התחדשתי

roni64

New member
התחדשתי

שרה, שרה / רונית מטלון - אני זוכרת לה לטובה את "קול צעדינו", ומקווה שהספר הזה יעמוד בציפיות
קיץ בבאדן באדן / ליאוניד ציפקין - הטקסט שעל הכריכה מסקרן
בסמטאות בגדאד / סלים פתאל - דפדפתי ונראה לי שיהיה בסדר
סשינקה / סיימון מונטיפיורי - קצת הימור, אבל נראה
הדוד טונגסטן / אוליבר סאקס - בזכות הסופר
מחבואים עם אלוהים / שלום אוסלנדר - בזכות "תקווה (טרגדיה)" שהערכתי מאוד
מבחר סיפורים / אהרן מגד - אני לא יכולה לעבור ליד ספר שלו בלי לנכס אותו לעצמי
נהר בוצי / יי-יון לי - עוד הימור, אבל הנושא עושה רושם מרתק

"מחבואים עם אלוהים" נבחר להיות ספר השבת.

roni64

New member
אשמח לשתף

roni64

New member
על פי הטקסט שעל הכריכה

הספר מתאר מספר שבועות בחיי משפחה ועיר בסין בשנת 1979 לאחר הוצאתה להורג של בת המשפחה בעוון אנטי קומוניזם. הספר מבוסס על מקרה אמיתי.

גאולה 16

New member
נהר בוצי

מספר על מתנגדת משטר שמוצאת להורג באופן אכזרי ביותר (לא אפרט מחשש לספוילר) בטקס שהופך לחגיגה עממית.
מה שמזעזע יותר מכל הוא שהעלילה מבוססת על סיפור אמיתי.
סין היא דיקטטורה מתועבת והיחסים הפורחים בינינו לבין הסינים לא יעמעמו את האמת הזאת.

את סשינקה קראתי לפני שנים.

הספר הוא על נערה/בחורה בימי המהפיכה הקומוניסטית לפני כמאה שנה ברוסיה
ועל הטלטלות שהיא באופן אישי והחברה שם בכלל עברו בתקופה ההיא

תתחדשי על הרכישות

roni64

New member
התלבטתי לגבי הספר הזה

לא הצלחתי להבין אם הוא מבוסס על דמות אמיתית, ותהיתי אם לא מדובר בסוג של רומן רומנטי. החלטתי לטובתו כי הסופר הוא היסטוריון, אז יש סיכוי טוב שלפחות אועשר בידע.

גאולה 16

New member
תתחדשי! קראתי שניים מתוך רשימתך

ספרו האוטוביוגרפי של סלים פתאל מעניין מאוד ו"נהר בוצי" קשה ומשובח (מבוסס על סיפור אמיתי).

BloodyRose

New member
תתחדשי! בפעם האחרונה שאני נכנסתי לחנות ספרים

יצאתי בידיים ריקות, ולא בגלל "דיאטת הספרים" הידועה לשמצה, פשוט לא מצאתי שום דבר מעניין.

תחזרי לדווח אם יש משהו שווה, אולי ההליכה הבאה שלי לחנות ספרים תהיה פחות מאכזבת...

roni64

New member
סיימתי את "מחבואים עם אלוהים"

בהחלט שווה. זהו ספר אוטוביוגרפי המתאר את יחסיו של הסופר - בחור מבית אורתודוקסי שהתרחק מאורח החיים הדתי - עם אלוהים. הסגנון מזכיר את זה שאהבתי בספרו השני, "(תקווה (טרגדיה)", שאותו אני קוראת כעת בקריאה חוזרת. לא קורה לי הרבה שאני חוזרת אל ספרים שכבר קראתי, כשיש חדשים שממתינים, אבל עניין אותי לקרוא את הספר השני על רקע הראשון. אנסה לכתוב משהו מקיף יותר על הראשון מאוחר יותר.

בענין הידים הריקות: זה קורה לי לפעמים בחנויות צומת/סטימצקי, אבל אף פעם לא בחנויות יד שניה. תמיד יש שם ספר ישן וטוב שאיכשהו פספסתי בעבר.

תתחדשי

את "שרה שרה" קראתי וממש לא התלהבתי, אבל מטלון לא ממש "עושה לי את זה", ולצערי אני מחוייב ללמד ס. קצר שלה החל מהשנה הבאה.
לגבי האחרים, למעט מגד, לא שמעתי עליהם מעולם, ולא נראה לי שאתאמץ להשיגם עד אשר תכתבי סקירה הממליצה ומסקרנת. לגבי מגד, לא מצליח לא אתו ולא עם הבן או האחיין שלו, גם אשת הבן/האחיין לא מצליחה לשכנע אותי בסיפוריה.

roni64

New member
התאכזבתי מספריה האחרים

אבל "קול צעדינו" מאוד מצא חן בעיני, ולכן אנסה גם את "שרה, שרה".

ממשפחת מגד אני אוהבת לקרוא רק את אהרן. נשביתי ב"עד הערב". אני אוהבת את המינוריות שלו, את ההתמקדות באנשים "קטנים", את הראיה המעמיקה לתוך נפשם. ואני אוהבת את ההפתעות שהוא מזמן לי בספרים שונים באופים, כמו "חדוה ואני".

אשתדל לכתוב סקירות מסקרנות (
) על הספרים המוצלחים ברשימה.

גם אני, מכל המשפחה, אוהבת רק את אהרן מגד

(אבל דוקא את עד הערב לא אהבתי במיוחד, ואת חדוה ואני לא צלחתי...
אוהבת במיוחד את יום האור של ענת, פויגלמן, פרספונה זוכרת, ותמיד תמיד מנסה ספרים חדשים שלו).

dabadabada1

New member
תתחדשי!

אצלי על המדף : שבע שנים של שיחות- פרופס' לייבוביץ' (בצמוד לפרשת השבוע) , הליכה אל עבר הלילה - עופר אשכנזי ( רציונליות וזהות בקולנוע הגרמני לפני עליית הנאצים), 84 1Q - הרוקי מורקמי (כי זה היה הדבר היחיד שיכולתי לחשוב לקרוא במבצע 1+1), סוסעץ- יורם קניוק והשביעי שלי בסדרה של רובין הוב (פנטזיה ).

כרגע בספר הראשון בשבילי של מארק טווין , ומתרגשת!

Tנקר בל

New member
תתחדשי
קראתי בשבוע שעבר את הדוד טונגסטן

ספר מעניין, ולדעתי שונה מספריו האחרים של אוליבר סאקס, בגלל המרכיב האוטוביוגרפי.

למעלה