לפי הדף מידע שחילקה שם האמא
שמתה לה הבת והנכדה - היו כבר כמה וכמה תביעות גדולות. הבעיה היא שהן נסגרו בפשרה וב"Gag Order" - כלומר תמורת הכסף שקיבלו התובעים הם התחייבו לסתום את הפה ולא להמשיך להפיץ מידע בנושא וכו', כמו גם לא לגלות כמה קיבלו - ומצד שני הנתבע לא מודה באחריות. עוד הוסבר בדף שהחברה שמייצרת את זה מכסתח"ת את עצמה ומסבירה מפורשות בעלון או באתר שלה ש"התרופה איננה מאושרת למטרות זירוז לידה, ו- Searle איננה יכולה לערוב לבטיחותה כמזרזת לידה". אז אני מניחה שאם זה ככה - אז התביעות היו נגד הרופאים עצמם. כמו כן כתוב בדף מידע שה-FDA יצא בהודעה שמזכירה לציבור/רופאים שמדובר בתרופה שאושרה לטיפול באולקוס. האמת שהייתי ממש בשוק באמת עד כמה זה לא הזיז לרופאים שם את הZובי. אף אחד לא יכול להאשים אותי שאני חובבת-רופאים דגולה, אבל יחסית אליהם הרופאים בארץ אפילו נראים לי יותר אכפתיים. אולי אני טועה. מה אני יודעת על כל פנים, הרגשתי ממש כמו כל המפגינים המועטים האומללים שעומדים תמיד מחוץ לכנסים כגון של ארגון הסחר העולמי וכאלה - בשעה שבפנים מסבים העשירים לשולחן טוחנים סטייקים ולא'כפת להם מכלום. סך הכל היה הזוי - היינו איזה 10-12 איש במגרש חניה ברוח ושמש חזקה (היה מזג אוויר לא נוח), והחזקנו מין שמיכת טלאים ועליה שמות של נשים ששילמו בחייהן על הלידה שלהן (כאמור לא כולן מציטוטק. ואגב, יכול להיות גם שלא כולן כתוצאה מרשלנות או חוסר אכפתיות רפואית - אבל זה עדיין לא עושה את זה פחות עצוב). כנראה שמוות של נשים צעירות זה לא ממש מגנט רייטינג רציני לציבור.