התחזית החודשית יוצאת לדרך.

ariecohen34

New member
התחזית החודשית יוצאת לדרך.

יחד עם כל סלט המודלים(שחזו לנו רק לפני כשלושה ימים בשמים ושטפונות בדרום ובמרכז ליום א הקרוב),הסינופטיקה החליטה לאתגר את נותני התחזית וכן לגרום לתופעות הזויות לקרות.גל קור ושלג צפוי באזור מרוקו בקרוב ואף דרומה יותר!

אפיקים קרים נמשכים כברזל אל המגנט מערבה וכך האויר הקר נשאר שם ואף למזרח אירופה מתקשה להגיע.עד מתי?

שאלה טובה!

תופעה זו של משיכת האפיקים מערבה תומנת בתוכה(כאשר היא מתרכשת בשיא החורף)פוטנציאל לא קטן להפתעות ומדוע?

עשהאפיק נמשך מערבה מידי רוחבו מצטמצם עד אשר הוא ניתק ונוצרת "בועת קור" באזור הניתוק,דבר אשר נותן לו את היכולת לקבל אנרגיה נוספת כצמח הניגזם ואז גדל יותר.

מכאן גם מגיע התרחיש אודותיו נרמז כאן בתאריכים שהזכרנו כאשר את תחילת המהלך המודלים מתחילים לעקל.

עובדתית ,אנו בעצירת מערכות עד סביבות 10 לחודש.

בזמן זה האפיק ממערב לנו יחתך(כבר רואים מגמה זו) ואז תנועתו של עיקר האפיק תהיה מהירה מאוד ממערב למזרח.

ב10.2 עיקר האפיק ישפיע על אזור איטליה ויוון וישעט לעברנו .האפיק צפוי להיות קר והתחזית שלי מדברת על כך שיהיה בן יותר מגל אחד.

כשאני מזכיר אפיק קר אני מכוון לאפיק בעל פוטנציאל לשלג בהרים כאשר זרימות קרות מאוד בכל המפלסים מלוות אותו מצפון.

כאן אני מסייג את דברי.מכיוון שהזכרתי שבסבירות גבוהה האפיק יהיה בן יותר מגל אחד יתכן שהקור הכבד לא יגיע בגל הראשון אלא בגל שלאחריו אך עדיין התחזית נשארת למערכת שלג שתגלוש לעברנו בין עוד לפני ה14 לחודש,כלומר בין 9-14 לחודש זה.המשכה של מערכת זו תהיה בין 20-24 לחודש ועוד מערכת נוספת כתוצאה משקע רום קר בתפר בין החודשים.

יש לציין את התסבוכת בעיבוד הנתונים הקיימים והאחרונה גם מקשה על שאר המודלים לומר את הדברים החותכים וזאת עקב כך שבמרחקים לא גדולים ישנם מערכות בעלות אופי שונה וקיצוני האחת מהשניה.

דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון הוא שגרעין הקור האמיתי איננו נמצא במזרח אירופה אלא דווקא במערבה וזה רומז לנו על מרץ גשום מהרגיל אך אליו נגיע בהמשך.

בכל אופן עד ל10 לפברואר יבש וחם יחסית,ומתאריך זה הסינופטיקה משתנה ונקבל מס מערכות.מה עוד לא כתבתי?תהנו ,והעיקר להיצמד לתחזית אחת.שבת שלום לכולם

Macleod

New member
אתה רוצה להגיד ששקע רום שניתק מתזרים של אוויר פולארי

יכול להתעצם מבחינת עוצמתו, והאוויר הקר שבמרכזו?
&nbsp
בוא תסביר בבקשה.

ariecohen34

New member
אני לא הכתובת ההודעה שרצה בווצאפ ככה שאני לא באמת

יודע מי עומד מאחורי הפרסום הנ"ל

למעלה