התחלות חדשות

התחלות חדשות

הי בנות יקרות

סליחה שלא הספקתי להעלות את השורות האלה ביום האחרון של החופש.
רציתי לברך את כולם בברכת התחלות טובות ובהצלחה בגנים, בבתי הספר ובכל המסגרות החדשות.
לברך את האמהות ששרדו את כל החופש הזה וסוף סוף הוא נגמר... :)

מקווה שהימים הראשונים במסגרות השונות עוברים עליכן בצורה טובה, שהילדים ואתן מתרגלים לכל השינויים החדשים.
למי שחזרה לעבודה ושואבת או לא.. מקווה שאתן מסתגלות לפרידה ומתאקלמות חדש בעבודה.

במסגרת כל ההתחלות החדשות, חיכיתי שהחופש יגמר ותתחיל איזה שהיא שגרה (אמנם ל- 3 שבועות.. אבל גם זה משהו..) -
אשמח לשמוע מכן - איך נראה לכן שאפשר להביא עוד אמהות לפורום שלנו ?
מה הייתן רוצות להוסיף לפורום ? (סתם רעיונות שעולים לי בינתיים מאמרים ? באיזה נושאים ? תמונות ? סרטונים ? )
איזה מומחים הייתן רוצות שנארח פה בפורום ?

ובכלל - מה חסר לכן פה ?

מטית

New member
תודה!

האמת שלא רק שאין לי רעיונות, לאחרונה גיליתי את הקבוצות בפייסבוק ויש שם משהו ממכר...

אני מוכנה להתנדב בשני כובעים

קודם כל, לכתוב את הסיפור הפרטי שלי. אני חושבת שיש הרבה מה ללמוד מהדרך שעשינו, נגה, זהר ואני, ודוקא משום שהיא לא הסתיימה ב happily ever after והנקה מלאה. דוקא משום ששילבנו הכל מהכל.
רוב הסיפורים פה נגמרים עם סוף מושלם כזה, שיכול לעורר תקווה, אבל גם לייאש את מי, שכמוני, לא מגיעה אליו.
שנית, אני מומחית לאובדן, אז אפשר לדבר על אובדן החלום כשהוא קורה...

מצחיק, חשבתי על ההיפך

גם אצלי לא נגמר בהנקה מלאה, ועניין אותי איך עושות את זה אלו שכן מצליחות. איך נראה יום של הנקת תאומים מלאה? אני סקרנית.

אני חושבת שמי מאיתנו שלא הצליחו להגיע להנקה מלאה באמת נוטות פחות לספר את הסיפורים שלנו למרות שגם הם חשובים ומלמדים אותנו להתמודד עם אכזבות בגידול הילדים בשלב מאוד מוקדם.

אני מספרת המון

כי שילבתי שאיבה עם הנקה עם תמ"ל, ותמיד אני אומרת שזה לא חייב להיות הכל או כלום.

kokla2

New member
סופו של שבוע מרגש...

תודה הדר! אין עליך!
מאחלת גם חזרה והתאקלמות מהירה במסגרות החינוכיות השונות והתחלות נפלאות!

אצלנו הקטנים (בני שנה+9) התחילו השבוע ללכת לגן לראשונה.. עד היום היו איתי בבית
ואני מתחילה לעבוד. איזה שינוי מרענן ומרגש!
במהלך היום כשאני איתם יונקים בד"כ מתי שבא להם.. בערך 6-7 פעמים ביממה,
אך כשיהיו בגן זה ירד בערך ל 4 פעמים, לפנות בוקר (בתקווה שנגיע רק לבוקר מתי שהוא:), בוקר,
אחה"צ, לפני השינה.
לשמחתי אני לא צריכה לשאוב וכאלה.. כי הגוף כבר ייסתדר לבד מעצמו.
ההתאקלמות ההדרגתית בגן שהיתה נראית מאד קשה ביומיים הראשונה הופכת ונראית יותר ויותר בסדר בימים הבאים..
היום שיר התחילה ללכת בגן לראשונה ומאז היא רצה
(זוכרות שלפני כחודשיים היינו בפיזיוטרפיה שבקושי עמדה??)
נראה שהגן עושה לה/ם טוב.. למרות החששות הרבים שלי.
עכשיו יש לי שני הולכים, שהולכים לגן
ואני אמא מתרגשת, מופתעת, מבולבלת ומתקשה בשחרור קצת .. הולכת לעבוד!

אז באמת בהצלחה לכולנו בהתחלות החדשות והמרגשות ושיהיו רק בשורות טובות!

הדרי, לגבי שאר שאלותייך בקשר לפורום.. אחשוב על זה יותר
אני חושבת שאישית הייתי שמחה אם הייתה מארחת יועצת שינה שתומכת בהנקה..
לי קשה להוריד את הנקת הלילה ואין לי ממש עם מי להתייעץ בנושא..
(זה ככה בשלוף בעניין)

סופשבוע מקסים לכולם

התחלות חדשות

ואוו קוקלה...
אני לא מאמינה.. הם כבר הולכים לגן...
נראה כאילו רק אתמול היו פיציים כאלה..

ואת חוזרת לעבוד... גם ואווו אחד גדול...

אני גאה בך , כל כך!!!!!!!!!!!
איזה אלופה את!!!!!!!
במה את חוזרת לעבוד ? הרבה שעות ??

ושיר הולכת...
כמה שינויים וחידושים..... איזה יופי, ממש עולות לי דמעות בעיניים משמחה.

אני מאוד מאוד שמחה בשבילך יקירה,
נשיקות וחיבוק גדול גדול

הכנסת לי עכשיו אור

הנגה שלי כבר הולכת חופשי.
הזהר שלי עוד לא עומדת בלי עזרה, ואנחנו מתחילים עוד 10 ימים פזיותרפיה (האישלי קבע תור מאד מאוחר, כי רק אז הצליחו להכניס את שתיהן לבדיקת מעקב באותו יום).
הרופאה פה אמרה שאפשר לחכות עוד חודשיים, אבל כיוון שלי יש לקחת חמורה בלמידת הגוף, ועד גיל 4 צלעתי, ועד גיל 8 הייתי בעצמי בפזיותרפיה אינטנסיבית, וזה לגמרי תורשתי בין הנשים במשפחה מהצד של אמא שלי, החלטנו לא לחכות. אם זה לא הבעיה שאצלי, נחזור הביתה שקטים ונחכה. ואם זה כן, צריך להתחיל פזיותרפיה כמה שיותר מוקדם, וכמה שיותר אינטנסיבית.
אז עכשיו, כשכתבת ששיר הולכת, חודשיים בלבד אחרי שהתחלתם פזיו', שימחת אותי מאד!
תודה, יקירתי, על השיתוף!

רק להשוויץ בקטנה: על הנייר, גם היום, אם עושים לי אבחון, יש לי IQ ביצועי 77, שזה מאד נמוך וגבולי לפיגור מוטורי, שהוא סוג של נכות. בחיים, אני מתפקדת 100% תקין, ומטפלת רוב היום בעצמי בשתי ילדות חמודות, כן? נוהגת, רוכבת על אופניים וכו' (על הנייר, אני לא יכולה לנהוג בכלל).
לגמרי תודה להורי שהביאוני עד הלום, בהמון עבודה קשה בשנות ילדותי, ועם 0 עגול של ויתורים. הם נתנו לי לאחר, אבל לא נתנו לי לוותר. כלומר, אופניים ראשונים בגיל 12. אבל אין מצב שאת לא לומדת לרכוב.

גלגס

New member
מזל טוב!

איזה כיף לשמוע ששיר הולכת!
מדהים שאת כבר מתחילה לעבוד! אני לוקחת לעצמי זמן לנשום (ולפרוק ארגזים...).
גם אצלנו ענבר התחילה ללכת וכעבור יום כבר התחילה לרוץ. הן כנראה חיכו להרגיש ממש בטוחות עם ההליכה...
נשיקות לשלושתכם

יהיה מעניין לשמוע נקודת מבט של בני זוג

הנקת תאומים היא תובענית מאוד גם כלפי בני הזוג, ועבורם כמובן היא גם פחות מתגמלת (מייצר העדפה לאם המניקה). היה יכול להיות מעניין לשמוע גם מהם.

את ״סיפורי ההנקה״ שלכם

בשביל קשיים והרפתקאות בהנקת תאומים לא צריך ציצי...
אולי אני טועה, אבל נראה לי שרוב האבות לילדים יחידים (יחידנים? יחידאים?) הרבה פחות מעורבים בהנקה. בן זוג הורה לתאומים, לעומת זאת, ככל הנראה ייחשף למצעד יועצות הנקה, שאיבות, הנקות בו זמנית, ואמא שמבלה את רוב החודש הראשון עם ״משהו״ על הציצי (ילד/ה, משאבה, יועצת הנקה...) ונראה לי מעניין לשמוע את נקודת המבט הגברית בפורום שהשיח בו, מטבע הדברים, די נשי. יכול להיות שזה באמת נוגע בעיקר להתחלה, אבל שם אני נמצאת... כמו שמעניינים אותי סיפורי הנקה של אמהות מעניינים אותי (ואולי לא רק אותי) סיפורי הנקה של גברים. סיפורי הנקה הם כמו סיפורי לידה או הריון - לא באמת על הנקה או לידה, אלא על הורות. סוג של קבוצת תמיכה לכולנו.

בקיצור, אין לי שאלות ספציפיות... אני לא חושבת שגברים יתחילו לבקר בפורום דרך קבע, אבל אולי ככוכבים אורחים??

וסתם מתוך סקרנות, אתה קורא בפורום או שנשלחת?

גמר חתימה טובה!

להדר ולכל הפורום

אני די חדשה כאן... ועדיין נהנית בלבד ואין לי תובנות למה חסר כאן וכו'.

אז בינתיים רק אכתוב תודה על מה שכבר עשיתן.
בעיקר על התמיכה המדהימה שבחיים לא חשבתי שאפשר להשיג בצורה מקוונת ולא פנים מול פנים...

אפשר לומר שהרבה בזכותכן הגעתי עד הלום בהנקה, ויש לי הרגשה שעוד נמשיך ונגיע רחוק...

ואם כבר שרשור של התחלות -
זה נשמע מצחיק אבל אני חווה עכשיו התחלה של אמהות במשרה מלאה אחרי 5 שנים של אמהות + לימודים + עבודה במקביל. השבוע סיימתי את חובותי לתואר - שעשיתי אותם במקביל לחודשים הראשונים של הקטנטנים. מאתגר מאווווד... והחלטתי שאני לא מחפשת עבודה בינתיים, וזאת תחושה ממש טובה. להיות בבית, עם הקטנטנים ולקבל את הגדולים בחזרתם מהגן בשמחה ובלי מחויבויות אחרות... פשוט להיות אמא.

שתהיה שנה טובה לכולן,
התחלות והמשכים טובים...

אמבי10

New member
כשהעלית את השאלה בפעם הראשונה רציתי לענות

ולא הספקתי, אז טוב שהזכרת.
אני חושבת שהפורום הזה מדהים ואני אגיד את האמת- בהתחלה כשנכנסתי קצת התאכזבתי שהתנועה בו די דלילה אבל אז נפל לי האסימון שיש מעט מאוד מניקות תאומים!! אנחנו קבוצה נבחרת! וזה חלק גדול מהיתרון של הפורום- האינטימיות, הקבוצה הקטנה.
אבל זה לא סותר שכדאי להגדיל את הקבוצה לפחות למען האמהות הטריות שיכולות להיעזר. לכן הרעיונות שלי: לפרסם פעם בכמה חודשים בפורום הריון מרובה שהן מוזמנות להיכנס ולהתרשם. כמו כן אפשר לפרסם בפורום הריון ולידה, כי נשים שמניקות תאומים בהחלט יכולות לתרום מנסיונן גם לאימהות שמניקות יחידים. (אני אומרת את זה מתוך נסיון- אחותי הקטנה ילדה אתמול את הבן הראשון שלה ואני מדריכה אותה בהנקה ועוזרת לה, וזה תענוג
).
גם בפורום תו"ש אפשר מדי פעם לאזכר ולהזכיר אותנו.
אפשרות נוספת- כמו שעשו בפורום תו"ש, להכין כרטיסים עם פרטים על הפורום ולחלק במקומות הרלוונטיים- פגיות, תינוקיות, חדרי הנקה במקומות ציבוריים ועוד.

זה בטח לא יקפוץ אבל מזמן רציתי להגיב

אני באופן אישי מאוד אשמח להרחיב את הידע שלי בכל מה שקשור להנקה וחלב - אז מאמרים ומחקרים חדשים בתחום שקשורים להנקה ואמהות (גם אגב על גברים מניקים שזו סוגיה מאוד מרתקת בעיניי גם אם הזויה)
חוץ מזה אני חושבת שיהיה נחמד לעשות שירשורים שונים מדי פעם כמו שאלת הסקר שהעלית.
כל מיני נושאים חלקם הווי וחלקם לעזר (שרשורים מרוכזים שאפשר לשמור לעתיד)
כמו:
משפטים מעצבנים שמקבלים בתגובה להנקה ( אז מתי את מתחילה תוספת? אני לא מתכוונת להוסיף! כן, אבל את תהיי חייבת להוסיף עוד מעט)

המקומות ההזויים ביותר בהם הנקת/שאבת

הגברת כמויות חלב - מה עזר לכל אחת

איך מניקים בשניים ?

וכל מיני כאלה.

גם שרשור התפקדות יכול להיות נחמד

לגבי מומחים - לא עולה לי משהו מיוחד אולי יועצת תזונה שיכולה לעזור בנושא שילוב הנקות וטעימות ?

למעלה