התחזית שלי לבחירות הקרובות

התחזית שלי לבחירות הקרובות

כידוע,אחוז החסימה ככל הנראה יעלה ל 4 אחוז לפחות. מה שאומר שמפלגות רבות תצתרכנה להתאחד כדי שיהיה להן זכות קיום. מפלגת העבודה תתאחד עם מרצ, ויצטרפו אליהם גם חלק מאנשי חד"ש(בעיקר יוצאי מק"י) לדעתי בגלל חילוקי הדעות ב'קדימה', לא יהיה מנוס, ויהיה פילוג. לאחרונה שמענו ששמעון פרס מתנגד נחרצות לצירופו של ליברמן, בעוד שאולמרט רוצה בכך. כך שאני מעריך שההבדלים הגדולים בדעותיהם של חברי המפלגה יגרמו לפילוג כי לא תהיה הסכמה על החלטות אלמנטריות. כך שהפלג הנוטה יותר לשמאל בראשות שמעון פרס יקים מפלגה חדשה שתהיה ימנית למפלגת העבודה אך שמאלית ל'קדימה'. למפלגתו של פרס יצטרפו גם חברים רבים כדוגמת מתן וילנאי ופואד בן אליעזר שירגישו שהם כבר לא שייכים למפלגה שפנתה שמאלה ומתמקדת בעיקר בעניינים חברתיים. ל'קדימה' יצטרפו פלג מהליכוד בראשות סילבן שלום,ופלג מתון מ'ישראל ביתנו'. הליכוד יתאחד עם האיחוד הלאומי ועם מרבית 'ישראל ביתנו', לדעתי מי שיתפוס את ההנהגה שם הוא ליברמן, שנחשב כיום כיותר פופולרי מנתניהו. ב'קדימה', אני מעריך שהאיש החזק יהיה דווקא משה קצב, שלפי מה ששמעתי הוא מעוניין לחזור לפוליטיקה בתום תפקידו כנשיא. אני מעריך שמספר 2 במפלגתו של פרס יהיה אהוד ברק. גם הגימלאים יתפרקו ויתפזרו בין המפלגות השונות. בעיקר בזו של פרס וב'קדימה'. בל"ד רע"ם ורוב חברי חד"ש יתאחדו למפלגה ערבית אחת. ש"ס ויהדות התורה ישארו ללא שינוי לדעתי. כך שתהיינה 4 מפלגות גדולות שיקבלו מספר קולות דומה, ויהיה קשה להרכיב ממשלה. מפלגת העבודה(שמאל), מפלגתו של פרס( מרכז-שמאל), קדימה(מרכז-ימין) והליכוד(ימין) בכל אופן, גם אם ההערכות הללו לא תתממשנה, אין ספק שאם אחוז החסימה יעלה לאחוז כל כך גבוה, לא יהיה יותר מקום למפלגות סקטוריליות והמפלגות תצטרכנה לפנות לקהל הטרוגני יותר. תהיה כאן פגיעה בדמוקרטיה, ולכן אני לא בטוח אם העלאת אחוז החסימה הוא צעד מבורך במדינה עם כל כך הרבה מגזרים כמו אצלנו.

ניתוח פוליטי בגרוש

למי ידוע שאחוז החסימה יעלה ל- 4%? הכנסת ה- 17 עוד לא התכנסה, ואתה מקבל דבר כזה כמובן מאליו? מישהו חושב ששמעון פרס בן ה- 83 יקים מפלגה חדשה לבדו, אחרי שניסיון החיים מעיד שהוא מפסידן בלתי נלאה? מישהו בכלל יצביע לרודף השררה הזה? איך עזמי בשארה הנוצרי (בל"ד) יתאחד עם איברהים צרצור מהתנועה האיסלאמית (רע"מ)?? זהו פורום מפלגת הירוקים, לא פורום אקטואליה, והניתוח שלך לא שווה את הזמן שהשקעת בו.

בפוליטיקה המציאות עולה על הדמיון

עמית, בו נחזור 3 שנים אחורה, אם מישהו היה אומר לך באפריל 2003 ששינוי תימחק, עמיר פרץ שזכה ל3 מנדטים יעמוד בראש העבודה ויהיה שר ביטחון, שרון יפרק את הליכוד ואולמרט שהיה מקום 32 ברשימה יהיה ראש ממשלה, שקובצת גימלאיים אנונימית תזכה ל7 מנטדים ושליברמן יזכה ל11 מנטדים הייתה אומר שזו תחזית הזויה, לא? החצי שנה האחרונה הראתה שהפוליטיקה הישראלית היא דינמית ביותר וכל תחזית אפשרי שתתממש... תודה, דרור

fa1afel

New member
תגיד לי לקחת פטריה!?../images/Emo2.gif

1. קודם כל, כל הניתוח הפוליטי שעשית הוא הזוי לגמרי ומעיד על דמיון עשיר ואופי מ-א-ד ילדותי... 2. אתה באמת חי בסרט שפרס בגיל 86(או אפילו בגילו עכשיו - 82...) יכול להקים סביבו מפלגה חדשה שתהווה כוח פוליטי חדש בסביבה המדינית של היום... במיוחד לאור העובדה שהוא לוזר בלתי נלאה... וגם לאחר המקרה של שרון שמעמיד בספק מועמד כלכך מבוגר לתפקיד חבר כנסת... אם אתה קורא בעיתונים של היום... אפילו מועמדותו לנשיא מועלת בספק... אז להיות ראש מפלגה גדולה שתכנס לכנסת עם יותר מ-4 אחוזים מהקולות הזוי לגמרי... 3. כתבת שיש הבדלים מספיק תהומיים בפוליטיקה הישראלית כדי ליצור ארבע גושים פוליטיים. אז אתה חי בסרט... אם ראית את קמפיין הבחירות האחרון אנשי מפלגת העבודה טענו שיש להם את אותו קמפיין פוליטי כמו קדימה וההבדל הוא ביוזמה הכלכלית ואילו חלק מהפלמנטרים של מרץ טענו אותו דבר כלפי העבודה... כמוכן גוש סילבן בליכוד(שמחזיק בעמדות המפתח היום מחזיק באותן דעות פוליטיות כמו קדימה...), כלומר ימין שמאל והמרכז של היום מחזיקים כולם באותה השקפה פוליטית, פחות או יותר... וישנם הבדלים סמנטיים בנושא הכלכלי ובנימת הגישה כלפי הפלשתנאים. (כן חרם כלכלי לא חרם כלכלי וכו'...). 4. מפלגות נישה כמו ש"ס, יהדות התורה, ישראל בעלייה והגימלאים... הן בדיוק המפלגות שמהוות עוקץ בדמוקרטיה הישראלית... סוחטות את הציבור הרחב למען הטבות נקודתיות שאינן חלק מהאינטרס הרחב ונקפות ע"י מיעוט הציבור... החלטות צריכות לעשות ע"י המסות הגדולות של העם ולא ע"י המיעוט המיוצג ע"י מספר מועט של חברי כנסת... אני מאמין שמהלך הרבה יותר אפקטיבי הוא ליצור תמורות ושינויים במפלגות הגדולות, רק כך מהלך פוליטי יכול לקבל לגיטמציה פוליטית ולהשאר לאורך שנים רבות... מפלגה גדולה הרי תיאבק למען השארות החלטותיה בעינן ולא תדאג לאינטרס של איזו מפלגה קטנה שכבר אינה חלק מהקואלציה... לדוגמא: מה שנעשה היום באירופה, כאשר מפלגתו של טוני בלייר (הלייבור-מקבילתה של העבודה בבריטניה) הצליחה לאשר במדינה הגדולה והיחסית שמרנית לשאר אירופה חוק המאשר חתונת הומיים ולסביות, וכמוכן משלוח סיוע ועזרה הומניטרית יוצאת דופן למדינות אפריקה הנזקקות במסגרת ועידת הפיסגה הכלכלית של הג'י 8 באישור הממשלה הבריטית... לסיכום, זמנן של מפלגות נישה תם, את זה הבינו כבר ברוב מדינות העולם. צריך לעשות איזשהו שינוי התנהלותי גם במדינה שלנו למען מפלגות אילו יעלמו ויאבדו את כוחן... לא יכול להיות שמפלגה כמו ש"ס... וגם הירוקים... תכתיב לציבור שלם איך להתנהג ומה טוב בשבילם... אחד טוען שהדת הפתרון והשני ששיפור הסביבה(פתרון עדיף לטעמי)... ההחלטה בכל אופן, צריכה להתקבל ע"י הציבור הרחב ולא ע"י חבורת אלטיסטים, אם מזרחים ואם דתיים ואם סתם צפוניים, שחושבים שהם יותר טוב מכולם איך המדינה צריכה להראות... הפתרון הוא אך ורק דרך המפלגות הגדולות... רק כך אפשר להשיג לגיטמציה והמשכיות למהלכים פוליטים יוצאי דופן... אני אשמח לקבל תגובה ענינית לנושא זה בפורום מפלגה זאת שלטעמי מאגדת בתוכה מספר רב של אנשים יחסית אינטלגנטים שידעו להגיב על כך... תודה לכם. מחכה לתשובה.

אם לא שמת לב זה הפורום של הירוקים

כך, לפי מה שאתה אומר אין להם זכות קיום. אם אחוז החסימה היה נשאר על 1.5 הם היו נכנסים. לא חבל שכל כך הרבה קולות הלכו לאיבוד? אם מעלים את אחוז החסימה יש להגביל את מספר המתמודדים כדי להקטין את כמות איבוד הקולות. כמו שדרור אמר, הכל יכול לקרות בפוליטיקה שלנו. יש קצת הבדל בין פרס לשרון. שרון הוא בריא ושומר על בריאותו, בנוסף הוא מעוניין לסיים את הקריירה עם טעם טוב, במקום הראשון. הרי כבר אין לו מה להפסיד.

fa1afel

New member
שוב פעם אתה ודרור חיים בסרט רע...

אבל כנראה שאני לא מחדש כלום לחברי הפורום... ו... אחוז החסימה הקודם היה של יותר מ-2 מנדטים... ובטח שלא 1.5... אז תברר את העובדות לפני שאתה פולט אותם ברבים... נכון שזה אינטרנט... ודפי הרשת הרבה יותר סבלניים... אבל גם לי יש גבול....

תברר אתה את העובדות

אחוז החסימה בבחירות 2003 היה 2 מנדטים, 1.5% מהקולות, וזה בלי קשר לשטויות שכתב כותב ההודעה המקורית

fa1afel

New member
בנושא הזה אתה צודק../images/Emo8.gif

אבל התגובה שלי נשארת לגמרי בעינה... רועי מחיפה לא מפסיק לרשום טונות של שטויות, מה נסגר איתו!? שוב פעם, אני מקווה שאתה מסכים אם זה שהפורום לא חייב להציג כל תאוריה מטורפת שעוברת לאיזה משהו בראש תוך כדי חוסר אחיזה במציאות... תודה על התיקון.

טולאי

New member
ניתוח פוליטי פשרני וסקטוריאלי

כתבת:" בל"ד רע"ם ורוב חברי חד"ש יתאחדו למפלגה ערבית אחת." השאלה הנשאלה היא האם לחה"כ עיסאם מח'ול ישנו איזשהו קשר עם חה"כ המיועד השייח' סרסור, דעתי אומרת שלא.

עיסאם מח'ול הוא מזכ"ל מק"י

ולכן לפי התחזית שלי, הוא יצטרף למפלגת העבודה ולא למפלגה הערבית.

למעלה