התחלה

drago3

New member
התחלה

שלום לכולם, אני חדשה כאן. בני בן שלוש אובחן לפני שבוע על הספקטרום האוטיזם. האבחון נעשה במסגרת מכון להתפתחות הילד והומלץ לנו לשלבו בגן תקשורת בשנה הבאה. בנתים הם המליצו על טיפולים של קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק ופסיכולוגית. כל הטיפולים האלו הוא אמור לקבל ביום מרוכז אחד במכון. לעומת זאת הגננת (כרגע נימצא בגן פרטי והגננת היא זו שהפנתה אותנו לאבחון) ממליצה על תוכנית aba.
הרופא בטיפת חלב המליצה על לפנות לשיטת מפנה.
השאלה העיקרית שלי אך מחליטים למי להקשיב?
ולא פחות חשוב מתי יוצאים מהלם.

SMADAR55

New member
ברוכה הבאה לפורום

אחרי אבחון מרגישים מאוד מבולבלים. מתחילים לקרוא באינטרנט וככל שקוראים מרגישים עוד יותר מבולבלים. כך לפחות אני הרגשתי.
חשוב שהילד יקבל טיפולים בגיל הזה. הטיפולים שמציעים לכם כרגע הם המינימום הנדרש ואם אפשר יותר, מה טוב.
שיטת ה- ABA זה בנוסף לטיפולים. הורים רבים בוחרים ביישום תכנית בייתית אחר הצהריים (אחרי המסגרת החינוכית שבה נמצא). יש מסגרות חינוכיות שבהן מיישמים את השיטה במסגרת שעות הלימודים.
יש גם גישות שונות כדוגמת ה- FLOOR TIME (גרינשפאן) או הגישה האינטגרטיבית התפתחותית שלוקחת קצת מכל דבר.
המלצתי- לקרוא, לשמוע וללכת בסוף על האינטואציה.
הייתי מממליצה קודם כל לקבל את הטיפולים המוצעים לכם במסגרת התפתחות הילד. במקביל, חשוב מאוד לקבל החלטה לגבי המסגרת החינוכית לשנת הלמודים הבאה משום שכל הועדות מתכנסות כעת. אם רוצים גן תקשורת צריך ועדת השמה שתקבע את זכאותו של הילד לחינוך מיוחד ובהמשך לשבצו בגן מתאים.
אתם יכולים להחליט על גן תקשורת או שילוב בגן רגיל עם סייעת. יש ילדים על הספקטרום (לרוב בתפקוד גבוה ) שמשתבצים בגן שפתי.
הבן שלי היה באלוטף , בהמשך בגני תקשורת, בהמשך בתכנית "השילוב הבטוח" של אלו"ט בגן חובה רגיל ובהמשך שילוב יחידני.
לגן תקשורת יש יתרונות רבים- צוות מקצועי ומיומן בעבודה עם ילדים על הספקטרום, טיפולים רבים, עבודה איטנסיבית (יום למודים ארוך) ועוד.
לגבי ה"יציאה מההלם" - מציעה לך להירשם לקבוצת תמיכה להורים שילדם אובחן לאחרונה . נפתחות כל הזמן קבוצות חדשות מטעם המרכז למשפחה של אלו"ט, הקבוצות במקומות שונים בארץ. זה מאוד עוזר לפגוש עוד הורים ובהנחיית עובדות סוציאליות/ פסיכולוגיות בעלות נסיון. כמו כן, אם הילד יהיה במסגרת גן תקשורת אתם תקבלו הדרכת הורים.

drago3

New member
תודה רבה

ממש ממש מודה לך על התשובה המפורטת. כרגע הוא נימצא בגן פרטי ואני רוצה להגיש בקשה לגן תקשורת לשנה הבאה. זה מה שהומלץ לנו ע״י מכון להתפתחות הילד.

SMADAR55

New member
שיהיה בהצלחה. כבר עכשיו צריך לטפל בכך- לפני

פסח

אריה127

New member
תשובות

מאוד ממליץ על פתיחת תוכנית ביתית. אנחנו עשינו תוכנית חלקית אחר הצהריים: aba ע"י סטודנטיות וגרישנפאן (DIRׂ) שעשינו בעצמנו.
אם תרצי, אפשר להתייעץ ויש עוד בפורום שעשו כך. בסך הכל הילד שלנו היה בתפקוד מאוד נמוך בגיל 2 והיום בגיל 6.5 הוא מאוד גבוה, כך שיש לאן לקוות ולשאוף. רק שזה (כנראה) לא בא בלא עשייה.
לגבי ההלם - ההתמודדות היא מאוד קשה אבל עשייה ותוצאות כשרואים שהילד מתקדם זה הדבר שהכי מוציא מההלם והכי משמח.
בהצלחה

לאט ובטוח...

שנפל לי האסימון... עוד לפני האבחון ראיתי שחור וחשבתי שהחיים נגמרו.... עם הזמן הבנתי שזה לא כל כך נורא ואפשר לחיות עם זה אפילו באושר... ממליץ לך לחבק ולאהוב את הבן שלך להשקיע ולא לוותר ובטוח שתצליחו יחד. לעינייננו שיטת מפנה ממה שידוע לי זה לילדים עד גיל שנתיים. שיטת aba מאוד ממליץ עליה אצלנו עשתה פלאות. חשוב לארגן צוות איכותי שזה לא פשוט בכלל. האיכות עולה על הכמות. כמו כן ממליץ על גן תקשורת עוד השנה... יש עוד 5 חודשים לסיום השנה בחינוך המיוחד. מנסיון שלי ההתקדמות בהתחלה מאוד מורגשת. כמו כן ממליץ לארגן בזריזות את כל הזכויות. להריץ הכל במקביל. נשמח לשמוע מה ואיך מתקדמים. בהצלחה

לאט ובטוח...

שנפל לי האסימון... עוד לפני האבחון ראיתי שחור וחשבתי שהחיים נגמרו.... עם הזמן הבנתי שזה לא כל כך נורא ואפשר לחיות עם זה אפילו באושר... ממליץ לך לחבק ולאהוב את הבן שלך להשקיע ולא לוותר ובטוח שתצליחו יחד. לעינייננו שיטת מפנה ממה שידוע לי זה לילדים עד גיל שנתיים. שיטת aba מאוד ממליץ עליה אצלנו עשתה פלאות. חשוב לארגן צוות איכותי שזה לא פשוט בכלל. האיכות עולה על הכמות. כמו כן ממליץ על גן תקשורת עוד השנה... יש עוד 5 חודשים לסיום השנה בחינוך המיוחד. מנסיון שלי ההתקדמות בהתחלה מאוד מורגשת. כמו כן ממליץ לארגן בזריזות את כל הזכויות. להריץ הכל במקביל. נשמח לשמוע מה ואיך מתקדמים. בהצלחה

למעלה