התחלנו לשפץ...

זיו25

New member
התחלנו לשפץ...

וכדי לחסוף כסף - שברנו לבד את הקירות שלא רצינו ופינינו את הפסולת - לבד (והייתה הרבה פסולת, אני מבטיח) והזמנו שיפוצניקים חייכנים שיתנו הצעות מחיר חייכניות פחות... וכשהם ראו שעשיתי לבד חצי עבודה.... הם פשוט קיפלו את הזנב- והלכו! אז זהו? שיפוצניקים עושים רווח מפינוי פסולת? נקודה למחשבה. וזה מה שעבר עליי: שלושה ימים של עבודה שחורה 3 חברים טובים שבאו לתת יד, להוריד שפריץ ולהוריד הרבה יותר זבל ובלוקים. 50 שקל ל 25 שקיות קשיחות מניילון. עוד 15 שקל עבור 15 שקיות מעולות מבד יוטה (לומדים מטעויות) וזהו. הבית כעת ריק וממתין לאנשי מקצוע. זה סיפור השיפוץ שלי, והוא רק בהתחלה... אני חושב שאבקר כאן הרבה... בברכה , זיו.

מאגר

New member
../images/Emo140.gifאכן נכון רוב הקבלנים

רוב הקבלנים אוהבים לעשות הרבה
וציפצופים חלק גדול הוא בזה שהם מראים לך עבודה קשה העבודה הקשה שלהם ו
זה בהריסות אחרי שגמרתה את ההריסות קשה יותר למצוא קבלן שיסכים להיכנס לעבוד כי אין אפשרות לספר לך סיפורים על רשיון זריקת פסולת שעולה "המון כסף" ועוד כהנה וכהנה סיפורי פוגי אבל אם אתה יודע מה אתה רוצה אתה יכול למצוא סינים וקוראנים שיסכימו לעשות לך את העבודה רק תביא להם את החומר ותסביר להם מה אתה רוצה

אני1

New member
ציונות לשמע אין ספק

אולי הגיע הזמן לעודד את הישראלים שלנו לעבוד ולא להביא סינים במקום !! והכי חשוב אם משהו ידפק לך , מה תעשה אז?? תגיש תביעת נזיקים לסינים?

אפשר לחשוב

הרי כל ישראלי שאתה מביא לעשות לך עבודה, אם זה גינון, אם זה שיפוץ, אם זה כל דבר, סוחב איתו כמה פועלים לא כל כך ישראלים שעושים את העבודה בפועל בעוד הוא מפקח עליהם. אז למה לא לחסוך את דמי התיווך? ואיך זה בדיוק יותר פטריוטי? בזה שאת הכסף נותנים לישראלי והוא נותן סכום קטנטן ממנו לפועלים הלא ישראלים? וישלחו לי אם יש כאן קבלנים שעושים עבודה בעצמם או שהפועלים שלהם ישראלים, אבל אני אישית עוד לא נתקלתי באף אחד כזה ועבדתי עם די הרבה.

זיו25

New member
אני בהחלט יכול לאשר - שימו לב!

התאילנדים ביקשו ממני 35 ש"ח למ"ר . השיפוצניקים - מינימום 80 ש"ח. יש כאלה שמדברים איתי בדולרים "כי ככה עובדים היום" . חוצפה.

מאגר

New member
../images/Emo39.gifיש קבלנים

ישנם קבלנים במאגר הקבלנים של החשב הכללי באוצר שעובדים עם יהודים לצערינו הרב רב היהודים רוצים להיות מנהלים ולא עובדים בגלל זה אנו ניראם כפי שאנו ניראים את מאגר הקבלנים ניתן למצוא באתר האינטרנט של האוצר כלל הוראת התכ"מ המדבר על צורת העבודה איתו

זה נכון גם לגבי הקבלנים עצמם

שמעדיפים לנהל ולהעסיק מאשר לעבוד בעצמם לא? אז איך הם יכולים להתלונן?

מאגר

New member
../images/Emo91.gifקבלן עם רשיון

בגלל זה רצוי לקחת קבלן בעל רשיות שמוכר ברשם הקבלנים לשלם קצת יותר אבל לקבל תעודת אחריות או לקחת מפקח שיטפל בכל ויהיה אחראי למה שנעשה אבל רב הישראלים רוצים בזול ומהר ועכשיו ובדרך כלל מחפפים כך אנו ניראים כי אף אחד לא רוצה לעבוד כלם רוצים להיות מנהלים וקבלנים ולא פועלים

זיו25

New member
כל עוד אני אוסף את הפסולת

למקום שאליו אני אמור (עגלה או מכולה מורשים) לא צריך כל רשיון... באמת הרבה בולשיט יש בעסק הזה...

אני1

New member
בטח הכל חרטא תאמין לי

אתה יודע שפעם תיקנתי לעצמי שן בפה , וואללה תיקנתי סתימה לבד , אז בשביל מה צריך רופא שיניים שיקח לי ים של כסף ???. בכלל אפשר טכנאי שיניים . בקיצור לכל אחד יש את המקצוע שלו ואם תקח קבלן טוב ומקצועי זה מחזיר את עצמו עד הגרוש האחרון .

קבלנים .... וסינים

זיו שלום מתרשם אני שהנך מסתדר לבד אז למה אתה רוטן. ישנם קבלנים טובים אבל תבין הם אינם יכולים לעמוד במחירים של הסינים , הם צריכים לשלם מס הכנסה , בטוח לאומי, ועוד הרבה הוצאות שהסינים אינם מכירים אותם- את האמת האם שמעת שמס הכנסה תבע סיני בגין העלמת הכנסות? אז עם כל הכבוד אם אתה מעוניין בעבודה בחינם לך לסינים - שלא תבין אותי לא נכון האנשים רוצים להתפרנס בכבוד אבל בחיים אל תשווה אותם לסינים לא יאה לא מקובל לא הוגן שתהנה בביתך המשופץ....

יש לי הרבה מה להגיד על עבודות ...

הקבלנים, וגם על המחירים. לא חושבת, שאנשים רוצים לקבל עבודה בחינם. אבל, כמה שהמודעות יגדל בציבור - והפורום הזה רוצה לקחת חלק בזה - פחות ופחות יוכלו את הלוגשים. ולוגשים רבים רוצים הקבלנים למכור. המחירים, עד לאחרונה היו גבהים ללא שום הצדקה, וביחס לרמת הביצוע, בכלל אין מה לדבר. אתרי בניה בבלאגן, הזמן עובר, העבודה לא מתקדם. עם אירגון נכון, והכנה מתאימה, אפשר לקצר בהרבה את זמן העבודה, וגם במחירים של היום, בדרך חוקי, להרווח טוב, אפילו בלי פועלים זרים. אחד הביות של אנשי מקצוע בבניה, שלא משקיעים מחשבות בניהול העסק שלהם. לכן המחירים גבהים, ללא הצדקה.

גם לי יש לומר הרבה

אווה שלום אנני יודע מהו נסיונך בתחום הבניין והשיפוצים . מסכים איתך שישנם קבלנים המפריזים במחירים בד"כ אלא הלא מאורגנים אשר הם מתקשים לשבת מול אקסל ולחשב עליות נכונות שיוכלו להניב רווחים. אין כל ספק שארגון בקטע זה חשוב מאד . אך את לא יכולה להתעלם מהעליות הנוספות שקבלן רשום ומוכר משלם עבורם . בסיכומו של דבר בחיים אין מתנות חינם וכאשר דבר עולה לך בלחינם תשאלי את השאלה הפשוטה כמה עלה החינם? לא אעשה פרסומת אבל אני מוכן לעבוד תחת מיחירי דקל - מחירון שחברות רבות במשק מתייחסות אליו על מנת שהמחירים לא ישתוללו - האם את מוכנה לשלם במחירי דקל ?

הנסיון שלי 30 שנה במקצוע, בארץ..

במשך 17 שנה 295 פרויקטים. ב 10 שנים האחרונות, מעבר לתכנון, ארגון הביצוע ופקוח צמוד. במשך חיי שיפצתי לעצמי 9 דירות. אני, מסוג המתכננים, שהרבה מאוד זמן מבלה בשטח בניה, למשל עכשיו יוצאת לבניין, להדריך את הרצפים... מפני שכבר שנים עושה בעצמי את הנלת החשבונות, וגם מגישה דו"ח שנתי למס הכנסה, יש לי מוסג על הוצעות הנלוות. עם כל זה, טוענת, שקבלן, בעל מקצוע, יכול לעבוד במחירים סבירים, אם הוא עובד גם עם הראש שלו, לא רק עם הידיים.

כמה שאתה צודק!

בעבודתי, כל פעם שנותנים הצעת מחיר, מנסה להוריד את סכום הענק, שמבקשים להריסה, כי לדעתי לא סביר. השיטה שלי, שבידיעת מחיר העגלה (קטן, אבל נכנס לכל מקום בעיר), שואלת כמה זמן הוא יעבוד על הריסה ופינוי. אז, תמיד מתבהר, שרוצים רווח של 300%-500% על הריסה ! בנוסף, אתה תמיד יותר שומר על נקיון וסדר, מאשר הקבלנים. בגלל אלה סיבות, גם אני הרסתי בעצמי, אפילו הורדתי את הטיח מעל קירות החיצוניות (מבפנים), עם מפסלת ופטיש, לבד! רק להורדת האיטרסול בקשתי עזרה גברית וכילים מתאמים ( בטון מזויין). בשבילי, הייה מעניין, לגלות את מקומות העמודים, שלפני הריסה, רק יכולתי לנחש אותם. בשמחה נלווה את הבניה שלך! דרך אגב, אם זה מבנה על הקרקע, על תשכחו את האיטום, מתחת הרצפה! נגד מים וגז רדון! חשוב מאוד!

מספיק להתעסק בעלויות הרווח - המלצה

לכולם שמתעסקים עם עליות הרווח המלצה קחו 4 -5 הצעות מחיר שוק חופשי כלכלה חופשיה דרך דפי זהב או המלצות וקבלו החלטה לכאן או לכאן . מקווה שתבינו אני לא מכיר קבלנים הנמצאים באותו שוק שבסיס העליות שלהם שווה . בכל מקרה אם לאחר ביצוע סקר מחירים עדין לא שוכנעתם שזהו המחיר והמחיר הינו גבוה יתר המידה אז אתם לא במקצוע הנכון - מפנה אותכם למרכז לטכנולוגיות הבניין בחולון - עשו הסבה מקצועית ויפה שעה אחת קודם אתם לא מכירים את הענף - ומדברים מתוך אמוציןת רגשיות.||

מעניין, כמה מציק לקבלנים, שמדברים

על הרווחים שלהם! מדברים על מתנות בחינם, תוקפים את האנשים, שוללים מקצועניותי... ממליצות הסבה מקצועית... סה"כ מדובר, שיותר ויותר אנשים מודעים, בודקים, ולא מקבלים את הצעת הקבלן הראשון, בלי שום ביקורת. וזה בסדר גמור, לדעתי. אין בי שום קינה, לא מבקשת שום דבר בחינם, ולא מדברת לפי רגשות... פשוט, עושים חשבון. למה זה כל-כך פוגעה בכם?

קובי30

New member
מחיר שקית

צר לי לאכזב אותך אבל מחיר שקית ניילון קשיח הינו 0.85 א"ג ומה קורה לתשלום עבור הפריארים שנתנו יד.

למעלה