התחלנו היום עם העיסוי

התחלנו היום עם העיסוי

של הפירינאום
שבוע 35 והאמת היא שהעיסוי היה בסדר גמור מכל הבחינות, לא נחוו צריבות מי יודע מה קשות וגם התרגול של האפי-נו היה בסדר, ניפחנו עד ל-4 ס"מ והשארנו בפנים כמה דקות, תוך כדי תרגול שרירי רצפת האגן. אחרי ה"טיפול" הזה אני מרגישה יותר בטוחה לקראת הלידה. ואגב, אתמול היינו אצל חברים. האשה ילדה לפני שנה בת, לדבריה בשבוע 43 ללא צירים וכלום. היו צריכים לתת לה צירי זירוז, חתכו אותה כאילו היא שה המובל לשחיטה ושלפו לה את התינוקת במלקחיים בסוף. סיפרתי לה שאני הולכת על לידה בבית, אז היא התחילה לספר לי על גיסתה שילדה בבית והבן שלה נולד חרש (בטח בגלל הלידת בית, אלא מה?), כי הוא נקלע למצוקה ולא ידעו על כך.... לא כל כך ברור לי מה פירוש "נקלע למצוקה ולא ידעו על כך", אולי המיילדות פה - אילנה ומיכל יוכלו לפקוח את עיני. וגיסתה לקחה את "המיילדת הכי טובה" כך לדברי חברתי (לא שאלתי מי). גם לא רציתי לומר לה שבוודאי בבית חולים היה יכול לקרות אותו דבר כי לא רציתי להכנס לויכוח עקר. אז זהו, בשבילה המסקנה ברורה - לידות בית מסוכנות מאוד.... מה לעשות, יש אנשים עם אטימות ודיעות קדומות ושלא תבלבלו אותם עם עובדות! הדיעות הקדומות עולות על כל עובדה וגמרנו! בדיוק כמו שהשופטים בבגץ טענו בלי להתבלבל שלידה בבית חולים עדיפה פי כמה על לידה בבית כי היא הרבה יותר בטוחה.... אז לך תבנה עם זה מדינה. ואני כל כך שמחה שהתוודעתי לאפשרות הזאת (ותודה למבשלת ולPOOH - זה בזכותכן!)
שבוע טוב!

בשמחה ../images/Emo13.gif

בדיוק חשבתי על זה היום- את בעצם הראשונה שתלדי בבית בעקבות גילוי הפורום, כמה מרגש!! מענין אותי באופן אישי, האם לדעתך היית חושבת על לידה ביתית גם בלעדי הפורום הזה? שבוע טוב והמשך תירגולים מוצלחים!

שאלה מעניינת....

כי למעשה בעלי היה זה שדיבר איתי על לידות בית ואני הייתי זו שחשבה שמשהו השתבש לו בשכל
אבל בכל אופן, בגלל שקראתי כל כך הרבה סיפורי לידה בבתי חולים וגם מתוך גלישה בפורום הריון ולידה ידעתי שאני רוצה למצוא בית חולים עם לידה טבעית וכמובן עם ביות מלא. לא יודעת אם הייתי מגיעה בכלל לרעיון של לידת בית אלמלא הפורום, פשוט לא עלה על דעתי שקיימת כזאת אפשרות. כשבעלי דיבר איתי על לידת בית גם הוא לא ידע, הוא פשוט שיער שניתן יהיה למצוא איזה רופא או מיילדת שתסכים לעשות את זה והיה עלי לברר, אבל בגלל שבכלל לא חשבתי שזה מציאותי, לא ייחסתי לזה חשיבות והתמקדתי באפשרויות הקיימות בבתי חולים. ואז כשקראתי את סיפור הלידה של POOH פשוט נדהמתי ולא הבנתי, פתאום גיליתי שיש מישהי שממש ילדה בבית, אבל... איך זה אפשרי? אז ההמשך ידוע, כתבתי לה תגובה על כך שאני רוצה פרטים ואת ענית לי וסיפרת לי על הפורום
אז מה, אני באמת הראשונה שיולדת בבית בעקבות הפורום? באמת מרגש
אני מתפללת שאכן הכל יהיה בסדר ואכן אלד בבית. תוכלי לשים את סיפור הלידה שלי עם הכותרת - היולדת הראשונה של הפורום - או משהו כזה. שוב תודה על הפורום, על המאמרים המעניינים ועל כל ההשקעה מסביב. תגידי, איך הולך לך עם התינוק? איך ההנקה? איך ההרגשה? ואיך את עוד ממשיכה לנהל את הפורום כאילו לא עברת לידה?

הולך בסדר ../images/Emo13.gif

יותם ממש גדל, ורואים את השינוי מיום ליום. ההנקה דורשת ממני המון אז אין הרבה זמן פנוי, לכן אני לא נמצאת בפורום בפעילות שהייתי רוצה. מקווה שהוא יתחיל לפתוח פערים יותר גדולים בקרוב... התחושה מדהימה- אני מתחילה לקלוט שאני אמא. זה מצחיק שהתחושה הזו לא מגיעה מיד אחרי הלידה, לוקח לה כמה שבועות להגיע. אני התחלתי להבין את זה כשהוא נרגע מבכי על הידיים שלי ומתכרבל עלי
יש המון תחושות חדשות, אהבה גדולה אבל בעיקר דאגה לשלומו כמו שלא הכרתי לפני. תחושת אחריות גדולה ורצון אדיר שיהיה מאושר.

ס ו ל ה

New member
אפרופו תגובות הסטריות של אנשים....

מדהים אותי מחדש איך כל אחד שעבר לידה בבית חולים מקושר אליו סיפור קורע ממתח על חוויה מזעזעת. ולמרות זאת רובם אטומים לגבי לידות בית. דיעה קדומה קשורה למערכת פחדים המשרתים את האדם. ונכון גם אני מסכימה שזה ממש אטימות. אור מגיע, ואת יקירתי התחזקי לך, בחרי לשמוע רק את הטוב, הקיפי עצמך ואת ביטנך בתמיכה ואהבה. ממני סולה

ס ו ל ה

New member
עיסוי פרינאום בלידה שלישית

האם יש בכלל טעם להתחיל עכשיו? ילדה ראשנה ללא חתך או קרעם, לידה שניה חתחון קטנטן עם תפירה לא מציקה בכלל. ועכשיו אלוהים יודע? האם שווה להשקיע בכך? והבדיל שווה לקנות את האפי - נו?

למעלה