התחלה חדשה

התחלה חדשה ../images/Emo140.gif

ההתרגשות
, החששות
, ההתלבטויות
- הכל מתחיל/נגמר היום ביום הראשון ללימודים. הפעם אני מתחילה אותו לא בתור תלמידה, אלא דווקא בתור מורה ולכן החששות והפחדים יותר גדולים אבל נעבור גם את זה. אני הופכת להיות מורה לכיתה ב' לחודש וחצי, מחליפה מורה שנמצאת בחופשת לידה. איך אתם מתמודדים עם הפחדים והחששות של התחלות חדשות

קודם כל מזל טוב ../images/Emo65.gif

אני בדיוק לפני ההתחלה החדשה. איך מתמודדת? בינתיים קצת מדחיקה, וקצת מנסה להיות פעילה, כדי לא לתת לפחד להשתלט.

ניאו30

New member
ואי,../images/Emo49.gif נסיכה קסומה ../images/Emo65.gif

זה מאוד טבעי,שירי,לא צריך להתנגד לתחושות האלו. הפחדים זה מין "פירוש"(מעוות לפעמים) שאנחנו נותנים למציאות מנקודת מבטנו,ולאור העבר שלנו.הכי חשוב לדעתי לא לתת לפחדים האלו לצאת מהתחום הפרופורציוני. נכון שהם ילדים,אבל הם גם בני אדם.גם להם יש פחדים וגם הם חוששים מהמורה החדשה שלהם.בטח שיכירו אותה הם ישמחו ש"נפלו" על מישהי כמוך! זה בתאוריה הכל,אבל כשמגיעים לשטח לא תמיד זה עוזר ולכן אולי מה שדרוש במקרה כזה זה "שבירת קרח",לעשות משהו שילהיב אותם,איזה משחק או חידון או פעילות בתנועה.זה מה שיפה אצל ילדים,בהתחלה הם מאוד יבחנו אותך בביקורתיות,אבל ככל שהקרח בינכם ישבר,האווירה תהיה קלילה יותר,החששות יתפוגגו לאט לאט והלימוד יהיה קל יותר. אם אנחנו ביום הראשון,אז אולי איזה משחק עם שמות.פתקים ושמות,או אולי להסתדר לפני אותיות ראשונות,או להסתדר בקבוצות של אותיות(למשל כל אלו ששם משפחתם מתחיל ב-א עד ה,ו עד י והלאה) ועל כל קבוצה למצוא כמה שיותר מילים שמתחילות באותן אותיות,אולי מילים רק של דברים שנמצאים בתוך הכיתה. רגע,בכלל שכחתי לשאול אותך-את מורה למשהו ספציפי או מורה-מחנכת כללית? כי אם את למשהו ספציפי אז מומלץ,אם כי לא מחייב,לעשות את שבירת הקרח דרך נושאים הקשורים לאותו תחום ספציפי. ולגביי איך אני מתמודד עם התחלות חדשות-אני מתמקד במה שיש ולא במה שאין, ביצרונות שלי ולא בחסרונות,ובעיקר אומר לעצמי "מה המקסימום שיכול לקרות?" ואז לאחר מכן אומר "אה,זה הכל?אז זה לא כזה נורא...".נראה לי שזה גם יתאים לסיטואציה שלך היום.בהקשר הזה אולי גם חשוב להגיד לעצמך- אל תנסי לשחק איתם משחקים(משחקים כן! אבל לא "משחקים",את מבינה למה אני מתכוון,נכון?...כמו לנסות ביום אחד לקנות את ליבם),תהיי אמיתית ו"עצמך", את לא צריכה להקשר אליהם כבר היום,גם זה תהליך של אמון שנבנה,והשלב הראשוני ביצירת אמון היא אמיתיות וכנות. אולי אפילו תשקלי לשתף אותם בחששות שלך,תגידי להם שאת חדשה(זה לא בושה את יודעת) ואולי אפילו לבקש מהם שיעזרו לך כי זה לא דבר קל בשבילך. אה,ושיהיה המון בהצלחה|
,ומקווה שתחזרי לכאן לספר איך היה...

BellA עלמה

New member
מזל טוב

גם אני בתקופה של התחלות חדשות(עבודה + לימודים) איך מתמודדת? נותנת לעצמי חיזוקים שיהיה בסדר מנסה להשאר פעילה ומנסה פשוט לתרגל נשימות עמוקות שהפחד מתחיל לבעבע.

turbulent

New member
התחלות חדשות

התחלות חדשות זה ממש מבאס, אבל גם התחלות ישנות. מה יותר קשה? לי קשה יותר לחזור ללימודים מאשר להתחיל לימודים במקום חדש. אני בעיקר לא מתמודדת, אני מדחיקה.
לפחות עד סוף אוקטובר כשנחזור ללמוד.

thankful

New member
את לומדת בפתוחה

במקרה ? בפתוחה הסמסטר אכן מתחיל בסוף אוקטובר . דרך אגב , התאהבתי ב "הוצאות לשון" האלה ... ליאור .

reedgreenwhait

New member
אני לא מתמודדת...

אני עושה את מה שאני צריכה לעשות, כאילו שאין שום ברירה אחרת. היום הראשון בי"ב היה מחורבן, אני רגילה לימי ביצפר מחורבנים...השאלה היא האם זה שאני רגילה לזה מקל על החששות והפחדים או מחמיר אותם (ואני לא מתכוונת רק ליום הראשון...)..הממם... וסליחה על השימוש במילה מחורבן...יש לי אוצר מילים דל ולא יפה במיוחד :/

את בכלל די רגילה למצב שלך

מצד אחד לא נראה שאת רוצה לשנות אותו. מצד שני את מתלוננת הרבה על מצבך, אז כנראה שכן אכפת לך ומתסכל אותך. אגב, לא חושבת שההרגל מקל על הפחדים. אם זה היה נכון, אז אפשר היה להגיע למצב נינוח בתוך דיכאון/ צרה/ בעיה, וזה לא מה שקורה. כלומר, לקפוא על השמרים ולא לנסות לשנות מצב לא מוצלח, לא מקטין את הפחד ו/או המתח.

למעלה