התחלה של סיפור

mishel s

New member
התחלה של סיפור

רציתי לסיים את הסיפור ורק אז להציגו, אבל קצת נתקעתי. גם יש לי סיבוך בעלילה שאני צריך למצוא לו פיתרון וגם אין לי חשק לכתוב (אני מקווה שזה יעבור מהר...). בכל מקרה, אני מתכוון להמשיך את הסיפור הזה. אה כן, אני מישל, שלום לכולם! :) ההתחלה: מפציץ B-29 המכונה "אנולה גיי" המריא מהאי טיניין שבמערב האוקיינוס השקט בשעת בוקר מוקדמת. הוא נשא עמו צוות של אחד עשר חיילים, בפיקודו של קולונל פול טיבטס, ואת הפצצה האטומית המבצעית הראשונה בתולדות ההיסטוריה, "ילד קטן". עוד דקות מספר והעיר הירושימה שביפן תיהרס כליל באמצעות פצצה אחת – הנשק בעל העוצמה הרבה ביותר שידע העולם מימיו. כל זה לא הפר את שלוות הבוקר בעיירה הקטנה סילוורלייק שבמרכז ארצות הברית. ג'ואי עמד לסיים את מסלול חלוקת העיתונים שלו, הדוור העמיס שקי דואר לרכבו, הורים מיהרו לעבודה וילדים בחופש נהנו משינה ארוכה. אבל אן סטיוארט לא יכלה להרשות לעצמה שינה ארוכה, היום היה לה "חצי יום הולדת" – היא הייתה בת שש וחצי, בדיוק. היא מיהרה לקום ולהתלבש ואז גילתה בלון צהוב קשור למשענת הכיסא בחדרה. היא הביטה לרגע בבלון ומיד התלבשה בבגדים מתאימים. לבסוף לקחה את הבלון ורצה החוצה לחגוג את המאורע שקורה רק פעם בשנה יחד עם בנם של השכנים, איאן. אין פלא שאן ואיאן הפכו לחברים הכי טובים. הם גרו בשכנות מאז שנולדו. איאן היה בן יחיד וכך גם אן. הם לא למדו יחד כיוון שהיה גדול ממנה כמעט בשנה, אבל דאגו לבלות את כל אחר הצהריים יחדיו. הם היו טובלים באגם, מתנדנדים בנדנדות העץ ומטיילים בשדות הפרחים הפראיים. כאשר היה משעמם לו הוא היה קורא לה וכאשר היה משעמם לה היא הייתה קוראת לו. הפעם הם שיחקו בבית הקברות הישן. טל כיסה את המצבות הישנות וצל העצים היה מעודן. יחד עם הרוח הקלילה, היה זה בוקר מושלם למשחקים. הם רצו בין המצבות, קטפו פרחים וחיפשו חרקים. "אן, תראי, מצאתי חילזון!" קרא בשמחה איאן וירד על ברכיו אל מול המצבה. אן מיהרה להגיע למקום ולהתיישב לצד איאן. "זה לא חילזון, זה שבלול", היא אמרה. "מה פתאום שבלול, זה חילזון", השיב איאן וניסה להרים אותו. "אם זה חילזון", שאלה, "אז מה זה שבלול?" "את שבלול" אמר איאן ואיים לקרב את החילזון לחולצתה של אן. "איכס, די!", אן קמה בפתאומיות ואיבדה את האחיזה בבלון הצהוב שהתרומם ועף השמיימה. "אתה שבלול!" היא צעקה בבכי ורצה הרחק מאיאן. איאן לא התכוון להעיף לה את הבלון. הוא הביט בה מתרחקת בבכי. מאוחר יותר הוא יביא לה פרח צהוב במקום הבלון הצהוב והיא תסלח לו.

murmur

New member
זה טעון בפוטנציאל אבל לא מנוצל

הפסקת לפני שהסיפור מתחיל, חבל... השיחה של הילדים הקטנים מצויינת וככה גם הפתיחה (שלוקח קצת זמן להבין אותה אבל היא מעבירה את האווירה טוב). בעיה קטנה, ההפצצה על הירושמה הייתה בעקבות פרל הרבור כמדומני, וגררה את הצטרפות ארה"ב למלחה"ע השניה. איך אפש רלהגיד שזה לא השפיע על אך אחד. תארי לעצמך שאת גרה בארה"ב בשנות ה40 ופתאום מתרחשת הפצצה על פרל הרבור, משום מקום... איך את אומרת שזה לא הפר את השקט?

murmur

New member
ועוד דבר קטן

ילדים בני שש בבית קברות? ממתי? אני לא אוהב להכנס לבתי קברות ואני כבר לא בן 6...

mishel s

New member
ראשית כל

אני אתקן טעות קטנה שלך שרבים ברשת טועים בה. אני זכר. שנית, מצטער שבילבלתי אותך, זה לא סיפור שלם, זאת רק פתיחה לסיפור שאני עובד עליו. החלטתי לפרסם את הפתיחה כי קצת נתקעתי וקצת איבדתי חשק לכתוב וחשבתי שאולי תגובות יעזרו לי (לפחות בקטע של החשק - זה עבד :)). עכשיו לנושא הירושימה. ההפצצה על הירושימה לא התחילה את המלחמה אלא סיימה את המלחמה. אחרי ההפצצה של הירושימה ונגאסקי היפנים נכנעו. אז השאלה עכשיו היא האם ילד וילדה בני שבע ושש ממרכז ארצות הברית אמורים לחשוב על דברים כאלו, או לדעת אותם בכלל? בקשר לשלווה שבה העיירה הייתה, הכוונה הייתה לא למצב הכללי אלא לשלוות הבוקר, רציתי להראות את הניגוד בין המתח ששרר באוויר מעל להירושימה רגע לפני ההפצצה לבין השלווה ששררה בעיירה הקטנה שכלל לא הייתה מרגישה את המלחמה אם לא היה רדיו ועיתונים למשל. אני בטוח שגם אחרי פרל הרבור היו מקומות בארצות הברית שהשלווה עדיין שלטה בהם. כמו שעניתי לריו, אני אאבק בעצמי עם כל הבעיות בעלילה ואנסה לסיים את זה ואז להציג את זה שוב.

Rivendell

New member
תראה, זה כתוב מאוד יפה,

אבל עדיין לא קרה כלום. מה חשבת לעשות בהמשך? יש איזה רעיון שאתה רוצה להעביר? ודווקא מאוד הגיוני שילדים ישחקו בבית קברות ישן. בתי קברות ישנים הם בד"כ מקומות מסתוריים קצת ומעניינים, אטרקציה אמיתית לכל ילד. מה גם שבמשך שעות היום הם לא מפחידים. ואפשר אפילו להאמין שעל אן המלחמה עוד לא השפיעה - היא בת שש, ואם אף אחד שמוכר לה לא היה בפרל הארבור, ייתכן בהחלט שזה חולף מעליה. כלומר, סביר שהיא שמעה משהו, אבל יכול גם להיות שההורים שלה מגוננים עליה ממידע כזה.

mishel s

New member
אחלה

כמובן שיש רעיון שאני רוצה להעביר. אבל אני לא יכול לגלות אותו עדיין כדי לא להרוס את הסיפור. בית הקברות, כמו שאמרת, הוא באמת לא מקום מפחיד כל כך, במיוחד ביום כזה, במיוחד בעיירה שלווה כזאת. המלחמה בהלט לא הגיע לאן וגם לא לאיאן. בהמשך הסיפור אן ואיאן גדלים, ההסטוריה לאחר מלחמת העולם השניה מקבלת תפנית להיסטוריה חלופית, שממנה נובעים כל מיני דברים שקשורים לאיאן. כנראה לא הייתי ברור, הקטע הזה הוא רק התחלה לסיפור, הוא לא סיפור שלם. מצטער שבלבלתי. אני אחשוב קצת על הבעיות שמציקות לי בעלילה, אסיים לכתוב את הסיפור ואציג אותו מחדש.

Rivendell

New member
אני מחכה לזה ../images/Emo13.gif

אפילו בקוצר רוח! ההתחלה באמת יפה. עכשיו מעניין אותי לאן תיקח את זה הלאה.

למעלה