התחייבות לספקית אינטרנט- שאלה דחופה בבקשה

התחייבות לספקית אינטרנט- שאלה דחופה בבקשה

שלום רב! אני מקווה שאני בפורום הנכון... התחייבתי היום לספקית אינטרנט ולצערי הרב התחרטתי על כך מהר. כבר כעבור כחצי שעה- שעה ביקשתי לבטל את העיניין, מבלי שעשיתי כל שימוש בשירות. לאחר המתנות מורטות עצבים בטלפון, בושרתי כי הדבר אינו אפשרי. האם באמת אין לי שום דרך הולמת לבצע את הניתוק? עלי לציין שגם פניתי לחברת האשראי בשאלה בנושא (החיוב אמור להיות כהוראת קבע בכרטיס) והם מצידם אמרו שבעיקרון אם החיוב לא ירד בחודש הקרוב, הם יוכלו לעצור את התשלומים הבאים. השאלה היא אם לספק לא תהיה הזכות לבוא אלי בטענות בנושא (וסביר להניח שכן...). מה אני עושה?
 
לפי מה שסיפרת

זכותך לבטל את העיסקה. זו עיסקה מרחוק ועיסקה במסמך חסר, לא קיבלת עדיין שום שרות (וגם אם קיבלת, ניתן לחייב אותך על מה שקיבלת. תכתבי מייד מכתב ביטול לספק האינטרנט, תשלחי אותו לספק בדואר רשום. העתק אחד תשלחי לחברת האשראי שלך בפקס, כנספח לבקשת ביטול העיסקה ואת השני תשמרי אצלך. בהצלחה ושנה טובה.
 
פניתי שוב לספק

והם טענו בפני שעפ"י חוק מרגע שהתחייבתי, אינני יכולה לחזור בי... וזאת מכיוון שמדובר בשירות ולא מוצר, ובמקרים כאלו ההתחייבות תמיד נעשית בע"פ. שנה טובה, חג שמח ותודה על העזרה!
 
פני לרשות להגנת הצרכן

סעיף 14 לחוק הגנת הצרכן, התשל"א - 1981 קובע: . עסקה ברוכלות (תיקון: תשמ"ח, תשנ"ח) (א) בעסקה ברוכלות רשאי הצרכן לבטל את ההסכם - (1) במכר - מיום עשיית ההסכם עד ארבעה-עשר ימים מיום מסירת הממכר; (2) בשירות, אם טרם הוחל בנתינתו - תוך ארבעה-עשר ימים מיום עשיית ההסכם. (ב) משבוטל הסכם לפי סעיף קטן (א)(1) יחזיר הרוכל לצרכן את מה שקיבל לפי ההסכם והצרכן יחזיר לרוכל את הטובין, אולם אם חלה הרעה משמעותית במצב הטובין רשאי הרוכל לנכות ממה שקיבל את הסכום שבו פחת ערכם של הטובין. (ג) הוראות סעיף זה לא יחולו על עסקה בטובין פסידים. (ד) השר רשאי לקבוע בתקנות, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, פרטים שרוכל חייב למסור לצרכן. (ה) השר רשאי בצו, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, לקבוע כי הוראות סעיף זה יחולו גם על עסקאות אחרות הנעשות שלא במקום עסק קבוע. שימי לב לסעיף קטן (א) (2) שעוסק בשרות.
 

dino_din

New member
ומה לגבי ההמשך הזה

14ג. עסקת מכר מרחוק (תיקון: תשנ"ח, תשס"ד) (א) בשיווק מרחוק חייב העוסק לגלות לצרכן פרטים אלה לפחות: (1) השם, מספר הזהות והכתובת של העוסק בארץ ובחוץ לארץ; (2) התכונות העיקריות של הנכס או של השירות; (3) מחיר הנכס או השירות ותנאי התשלום האפשריים; (4) מועד ודרך הספקת הנכס או השירות; (5) התקופה שבה ההצעה תהיה בתוקף; (6) פרטים בדבר אחריות לנכס; (7) פרטים בדבר זכות הצרכן לבטל את החוזה בהתאם להוראות סעיף קטן (ג). (ב) בעסקת מכר מרחוק יספק העוסק לצרכן בכתב, בעברית או בשפה שבה נעשתה בפניה לשיווק, לא יאוחר ממועד הספקת הנכס או השירות, מסמך הכולל פרטים אלה: (1) הפרטים האמורים בסעיף קטן (א)(1) ו-(2); (2) מחיר הנכס או השירות ותנאי התשלום החלים על העסקה; (3) האופן שבו יכול הצרכן לממש את זכותו לבטל את העסקה בהתאם להוראות סעיף קטן (ג); (4) שם היצרן וארץ ייצור הנכס; (5) מידע בדבר האחריות לנכס או לשירות; (6) תנאים נוספים החלים על העסקה. (ג) בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל בכתב את העסקה - (1) בנכס - מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר מביניהם; (2) בשירות - בתוך ארבעה עשר ימים מיום עשיית העסקה, ובלבד שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן.
 
למעלה