התחדשתי בסיר לחץ ועכשיו הגיע הזמן לבשל בו

ladybug6

New member
כמעט כל תבשיל שתעשה בסיר לחץ יצא טוב

במיוחד תבשילי קטניות או מרקים.
מרק עדשים עם גריסים זריז שמוכן ב-20 דקות, למשל.. (בצל, שום, עדשים ירוקות/חומות, גריסים, קוביות תפו"א, אפשר קצת גזר, מים, מלח פלפל, תבלין בהרט, כמון, אפשר קצת פלפל חריף או פתיתי צ'ילי יבש.. 20 דקות בסיר לחץ ויוצא מרק מהמם)

אני אישית משתמשת בסיר לחץ בעיקר לריכוך קטניות והכנת ציר ירקות. שמעתי שלהכין ירקות קשים כמו סלק יוצא מצוין בסיר לחץ. וגם כרובית. עוד לא יצא לי לנסות.
 
להכנת לביבות עם קטניה - מרככים קודם את הקטניה

בסיר לחץ ואז מוסיפים לתערובת, הכנת ממרח חומוס, הכנת מרקים, סלק אכן יוצא מצוין, שעועית ברוטב (את הרוטב לא בסיר לחץ), כל קטניה שרוצים להכין מהר.

עשית קניה טובה !
 
להכנת לביבות/קציצות עם קטניות

אני משרה את הקטניות, לא מבשלת בכלל ואז טוחנת במעבד מזון.
עובד כמו קסם ושומר על יכולת ההדבקה של החלבון בקטניות.
רק אתמול עשתי כך עם שעועית מנומרת ושעועית אדומה צרה. יצא סוף
 

ladybug6

New member
אני חושבת ששעועית אדומה חייבים לבשל קודם

היא שונה רוב הקטניות ואני חושבת שהיא מחייבת בישול מלא לפני האכילה, אני לא בטוחה שטחינה וטיגון/אפייה קצרים מספיקים לה. זה עלול להיות לא בריא. שווה לבדוק לעומק
אבל עקרונית את צודקת וזה נכון לכל שאר הקטניות.
 
מחיפוש

מצאתי רק מקור אחד לטענה הזו וגם הוא לא מסביר היטב במה עסקינן, יתרה מזו הוא טוען שבישול ללא השריה ברותחין והחלפת המיים מסוכן אף יותר ???
נשמע לי לא רציני, שני המקומנות בהם מצאתי איזכור של הסוגיה ,בעברית, ציטטו מקור משותף ובאותן מילים.
 

ladybug6

New member
אכן זה גם המידע שיש ברשותי

ורוב האנשים לא מודעים לו ואפילו יש כאלו שאוכלים שעועית אדומה מונבטת ללא בישול. אני לא יודעת אם זה בהכרח מסוכן ובאילו מינונים אבל כדי להיות על הצד הבטוח עדיף להשתמש בקטניות האחרות באופן הזה, ואת האדומה לבשל היטב.. (והבובס גם, מסתבר)
 
אז לפי זה

חייב בישול ממש ולא 10 דקות במים רותחים.
בכל מקרה הקציצות שלי נאפו בתנור בחום גבוה כשלושת רבעי שעה
 

ladybug6

New member
נכון

וסביר להניח שהכל בסדר עם הקציצות, במיוחד אם נאפו זמן רב. להבא טוב לדעת
 

vegetalien

New member
לשים לב


לא רק שעועית אדומה, אלא גם שעועית בובעס (שעועית לימה).
 
כל תבשיל של

בישול ארוך
עם או בלי קטניות
חמין
מרק ירקות מרוכז
מרק קטניות
תבשיל שורשים

וצמחוניים ניתן להוסיף לרשימה חמינדוס- ביצים חומות
 
אני אשמח לקבל את המתכונים לכל ההצעות שעולות

ושאלה נוספת, האם כשמורידים את האש לאש הכי קטנה, הסיר אמור להמשיך לשחרר קיטור מהשסתום ? או שאם הוא מפסיק לשחרר קיטור אז צריך להגביר את האש ?
 
לא יודעת איזה סיר זה

אצלנו יש את השסתום שמעיד כי אכן יש מספיק לחץ בסיר ויש שסתום בטחון שאמור לשחרר לחץ במידה והלחץ רב מדי, זה שמעיד על כך שיש מספיק חייב להיות בגובה מסוים , אם הוא יורד סימן שהחום אינו מספיק. ברוב המקרים כשהסיר כבר חם, חום נמוך למדי מספיק כדי לשמור את רמת הלחץ תקינה, אבל אם הוא יורד אני מעלה את החום/ מגבירה את האש
 

ladybug6

New member
אותי זה מלחיץ כשהוא עושה רעש

אחרי הרתיחה הראשונית והרעש אני מעבירה לאש בינונית וזה מספיק טוב בשבילי..
 
למעלה