התחייבות

igalep132

New member
התחייבות

אם אני מתחיל לעבוד, עושה קורס הכשרה של 10 ימים לפני העבודה, וחותם על חוזה עבודה שבו כתוב כי אני מתחייב לשנת עבודה, וכל הפרת חוזה תחייב אותי ב X שקלים אז אני יהיה מחוייב לשלם ?

TheSverd

New member
אבל איך זה יתכן?

מה שחתמת עליו ככה יהיה, לא?אם התחייבת לשלם קנס בחוזה - תצטרך לשלמו. על סמך מה אפשר לבטל כזה חוזה, הרי אתה בעצמך חותם על זה!איך יתכן שבית משפט יפסוק שאתה לא צריך לשלם כלום?

joshh

New member
אז כך...

לא כל חוזה הוא חוקי, אם תחתום בחוזה שאתה צריך להרוג מישהו, אזי זה מחייב אותך להרוג אותו ? ברור שלא, כי להרוג/לרצוח זה נגד החוק, נכון ? זה לא יעשה אותך בסדר או תהרוג מישהו כי חתמת על חוזה ? חוזה חייב לעבוד כמה שלבים: 1. שלא יהיה נוגד את החוק. 2. חוזה במהותו צריך להיות הדדי. אחרת הוא לא חוזה. 3. צריך להעשות בתום לב, שלאף צד לא דופק את השני. אז מה יש לנו: חוזה שנוגד את החוק -
חוזה שהוא לא הדדי -
חוזה שנכתב שלא בתום לב -
בבקשה, אין לך חוזה חוקי, בהמ"ש יכול לפסול אותו. joshua

TheSverd

New member
תגיד באיזה אתר אתה קורא את החוקים?

אני לוקח מ http://www.hilan.co.il/Moked_Yeda_Lesachar/Lawsgroup.asp?no=2 אם אתה מכיר משהו יותר טוב אשמח אם תשים לי לינק :)

igalep132

New member
אני מבולבל..........

אז מחייב או לא ? כל אחד אומר משהו אחר

dobhy46

New member
תראה חמוד

החוזה שאתה חתום עליו או עומד לחתום עליו מבחינת בית דין לעבודה לא חוזה אמין, אם עברת את הקורס החברה מחייבת אתך לעבוד שנה באים תעבוד שנה ו+ יום אחד אתה לא אמור לשלם את הכסף של הקורס ככנס.

igalep132

New member
כן, אבל

אם אני חותם על חוזה עבודה בתום ההכשרה, שבו אני מתחייב לעבוד שנה שלמה מרגע סיום הקורס, ולאחר 7 חודשי עבודה אני מחליט לעזוב את העבודה כי אני מתחיל ללמוד/עובר דירה/הציעו לי עבודה עם שכר גבוה יותר או כל מני סיבות אחרות. אז המעסיק(חברת שמירה/כוח אדם) יכולים לדרוש ממני לשלם קנס ? נניח של 400 שקל על כל חודש שחסר לי לשנה ? או בכלל של סכומים אחרים?

dobhy46

New member
תראה

אני מכיר כמה מקרים. היו מאבטחים שעברו קורס אבטחה ועבדו 4 ואפילו 5 שנים ואחרי 5 שנות עבודה הורידו להםאת עלות הקורס. כמובן זה לא חוקי ולא מוסרי בגלל הדברים האילו קמה אמיל לתת תשובות ומעשים כנגד כל חברה בשוק

joshh

New member
צר לי אבל אתה באמת מבלבל.

עם הקורס הוא אחיד גדודי, כלומר, קורס שנועד לשרת אותך ולא רק את המעסיק. אזי רק אז המעסיק יכול לדרוש ממך את עלות הקורס. אבל עם הקורס לא נועדה לשרת אותך, דהיינו, אין לך מה לעשות עם הקורס הזה מעבר לעבודה, אזי המעביד לא יכול לדרוש ממך את הכסף כי הוא זה שביקש ממך לעבור והקורס משרת אך ורק את המעסיק. לכך הוא יכול לקחת ממך את הכסף אך לא האופן חוקי. joshua

dobhy46

New member
גוש היקר

תראה הרבה אנשים עברו קורס אבטחה , אם היינו מקבלים את התעודה של הקורס דהיינו התעודה יושבת בארנק שלך כן אני מסכים. אך בעלי החברות לא מנפקים לך תעודה הם שומרים זאת לעצמם , אז אין שום סיבה שאתה צריך לשלם.

תראו אני רואה את זה אחרת

אני מתנדב מעל 6 שנים במשטרת ראשון לציון ומאחב יפת"ח בת"א. הקורס הירי ההכשרה שהעברתי זה לימד אותי עוד יותר על הנשק קרבין- במשטרה נותנים לך 10 כדור תירה והלאה.בחברה שמירה ובמטווחים מלמדים אותך על הנשק על תפעול מעצורים יצא לי לראות נשקים של מאבטחים אחרים בכל מני חברות ויצא לנו לדבר ותאמינו לי נשקים על הפנים לא העבירו להם ניקוי כבר כמה חודשים. אצלי אין דבר כזה כל טיול אחרי שעברתי בשטח אני מגיע הביתה מנקה את הנשק שלי חוטר שמן מבריק אותו כולל גם האקדח (לקחתי חוטר של יריחו מהתחנה)מצחצח אותו שיהיה חדשה כמו שהחברה מסרה לי אותו הם יקבלו אותו ככה נקי ודנדש. כולל עזרה ראשונה עברתי קורס 44+60 שככה אני מכיר את החומר ואני עובד ע"פ מה למדתי. זיוודתי את כל הציוד אצלי הכל יש לי תיק עם כל מה שצריך להיות. שאני עושה משהו אני עושה את זה מכול הלב כמה שאני יכול אני נותן את כל כולי. גם נפלתי על חברה שממש מעריכים אותי ונותנים בי את כל התמיכה יש אוירה משפחתית.אני מקווה ומאחל לעצמי שאני אמשיך לעבוד עוד הרבה זמן עם החבר'ה האלו. אני עובד כבר כמה חודשים טובים אבל זה שווה הכל האוירה עושה הכל. גם חבר'ה באותו ראש. חוצמיזה דאגתי לקמבן את עצמי ימין ומשמאל בציוד תחמושת וכדומה. לגמי מה שכתבו על החברה כל הבולשיט זה סיפור מצוץ מהאצבע של עובד שמנסה לדפוק את החברה כמה פעמים וזה לא במיוחד עזר לו.

igalep132

New member
איפה אתה עובד ?

תגיד לי אני גם אלך לעבוד שם.... בחברה "שלי" הקראבין נראה כמו הצרות שלי ואני לא יודע מתי באמת ניקו אותו פעם אחרונה בחברה, הקורס קס"תח/מע"ר של 44 שעות קוצר ל 32 (כי היינו קבוצה קטנה ואיכותית) וכו' וכו' וכו'.... גם בחברה שלך מחייבים אותך לשלם על המטווח וקורס מע"ר קסתח ? כי אצלי כן

אני עובד במ-ק קופי אבטחה

היחידה לאבטחת טיולים. כפי שציינתי אני גם מתנדב במשטרת ראשל"צ ובמרחב יפתח אז דאגתי לעצמי לכל הדברים ואני דואג לנשקים שלי שיהיו נקיים ומדוגמים -אין אצלי דבר כזה נשק לא נקי. לגבי שאלותך וואלה אני כבר לא זוכר. איזה חברה אתה עובד?

למעלה