New member
גדולה ../images/Emo6.gif

שומעים (קוראים) את ההתלהבות עד כאן! אני בטוחה שהייתי מתלהבת כמו ילדה קטנה גם...

debby12

New member
מנהל
או - בדיוק ככה היא נראתה!

עם השיער האפור מצחיק במין אוזני קוקר ספנייל ליד האוזניים. מיד אני מגדילה ותולה לי על הארון - כמו בימי מעריב לנוער העליזים. זוכרים שהיה שם פוסטר חינם באמצע כל שבוע? (מי אמר "בוי ג'ורג' ומועדון תרבות" ולא קיבל?)

debby12

New member
מנהל
לא. היא היתה מאוד רצינית וחמורת סבר

נראה לי שלא רק בגלל העצבות שבאירוע -- אלא שגם באופן כללי היא לוקחת את עצמה מאוד ברצינות. טוב, היא בכל זאת אמריקאית לא?

למעלה