התחייבות לעבודה

stkachov

New member
התחייבות לעבודה

התחלתי לעבוד במקום מסוים, וחתמתי על חוזה התחייבות ללפחות שנתיים וחצי עבודה. אני לא מצטט עכשיו את תנאי החוזה במדויק(אני אנסה לחפש אותו) אבל בחוזה כתוב שאם אני מתפטר אז אני חייב לשלם קנס של כמה אלפי שקלים למעביד. האם סעיף כזה הוא חוקי בכלל? האם הוא יכול לנכות את הסכום הזה מהשכר העתידי שלי, או שהוא פשוט יכול לתבוע אותי לשלם לו פיצויים במקרה של עזיבה? איזה מקרים בדיוק נחשבים להתפטרות מהעבודה? אם למשל אני חולה תקופה ממושכת או בתדירות גבוהה, ועקב כך המעביד מתחיל לפטר אותי, האם הוא יכול לטעון שלמעשה זו התפטרות שלי או שאם יש לי אישורי מחלה הוא לא יכול לעשות לי כלום? באילו עוד נסיבות המעביד יכול לכאורה לגרום לי לעזוב את העבודה ולשלם לו את הקנס? למשל באם אני לא מספק את התפוקה הנדרשת ממני או אם אני מתחצף אליו, האם בגין דברים אלו הוא רשאי לטעון שזה כמו התפטרות? אגב, העבודה היא בשכר מינימום. תודה מראש על התשובות

stkachov

New member
היי גם לך

אני מנסה אך ללא הועיל. הפורום רדום משהו

amazone

New member
מאיזו סיבה חתמת לשנתיים וחצי?

הם העבירו אותך קורס כלשהו? ההכשרה הייתה בתוך החברה או מחוץ לה? הקנס פוחת עם הזמן או נשאר אותו סכום גם אם אתה עוזב חודש לפני שהחוזה נגמר? בעקרון זה לא חוקי - בניגוד לחוק חופש התעסוקה. כל אדם רשאי לעבוד באיזה מקום שהוא רוצה. עם זאת, במידה ולדוגמא מקום העבודה מימן לך את התואר בבר אילן ואתה בתמורה הסכמת להתחייב לעבוד אצלם שנתיים בתפקיד שאליו הכשירו אותך בבר אילן ואם לא תחזיר להם את הסכום היחסי אותו הם השקיעו בך - שכר הלימוד של האוניברסיטה זה בסדר גמור והם רשאים לעשות זאת. אבל הסכום הזה אמור לרדת באופן יחסי עם הפז"מ - יש פס"דים שתומכים בכך. לעומת זאת, במידה והם העבירו אותך "סדנת מכירות" במסגרת החברה עצמה - לחברה לא היו הוצאות עליך, או יותר נכון הם מחוייבים להוכיח שההוצאות שלהם היו בסדר גודל כזה שנותן להם זכות להחתים אותך על שנתיים וחצי התחייבות ולבקש קנס בסך אלפי שקלים. [גם תקופת הקרור בסיום החוזה אינה חוקית באף מקרה - פגיעה בחוק יסוד חופש התעסוקה]

dudusch

New member
באופן עקרוני

אסור להחתים עובד על התחייבות לעבוד בשל מעבר קורסים והשתלמויות, אלא אם הקורס שאותו עבר העובד מוכר ומעניק יכולות בהן יוכל להשתמש במקומות עבודה אחרים (למשל, קורס תכנות המקנה תעודה, תואר אקדמי וכו'). גם הכשרה של שבועיים אותה עוברים עובדים בתחילת עבודה (למשל בחברות התקשורת) אינה מקנה זכות לדרוש חתימה על התחייבות באיום של הטלת קנס על עזיבה, מאחר והקורס אינו מקנה תואר או תעודה.

למעלה