התחייבות

מצב
הנושא נעול.

orlov

New member
התחייבות

התחייבות
שלום, אני בקרוב מתחילה לעבוד בעבודה שחלק מהדרישות שלה הוא לחתום על התחייבות לשנה. במידה ואני עוזבת לפני הזמן אני צריכה לשלם קנס של 400 ש"ח על כל חודש שלא עבדתי!!! האם זה חוקי? יש דרך לעקוף את זה? במידה שאני גורמת לפיטוריי (איחורים, אי הגעה, התרשלות בתפקיד) האם הם עדיין יכולים לקנוס אותי?

כעיקרון, זה חוקי, בפרט אם את עומדת

התחייבות
שלום, אני בקרוב מתחילה לעבוד בעבודה שחלק מהדרישות שלה הוא לחתום על התחייבות לשנה. במידה ואני עוזבת לפני הזמן אני צריכה לשלם קנס של 400 ש"ח על כל חודש שלא עבדתי!!! האם זה חוקי? יש דרך לעקוף את זה? במידה שאני גורמת לפיטוריי (איחורים, אי הגעה, התרשלות בתפקיד) האם הם עדיין יכולים לקנוס אותי?
כעיקרון, זה חוקי, בפרט אם את עומדת
לעבור הכשרה כלשהיא לטובת התפקיד. תוכלי לנהל עם מקום העבודה משא ומתן ולנסות להקטין את הנזק. אם את מפוטרת, ולא חתמת על כך שגם במקרה של פיטורים תחויבי, הרי שהם לא יכולים לנכות לך את ההתחיבות הזו.

שיר ורד

New member
שאלות

התחייבות
שאלות
בגין מה ההתחיבות? האם תועסקי דרך חברת כח אדם?

orlov

New member
תשובה. ושאלה

שאלות
בגין מה ההתחיבות? האם תועסקי דרך חברת כח אדם?
תשובה. ושאלה
ההתחייבות היא בשל הכשרה של 10 ימים לפני התחלת העבודה. זו חברת אבטחה קבלנית בנתב"ג. האם זה הגיוני לדרוש 400!! ש"ח על כל חודש שלא עבדתי? דבר נוסף, האם זה חוקי לקנוס עובד על איחורים, אי הודעה בזמן על אי הגעה וכד'?

כן, לצערי, הנ"ל חוקי.

תשובה. ושאלה
ההתחייבות היא בשל הכשרה של 10 ימים לפני התחלת העבודה. זו חברת אבטחה קבלנית בנתב"ג. האם זה הגיוני לדרוש 400!! ש"ח על כל חודש שלא עבדתי? דבר נוסף, האם זה חוקי לקנוס עובד על איחורים, אי הודעה בזמן על אי הגעה וכד'?
כן, לצערי, הנ"ל חוקי.
לגבי גובה הקנס - אם תחליט לסיים העסקתך בטרם חלוף שנה ויקבע כי עליך לשלם את הקנס הנ"ל, תוכל לתבוע את המעסיק בביה"ד לגבי גובה הקנס. שים לב - חתימה שלך על הסכם כזה - מחייבת אותך וזה בהחלט יקשה על ביה"ד לפסוק לטובתך. לגבי שאר מיני הקנסות - מצרפת לך קישור לכתבה בנושא.

orlov

New member
תודה רבה

כן, לצערי, הנ"ל חוקי.
לגבי גובה הקנס - אם תחליט לסיים העסקתך בטרם חלוף שנה ויקבע כי עליך לשלם את הקנס הנ"ל, תוכל לתבוע את המעסיק בביה"ד לגבי גובה הקנס. שים לב - חתימה שלך על הסכם כזה - מחייבת אותך וזה בהחלט יקשה על ביה"ד לפסוק לטובתך. לגבי שאר מיני הקנסות - מצרפת לך קישור לכתבה בנושא.
תודה רבה

שיר ורד

New member
תקופת הכשרה

תשובה. ושאלה
תקופת הכשרה
אם תצליחי להוכיח שאת עובדת של חברת כ"א (ולא חברה קבלנית), יחולו עליך הזכויות המיוחדות לעובדי חברה קבלנית, כולל למשל שהאכשרה צריכה הלהיות מלווה בתעודה מוכרת, ותקופת המחויבות לעבודה לא תעלה על 4 חודשים. לא תמיד קל להבדיל בין עובדי חברה קבלנית לעובדי חברת כח אדם. אך ישנם הבדלים שיכולים לעזור בזיהוי מצבך. אם רואיינת גם על ידי עובדי נתב"ג לפני קבלתך לעבודה, או שאת מקבלת הוראות עבודה שוטפות, או שיבוצי עבודה מרשות שדות התעופה, יתכן ואת נחשבת כעובדת חברת כח אדם ולא כעובדת חברה קבלנית. מעבר לכך, במקרה של תביעה לבין הדין לעבודה, תוכלי לטעון שתשלום של 4800 להכשרה של 10 ימים לתפקיד מאבטח זה תשלום מופרז, העולה על ההשקעה בהכשרתך ולכן יש להקטינו לסכום סביר יותר ובהתאם לכך , לטעון שהתשלום בגין כל חודש יהיה נמוך יותר, או אפילו לטעון שאם שווי ההדרכה הוא למשל 2000 שח ובכל חודש "מוחזר" שווי של 400 שח, הרי אחרי 5 חודשים הוחזר כל השווי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה