התחזית בפוליטיקה שלי

sandbird4

New member
התחזית בפוליטיקה שלי

קודם כל כבר לפחות כ-10 שנים אני חוזה במדוייק מה יקרה ואת הסיבה המדוייקת למה זה קורה. זה לא אומר שהפעם אני לא אטעה אבל תבדקו אותי. הצלחות עד כה: 1. חזיתי שהקונפליקט דתיים/חילונים יהפוך לעניין פוליטי ושתקום מפלגה שתרכב על הגל הזה. צדקתי כששינוי הביאו את טומי ורכבו על הגל הזה. 2. חזיתי מייד אחרי ששרון נבחר בפעם הראשונה שהוא ילך על אנשים במקום מפלגות ושהוא ישתק את כל המפלגות בצורה הזאת וישנה את המפה הפוליטית. שוב צדקתי. היו לי עוד הצלחות אבל אני לא מחשיב אותם כי רק אדם תמים היה באמת מאמין שזה לא היה קורה, למשל ששרון לא יפתח במלחמה אחרי שהוא נבחר ושהוא דווקא ילך "שמאלה". גם חזיתי ששרון יפנה את רצועת עזה הרבה לפני שבכלל דיברו על אפשרות כזאת. ועכשיו לתחזית שלי לעתיד, כולל הרחוק (!): 1. פרץ עושה את אותה טעות שמיצנע עשה לפניו. שניהם חשבו שזה שיש להם נסיון בפוליטיקה מקומית וזה שהם הצליחו בזה אז זה הופך אותם אוטומטית למוצלחים בפוליטיקה הארצית. שניהם מטאורים נופלים. עולים מיד ונופלים מייד. ליל הסכינים יגיע מייד אחרי הבחירות ולפרץ לא תעזור יכולת האירגון של ההסתדרות. כנראה שפרץ עוד לא הבין שהבחירות לכנסת זה לא הבחירות בהסתדרות. בבחירות להסתדרות אפשר לאיים על העובדים להצביע לפרץ, אבל אי אפשר לאיים באותה צורה על אזרחי ישראל. 2. אחרי כמה נסיונות כושלים סוף סוף מישהו הצליח להוציא רבים מאזרחי ישראל מהארון, כמו שחזיתי בעבר, ולהראות שיש פה שכבה גדולה של אזרחים שכבר לא קונים את השטויות של ימין ושמאל מדיני. סוף סוף אחרי כמה נסיונות כושלים יש לנו מפלגת מרכז - "קדימה". לשאר חברי מפלגת "קדימה" אין מה לדאוג מהקטע שכל המפלגה בנויה אך ורק על הפופולריות של שרון. חלקם יפרוש עם שרון לעסקים פרטיים וחלקם ימצא מקום בלי בעיה בגוף פוליטי אחר או בגילגול החדש של קדימה. בכל מיקרה גם אחרי ששרון יפרוש אז למפלגת המרכז יש כוח פוליטי של כ-20 מנדטים. מישהו אמר שינוי? אז שינוי עשתה את כל הטועיות האפשריות כדי לשרוף את עצמה מתפקיד מפלגת המרכז האידיאלית אבל אחרי שרון תשאר מפלגת קדימה, אולי בגילגול אחר, עם לפחות 20 מנדטים בבחירות אחרי ששרון יפרוש. 3. מפלגת העבודה והליכוד לא יתאוששו יותר וישארו על גבול ה-15 עד 20 מנדטים. כנ"ל אחרי שרון. שתי המפלגות האלה הם סוס מת. במיקרה של מפלגת העבודה זה לא בגלל עמיר פרץ. 4. השינוי הגדול בסקרים (ובתוצאות האמת) מהמצב כיום יהיה בגיזרה של ליברמן. הוא הולך להפתיע. אני לא הייתי מתעלם ממנו. 5. התחזית הבאה היא לא חוכמה גדולה: המפלגות הדתיות לא יתאחדו לעולם לגוף אחד. לגבי האיחוד הלאומי והמפד"ל, לא הייתי ממליץ למפד"ל לעשות את זה. 6. תחזית ישנה שאני עדיין עומד מאחוריה והיא אף פעם לא נשברה (שוב, לא חוכמה גדולה): לעולם לא תקום ממשלה בישראל ללא לפחות מפלגה דתית אחת בממשלה. הכוונה לתקופה ארוכה ולא לכמה חודשים שכאילו אף מפלגה דתית לא בממשלה בעוד האנשים שלה יושבים עדיין במשרדי מפתח. 7. תחזית קרובה לשם שינוי
: קואליציה אחרי הבחירות: קדימה + חלק מהליכוד + חלק מהעבודה + ש"ס + חסידים/ליטאים. 8. לא יהיו התנתקויות גדולות. בשקט בשקט יגיעו להסכמה עם ישובים מסויימים על פינוי שקט מרצון. אז כמה ישובים בודדים יעלמו מבלי שמישהו בכלל ירגיש ובלי שום פירסום נרחב בתקשורת. ככה יקבע קו הגדול הקבוע ביננו לפלסטינאים. כמובן שלא נפנה את כל גושי ההתישבות הגדולים לעולם. 9. ראש הממשלה אחרי שרון - ביבי. אלה עם פרס ימשיך להיות צעיר ולהתמודד שוב
. 10. תוצאות האמת: 35 עד 40 לקדימה. 15 עד 20 לליכוד - ניחוש שלי 16 אבל אי אפשר לדעת. 15 עד 20 לעבודה - ניוחש שלי 18 ושוב זה רק ניוחש. זאת התחזית שלי, תרשמו אותה ונראה האם גם הפעם אני צודק.

sandbird4

New member
ודבר חשוב ששכחתי....

אני נטרלי ואני לא בעד אף מפלגה. אני גם לא מצביע אף פעם לאף מפלגה.

../images/Emo45.gif מעניין :)

תרצה שאוסיף תגובה זאת למאמרים? מעניין יהיה לקרוא אותה בעתיד..

sandbird4

New member
אין בעיה - מעניין לראות האם גם הפעם

אני אחזה נכונה את הפוליטיקה הישראלית. אגב, יש לי עוד כמה תחזיות ששכחתי לציין - ועל כך אולי מחר אם יהיה לי זמן.

h e v e n

New member
תחזית מעניינת מאוד.

מזל שהיא תחזית ממישהו שמנכס לעצמו חלומות נוספים שהיו לו בעבר. והתחזית שלי, שהקאסמים על אשקלון וסביבתה, רק יתגברו בעתיד,יהיו מדויקים יותר, החמאס ימשיך להתחזק, שרון כנראה יבחר לראשות הממשלה שוב, כי רוב העם הזה משנה דעות כל שנתיים כפי שחזית(הא הא). ולאף אחד לא אכפת שיש לו אח מושחת כל עוד הוא נהנה ממנו. ועוד מזל... שסייגת את הכל ב:"זה רק ניחוש" ולמנהל. תעשה ג'אסטה שאתה מעלה את ההודעה שלו למאמרים אל תשכח להוסיף את התגובות... שנוכל לעקוב אחריהם גם(כמו שהצעת לו). תודה. אפילו לא הערת לו על התחזיות שרק הוא חזה בעבר. מצחיק. אם זה לא היה עצוב. ובקשר לתחזית מזג האוויר לשעות אלה: עדיין לא ברור מדוע אריאל שרון התנתק בבהילות ובדחיפות שלא מתאימה לו. זאת אומרת מעונן לא חלקית.

surfEU

New member
לגבי התחזית (אחרי שרון)

אתה מאמין שביבי ישרוד את הליכוד אם הוא יביא 16 מנדטים לפי התחזית שלך? אולי בוגי יבוא במקומו? ומה אם קדימה אחרי שרון? ליבני, דיכטר, אולמרט, או אולי מופז?

ריאליסט

New member
חובת ההוכחה עליך!

אתה טוען שאתה בעצם (כמעט) נביא. ראשית-אם אתה טוען שאתה כבר חזית במדוייק את כל מה שאתה טוען-אז תוכיח,כי אחרת כל מה שאתה כותב זה קשקוש. שנית-אתה רוצה שנתייחס ברצינות ל"נבואות" שלך? עדיף שתאמר מי אתה,ולא תסתתר תחת ניק,רק כדי שנוכל לפנות אליך אחרי הבחירות ולהשוות את "תחזיותיך" לתוצאות האמת. אז-אם אתה בא עם יומרות כאלו,רצוי שנדע מי אתה באמת,או שפשוט אין טעם להתייחס לדבריך.

ריאליסט

New member
הגם שנבואות

נוסטרדמוס אינן "תורה מסיני",והן מפורשות כפי שנוח למפרשים. בכלל-להאמין ל"נביאים" למיניהם ,מעוננים ןמעלים באוב-זה טרנד חדש-ישן,שמעולם לא הוכיח את עצמו כאמין.

sandbird4

New member
תגובה לריאליסט

אני לא טוען שאני נביא, אני עובד על פי הגיון בריא. כנראה יש לי חוש מפותח לפוליטיקה
תרשום את מה שכתבתי ונפגש פה בעתיד. אולי אני אחפש עבודה בתור יועץ לפוליטיקאי?
יכול להיות נחמד אבל המשכורת מאוד נמוכה ועובדים הרבה שיות. מצד שני הם לא מתפרנסים מהמשכורת...

ריאליסט

New member
מה זה "הגיון בריא"?

אולי אתה טוען שיש לך יותר שכל מאשר לאחרים? אם כך אני מציע שנבטל את מערכת הבחירות ואת הבחירות עצמן,נחסוך סכומים אדירים ופשוט אתה תקבע את התוצאות של הבחירות? ועוד לא הוכחת לי שחזית תוצאות של בחירות בעבר.

sandbird4

New member
כדור מבדולח מן הסתם

בנתיים הוא עושה את העבודה כמו שצריך.

mioken

New member
תרשום את התחזית שלי

התחזית שליהנה ששלושת המפלגות ליכוד, עבודה וקדימה יקבלו כ - 75 מנדטים ביחד עפ"י המפתח הזה: קדימה 27, ליכוד 25, עבודה 23! זה בלי קשר למצבו של שרון!! תרשמו ונפגש בליל הבחירות

ריאליסט

New member
זו תחזית

או נבואה? בעצם זו הערכה,ולכן הסיפא שלך:"נפגש בליל הבחירות" מיותרת.

sandbird4

New member
אין סיכוי שהעבודה תקבל יותר ממה שיש

לה היום - 22 מנדטים.

izzyr

New member
משנחרב בית מקדש נסתלקה שכינה...

תברר מה הסוף.

למעלה