כאשר אתה התחברת לתפוז מ"כתובת אי פי X מהרשת הביתית" ואחרי זה התחברת "לטרמינל עם הVPN של העבודה", אז במערכת במקום העבודה שלך נרשמת גם כתובת שממנה אתה מתחבר, אותה "כתובת אי פי X מהרשת הביתית" והיא משויכת גם לשם משתמש שלך, כך שאפשר יהיה לזהות מי מתחבר מכתבות X זו וגם מול כל רישום קיימת גם חתימת זמן, כך שניתן יהיה לדעת מה הזמן המדויק שבו הפעילות התרחשה. ומי שיכול לשנות את "זה כך שהמעסיק לא יוכל ל"עקוב" אחר פעילות פרטית שנעשית ברשת", זה רק מי שמנהל את המערכת ולא מי שפעולות שלו נרשמות בה.
כמובן גם שכן ניתן "להצליב" את כתובת איי פי X עם כל היסטוריית הגלישה שלך בעבר ובשביל כך אפילו לא רציך "לסרוק את כל רשת האינטרנט ולמצוא איפה IP -X היה", אלה מספיק לבצע חיפוש ביומן רישום של המערכת ולתת את השאילתות מוגדרות לפי קריטריונים נדרשים, כמו שם משתמש שלך וכו'.
ובגלל זה עצה ידידותית היא, לא לעשות פעילות פרטית שנעשות ברשת של המעסיק, דרך חיבור VPN שלו או דרך חיבור הטרמינל שלו. לא בשביל זה הוא משלם את השעות העבודה של העבודה מרחוק ואפילו מהבית לעובדים זוטרים, ולא לשם כך הוא השקיע על תשתיות מחשוב בארגון שלו.
ובכלל כל פעילות שעושים ברשת אינטרנט, גם בזמן הפרטי ומהציוד הפרטי, תמיד כדאי לחשוב ולקחת בחשבון, שזו תהיה פעילות כזו שאין שום בעיה, גם אם ידעו מי בדיוק עומד מאחורי פעילות זו. זה מה שנקרה רשת ציבורית ובגלל זה צריכים להתנהל בה כמו שהית מתנהל במקום ציבורי, שבו ניתן לזהות בן אדם.