התחדשתי ביומידור

giovanni 85

New member
התחדשתי ביומידור

אהלן, למי שזוכר, התחלתי לפני כשנה לעשן, כחובב וה"היומידור" שלי, היה קופסא של רומיאו וג'ולייט. היום התחדשתי ביומידור קטן, וכשהגעתי הביתה ראיתי שמד הלחות עומד על 50%. רציתי לדעת איך אני מעלה את הלחות, ומהי לחות טובה ליומידור? בתודה. עמרי.

מני.ת

New member
תתחדש עמרי ../images/Emo13.gif ,

כמה הודעות למטה , יש שרשור ארוך בנושא היומידורים ולחות. קרא בעיון ואחר כך, אם יהיו לך עוד שאלות, נשמח מאד להשלים.

giovanni 85

New member
תודה מני!

קראתי את השרשור המעניין מאד שלכם בנושא ההיומידור! אך ההיומידור שרכשתי הינו בעל מקום "רק" לכעשרים סיגרים, ומכשיר הלחות שבו הוא מעין ספוג עם כיסוי ברזל. מההיומידורים הפשוטים ביותר. הבנתי שקיימת תמיסה ששומרת על 70% לחות, האם אי אפשר להסתדר עם מים? ואיך לבצע זאת? האם לטפטף על הספוג, ולתת לטיפה להישאר ככה, ולסגור את הברזל מעל? אם לא איך אני "מריץ" את ההיומידור? עמרי.

giovanni 85

New member
אז ככה

התקשרתי היום לבריל (אתם נהדרים, תודה) הדריכו אותי להוציא את מד הלחות שמחובר לסקוטץ', לראות אם הוא תקין ואז להחזיר. הגעתי עכשיו הביתה, אחרי שכל היום (מ7 בבוקר), מכשיר הלחות רטוב, ויש קערה קטנה עם מים ונייר טואלט ספוג בתוך ההיומידור. הלחות נשארה על 50%
מה לעשות? ניסיתי להוציא את מד הלחות, ויצאה רק הזכוכית שלו, אין סקוטץ'. עכשיו שמתי לב שבתור מכשיר הלחות, שלכאורה אמור להסתובב, יש את מחוג האחוזים, והוא מעט נוקשה. האם זה תקין? מה לעשות? כמה זמן עליי להריץ את ההיומידור? האם זה תקין? בתודה. עמרי.

מני.ת

New member
סבלנות...

אני חיכיתי שבוע עד שההיומידור התייצב. ההיומידור שלך קטן, תצטרך לחכות פחות כמובן. אסור לך לפתוח את ההיומידור מאחר וכל פתיחה גורמת לבריחת הלחות שמתחילה להיווצר ואחר כך להספג. אם פתחת לפני שהתחיל תהליך הספיגה של הלחות בעץ, כל התהליך מתחיל מהתחלה...

giovanni 85

New member
ולאחר מכן?

מספיק יהיה להרטיב רק את הספוג שביומידור? או שתמיד אצטרך שם צלוחית עם מים? ועכשיו, לאחר ש"שיחקתי" עם מד הלחות, איך אני אדע שהוא תקין? ואי אפשר להוציא אותו, כעצת הבחור החביב מבריל.

מני.ת

New member
קח את ההיומידור לבריל,

וקנה שם היומידיפייר שמתאים להיומידור. אני משוכנע שהם יוכלו להסביר לך פנים אל פנים איך לתחזק את ההיומידור החדש שלך
יותר פשוט להבין את זה בחנות מאשר באופן וירטואלי.

למעלה