התחדשות, פריחה ויציאה מעבדות לחירות

התחדשות, פריחה ויציאה מעבדות לחירות

חג הפסח, האביב, והחירות מסמל גם את היכולת של כל אחד מאיתנו להתחדש, לשנות - ולהשתחרר מהכבלים שלנו.
יחד עם ההגדה, המצות והיציאה לחיק הטבע המתחדש והפורח יש בו גם הזמנה לחשבון נפש:
במה היית רוצה להתחדש?
מה היית רוצה לשנות?
מהם הכבלים שהיית רוצה להשתחרר מהם?
אני מזמינה את כל החברים בפורום להצטרף לסדר שלנו ולשתף במשאלות ההתחדשות וההשתחררות שלכם.
חג שמח,
חלי

בילי79

New member
חג חירות שמח

המטרה שלי כרגע היא להגיע לתקשורת טובה עם המטפלת שלי..
שאיכשהו היא תבין כמה המילים שלה פוגעות בי.
אני כבר לא יודעת מה עלי לעשות כדי להסביר.
בערב החג לפני כמה שנים לקחתי מונית בחזרה הביתה
נהג המונית לקח אותי למקום חנייה ריק כיבה את האורות ברכב
וחשב שאני בקטע או משהו. (שאלתי אותו למה הוא לקח אותי לשם? והוא לא ענה, ביקשתי ממנו שניסע משם והוא הסכים)
לא קרה שום דבר, היה קצת מלחיץ אבל
אני לא אדם שחושש מעימותים חלי. גם לא עם נהג מונית צעיר

והרגשת הלחץ שהיתה לי אז כשהיינו ברכב היא כאין וכאפס
לעומת הקושי שלי בפגישות כשהמטפלת מדברת איתי.
אני מצרפת תמונה שאולי תמחיש את הכאב הנפשי שלי מהמילים שלה.

מאחלת לכולם לעבור ככל שניתן בקלות את הערב היכן שתבחרו
חג שמח

בילי79

New member
חלי - אני מבקשת שתתייחסי להודעה שלי

ראיתי שכתבת בהודעתי הקודמת (בשרשור "עדכון") שנדרש לפתור קונפליקט בקשר.
אני רוצה לעשות זאת אבל
כשאני מעלה את הקונפליקט נוצר דיאלוג ועלי לשמוע את צד שני
והמילים שהיא אומרת מכאיבים לי אני לא מסוגלת לעמוד בזה
ומצד שני אני לא מתכוונת להפסיק את הטיפול.. למעשה יש משהו מאוד ספציפי שהוא עזר לי ואני אעדכן (וכנראה אשמח) את המטפלת בפגישה הבאה שלנו

אבל אני בכנות לא יודעת האם אוכל לעמוד בקושי של השיחה איתה לבד
אני כבר לא יודעת למי עוד לפנות... התשובה שנתת טובה אבל לא עבורי.
ואם את לא יודעת לתת תשובה אחרת אודה לך אם תתייעצי עם קולגות בשבילי
אני מרגישה חלי שחיי נתונים בידייך

שיחה עם הפסיכולוגית

בילי שלום,
אני לא מכירה אותך ולא את המטפלת שלך כך שכל מה שאני יכולה להציע הוא כללי, מתוך הניסיון שלי ושל הקולגות שלי כמטפלים וכמטופלים (כי כולנו היינו גם מטופלים).
למה שיחה איתה היא דבר כל כך קשה וכואב? מה היא יכולה להגיד לך שכל כך קשה לך לשמוע?
(בסופו של דבר, ממה שאת מתארת הקשר הוא טוב, כלומר, אכפת לה ממך והיא רוצה את טובתך...)

בילי79

New member
שלום חלי

תודה על התייחסותך, אני לא בטוחה שהבנתי את ההצעה ואשמח להבהרה.
לגבי שאלותייך, תראי- אני פחות מעוניינת להיכנס לרבדים העמוקים בחיי, מענה על שאלותייך על גבי הפורום :
א. יהיה מטבעו חלקי
ב. יהיה חושפני- ועלול לגרום לזיהוי שלי או של המטפלת, המטרה היא לפתור את העניין של הקצר בתקשורת, לא להיחשף ולא לחשוף
ג. יהיה מוטה ולא תהיה הזדמנות לצד השני (למטפלת) לומר את הצד שלה.
כפי שכתבת גם אני חושבת שהקשר טוב, כנראה שאת חושבת כמוני שכדאי להמשיך בו. וזאת הכוונה שלי.

ויחד עם זאת, כפי שכתבתי, יש דברים שמפריעים לי..
וכן הייתי רוצה לפתוח אותם במקום בטוח יותר, עם גורם נוסף מקצועי שיעזור לנו בתקשורת.
רציתי לשאול, מכיוון שאת פסיכולוגית עם ניסיון רב בהדרכה ויעוץ, כולל הכשרה בטיפול ויעוץ משפחתי, האם היית מוכנה לשוחח עם שתינו כדי שנוכל להגיע להבנות - רק עד שנגיע ביחד להסכם משותף בינינו עם הסכמות, שיאפשרו לי ולמטפלת המשך הפגישות בהרגשה טובה יותר?

קצר בתקשורת עם הפסיכולוגית

הי בילי,
ברור שלא תוכלי לחשוף פה פרטים עמוקים מחייך או פרטים מזהים על הפסיכולוגית שלך.
ההצעה לפגישה משותפת עם איש מקצוע נוסף צריכה להיות מקובלת על הפסיכולוגית שלך. בדקת מולה את הרעיון הזה?
ההצעה שלי היא שתנסי למצוא דרך להעביר לפסיכולוגית שלך את מה שאת מרגישה בלי להעזר באדם נוסף, גם אם תאלצי להגיד לה דברים קשים וגם אם התשובות שלה יהיו קשות, כי הן באות אצל שתיכן מתוך אהבה, אכפתיות הדדית ורצון שהקשר ימשיך.
אולי יהיה לך קל יותר לכתוב לה את הדברים?

בילי79

New member
הבהרה לחלי

שלום חלי,
אני כבר כתבתי בעבר בפורום (באנונימיות יחסית) בכינוי הזה וכבר חשפתי פרטים עמוקים מחיי. וכולל אפיזודות של טיפולים שחלקם פגעו בי ועוררו דיונים סוערים (את מוזמנת לבדוק - ההיסטוריה קיימת).
לא פירסמתי את שמה של המטפלת (למרות שהיא מודעת לכינוי שלי ולכך שכתבתי עליה) ולא את שמי.
אני לא חושבת שזה משנה, אולי אפרסם את עצמי בעתיד, אני לא חושבת שיש לי במה להתבייש.
אני מתייעצת איתך כעת למטרה מאוד ספציפית- תיקון הקצר בתקשורת. ובתקווה שניתן יהיה לעשות זאת אולי, בעזרתך, אם לא על גבי הפורום בדרך אחרת.
לצורך כך אני מפרסמת חלקים מהבעיה שלי. מובן שלא את כולה, ובשלב הזה גם לא את עצמי. אני בודקת דרכים לפרסום חוויותי ללא חשיפה בשלב הראשון.

לפני שאלך על הקטע של הפרסום אני מתייעצת איתך כאן בפורום..
את כותבת לי שנית שאלות שהתייחסות אליהן כנראה תוביל לשאלות נוספות מצידך ועלולות להוביל לחשיפת מידע שלא רלוונטי ששאר חברי הפורום ידעו.

לסיכום, שאלה אחת לי אלייך:
האם את מסכימה שאקבע איתך פגישה על מנת להתייעץ איתך באופן אישי ומקיף (בתשלום ועם החסיון שמעוגן בפגישה מקצועית)?

בילי79

New member
תודה חלי על הניסיון שלך לעזור

זה כנראה כבר מאוחר מידי, קיבלתי החלטה
ואין לי כל כוונה לשתף אותה בפורום

(לא התייחסת לשאלתי ועכשיו זה כבר לא משנה לכן תוכלי לחסוך מעצמך את המענה בפורום ובכלל).

תודה לכל המגיבים

תשובה לבילי

בילי שלום,
ראשית, אין לנו אפשרות להגיע לפורום יותר מפעם ביום, כך ששאלות יקבלו מענה בתוך 24 שעות אבל לא נוכל להבטיח מענה מהיר יותר.
אני שמחה בישבילך שקיבלת החלטה, אני מקווה שאת שלמה איתה ואת מוזמנת לשתף בפורום במידה שמתאימה לך.
בהצלחה!
חלי

אופירA

New member
מנהל
שלום, בילי

אני מרגישה את עומק עוצמת הכאב שאת מרגישה, ורואה איך את מתארת אותה היטב ומדויק - במילים, בתמונות נכונות. הכל נכון, אמת וקיים בהרגשה שלך, הכל כך ברורה ומובנת.
ומי כמוני מבינה בעוצמות של כאבים בלתי נתפסים, שעינו אותי בעברי כל כך עד שהנפש לקחה ביוזמתה חופשה מהחיים ונחה, מאחורי התקפים פסיכוטיים חריפים.

אני לא יכולה לעזור לך בקונפליקט עם המטפלת, לצערי.
אני יכולה להושיט לך עזרה בנושא כללי, שאולי ישליך גם על הקונפליקט הזה בסופו של דבר - בנושא העוצמה של הכאבים, איך לעזור לעצמך להפחית אותה.

בטיפולים הפסיכולוגיים העבריים שלי נחשפתי לתובנה שאני יכולה לעזור לעצמי להפחית את עוצמת הסבל ע"י מילים ומחשבות. השתמשתי בזה, וזה מאוד עזר. וגם הגיל המתבגר עוזר מאוד בהפחתה. ובמקביל, הנפש שלי חדלה לחלוטין "להתאבד" בהתקפיה הפסיכוטיים. נאדא. נחלת העבר לחלוטין כבר עשרות שנים.

העזרה העצמית היא ע"י תובנה ושכנוע עצמי, שהסבל לא כל כך נורא כמו שהוא מרגיש. הוא מרגיש, אבל באמת הוא נסבל יותר. כמו כאבי הלידה שיכולים להרגיש הרבה יותר נוראיים כאשר יש פחד וחוסר הבנה, והרבה יותר נסבלים ונשלטים כשיש הבנה ורוגע.
אז הייתי אומרת לעצמי שזה לא כל כך זוועתי, כשהייתי מרגישה שזה נורא זוועתי. ומדברת עם עצמי, כמו שהאמא מספרת לתינוק הפוחד מהכאב שהכאב לא כל כך נורא, וחולף, ואין סיבה לפחד כל כך וכו'. והתינוק נרגע ומתבגר ומבין שזה באמת לא כל כך מפחיד וכואב. כן, קצת, דיי, לפעמים גם מאוד, אבל לא זוועתי.
דיברתי הרבה לעצמי, כמו אמא של עצמי.

סירבתי להמחיש לעצמי בתמונות חריפות, ובביטויים וציורים חריפים את עוצמת הכאב. ההמחשה העצמית היא שיתוף פעולה עם העוצמה, והיא העצמה של העוצמה. ואני סירבתי להעצים את העוצמה והשתדלתי להקטין אותה ולגמד אותה ככל יכולתי.
וותרי על התמונות, וותרי על החשיבה של "חיי נתונים בידייך". האמיני לי שאת יכולה לעזור לעצמך, וכנראה שרק את יכולה. תני כוח ליכולותייך ולכוחותייך. האמיני בהם עוד ועוד, והעצימי אותם במחשבתך. על בסיס כל מה שיכולת כל החיים, כגון העוצמה ששיתקה את נהג המונית וכד'.

לימדתי את עצמי להשתלט על ההתנהגות שלי בזמן כאב נורא, וממילא גם על הנוראות של הכאב. היא פחתה תוך כדי שהתעקשתי ללמוד להתנהג יותר ויותר נורמלי (היתה לי בעיה של התנהגות חריגה עקב הכאב החזק. היום הבעיה קיימת בצורתה הנורמלית, כבכל האדם).
גם אם אין לך בעיה של התנהגות חריגה, בכל זאת זה מלמד אותך שאנו יכולים להפחית את העוצמה של הכאב ע"י לימוד עצמי.

נסי להרגיש שאין מי שיעזור לך פרט לעצמך. בדיוק כמו עם נהג המונית. נסי להתחיל לדבר עם עצמך על כך.
אני בטוחה שבתחילה זה לא יעזור לך בזמן אמת, באותו הרגע של הדיבור המכאיב ושאר החוויות הקשות והנוראות. אבל בהמשך זה כן יעבוד, ועם הזמן הדיבור פחות יכאיב. זו השקעה משתלמת לטווח ארוך.

למעלה